Γιατί «χάλασε» η μεταγραφή Ντοναρούμα στη Γιουβέντους το 2012

Η Γιουβέντους άρχισε κινήσεις προσέγγισης του Τζιανλουίτζι Ντοναρούμα, του φυσικού διαδόχου του Τζιανλουίτζι Μπουφόν στην εθνική Ιταλίας, με τη Μίλαν να... βιάζεται να ανανεώσει το συμβόλαιο με τον 17χρονο τερματοφύλακα για να μην τον χάσει.
Οι πρωταθλητές Ιταλίας, πάντως, θα μπορούσαν να είχαν στις τάξεις τους τον υψηλόσωμο διεθνή πορτιέρε, εάν ήταν λίγο πιο προσεκτικοί πριν από μερικά χρόνια, όπως αποκαλύπτει η "Gazetta dello Sport".
Ο Ντοναρούμα ήταν μόλις 13 ετών το 2012, όμως είχε τη φήμη ενός από τα πιο προικισμένα παιδιά της χώρας και οι σκάουτς από όλη την ιταλική επικράτεια συνωστίζονταν στις κερκίδες των αγώνων του με την Κλουμπ Νάπολι, όπου έκανε τα πρώτα βήματά του ως τερματοφύλακας.
Η Γιουβέντους, μάλιστα, είχε φτάσει σε σημείο να ταξιδέψει στη Νάπολη όπου ζούσε η οικογένειά του, για να ζητήσει τις υπηρεσίες του μικρού Ντοναρούμα, και οι δύο πλευρές τα είχαν βρει!
Παρότι φανατικός οπαδός της Μίλαν, ο νεαρός θα είχε τη δυνατότητα να προπονείται κοντά στο είδωλό του, τον Μπουφόν! Το καλοκαίρι του 2012 επισκέφθηκε τις προπονητικές εγκαταστάσεις στο Βινόβο και όλα έδειχναν ότι ο διάδοχος του Μπουφόν είχε βρεθεί!
Μέχρι τις 22η Αυγούστου του 2012, όταν η συμφωνία "χάλασε" απροσδόκητα για δύο λόγους. Αρχικά, οι δύο πλευρές δεν τα βρήκαν στο οικονομικό κομμάτι και ακολούθως ο παίκτης δεν είχε συμπληρώσει 14 χρόνια ζωής και σύμφωνα με τους κανονισμούς του ιταλικού ποδοσφαίρου, δεν είχε δικαίωμα να μετακινηθεί σε άλλη περιφέρεια της χώρας δίχως τους γονείς του.
Η Γιουβέντους αποφάσισε να μην εκκινήσει διαδικασίες μετεγκατάστασης της οικογένειας, βρίσκοντας εργασία στους γονείς του παίκτη, με συνέπεια ο Ντοναρούμα να παραμείνει στη Νότια Ιταλία. Μέχρι τον Φεβρουάριο του 2014, όταν έγινε 14 ετών και η Μίλαν τον αγόρασε για 250.000 ευρώ, αποκτώντας τον κορυφαίο νεαρό ποδοσφαιριστή της χώρας....
Πηγή: sport24.gr  

Δειτε Επισης

Υποβιβάστηκε η ομάδα των Μανωλά και Πασαλίδη
Κοπεγχάγη-Η συγκινητική ιστορία πίσω από τον παίκτη που δεν γνώριζε κανείς
Η Λέστερ επέστρεψε στην Premier League
Νέα εποχή στη Λιβερπουλ-Σλοτ, ο διάδοχος του Κλοπ
Η Σουηδία υποκύπτει στη δύναμη των οπαδών και απορρίπτει το VAR
Oι ποδοσφαιριστές της Τσέλσι στηρίζουν Ποτσετίνο
Η UEFA απειλεί την Εθνική Ισπανίας και τις ομάδες με αποκλεισμό από EURO και Champions League
Γκουαρδιόλα: Αυτό που έπαθε η Λίβερπουλ, μπορεί να συμβεί στην Άρσεναλ και σε εμάς
Οπαδοί της Μπάγερν μαζεύουν υπογραφές για την παραμονή του Τούχελ
Αβέβαιο το μέλλον του Νούνιες στην Λίβερπουλ μετά τη φυγή του Κλοπ