Τα 500ευρα σε Κρίστιανσεν-Τιμούρ, τα στρινγκ για Βακουφτσή, ο €φραίμ και ο $ό$ιν

Οι φίλοι της ΑΕΚ υποδέχθηκαν τον Τόμας Κρίστιανσεν με ψεύτικα χαρτονομίσματα, δείχνοντας στον Δανό τεχνικό τη δυσαρέσκεια τους για τον τρόπο που αποχώρησε από την ομάδα της Λάρνακας. Παρόμοια ατμόσφαιρα δημιούργησαν πέρυσι οπαδοί της Ανόρθωσης για να υποδεχτούν τον Τιμούρ Κετσπάγια, ως αντίπαλο. 
 
Ο Κρίστιανσεν παρά τις αποδοκιμασίες δεν κοίταξε καν στην εξέδρα ενώ "αγνόησε" (όσο γινόταν) τα ψεύτικα 500ευρω με φωτογραφία του προσώπου του. Αντίθετα ο Κετσπάγια άρπαξε ένα από τα ψεύτικα χαρτονομίσματα που έπεσαν προς το μέρος του και τον απεικόνιζαν. Τόμας Κρίστιανσεν και Τιμούρ Κετσπάγια δεν ήταν οι μοναδικοί που επέστρεψαν ως αντίπαλοι στα γήπεδα όπου δοξάστηκαν και αποδοκιμάστηκαν από τους οπαδούς της πρώην ομάδας τους. 
 
Κάποιοι γιουχαΐστηκαν, μερικοί χειροκροτήθηκαν και για άλλους η αντίδραση ήταν πιο… πικάντικη. Με τον έναν ή τον άλλο τρόπο δεν πέρασαν απαρατήρητοι στο πρώτο τους παιχνίδι κόντρα στην πρώην ομάδα τους. 
 
 
Από παλιά, μια «προδοσία» αποδοκιμαζόταν. Για παράδειγμα, ο Ανδρέας Χριστοδούλου «Πάκκος», προκειμένου να παίξει ανεπηρέαστος στο πρώτο του παιχνίδι κόντρα στην Ομόνοια με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ, αγωνίστηκε με βαμβάκι στα αυτιά. Ο Γιώργος Χριστοδούλου «Ράμπο» το 1995 πήρε μεταγραφή για τον ΑΠΟΕΛ έναντι 80.000 λιρών και σχετικά με την πρώτη φορά που τέθηκε αντίπαλος της Ομόνοιας δήλωσε σε παλαιότερη συνέντευξή του στον «Ρεπόρτερ»: «Ήταν η πιο δύσκολη στιγμή για εμένα. Στην αρχή οι φίλοι της Ομόνοιας με αποδοκίμασαν, όμως μετά βοήθησε και η εξέλιξη του παιχνιδιού και σταμάτησαν». 

Οι ακραίες υποδοχές
Από τις πιο ακραίες υποδοχές ήταν στο πρώτο παιχνίδι (21/05/2005) του Γιώργου Βακουφτσή ως αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ με τη φανέλα της Ομόνοιας. Οι φίλοι των «γαλαζοκιτρίνων» δεν έμειναν σε τυπικές αποδοκιμασίες, ούτε καν στις βρισιές. Σήκωσαν πανό εναντίον του Έλληνα επιθετικού, πέταξαν σαν παλιό ξεσκονόπανο τη φανέλα που φορούσε στον ΑΠΟΕΛ και γέμισαν το στάδιο με γυναικεία εσώρουχα.
 
Έντονες ήταν και οι προσβολές των οπαδών των «πρασίνων» όταν ο Στάθης Αλωνεύτης αγωνίστηκε σε «αιώνιο» ντέρμπι με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ (07/10/2012). Ανάρτησαν πανό στα οποία ήταν διαγραμμένος με Χ ο αριθμός «46», ενώ έκαναν κουβάρι και πέταξαν τις πράσινες φανέλες με το συγκεκριμένο νούμερο. Υπήρχε, όμως, και η αηδιαστική πλευρά, με προτροπές να αυτοκτονήσει σαν τον Ιούδα. Σε αυτό το ματς έπαιξε για πρώτη φορά απέναντι στην Ομόνοια και ο Χρήστος Καρυπίδης, όμως πέρασε απαρατήρητος.
 
Δεν έφτασαν σε αυτό το επίπεδο (όπως με Βακουφτσή και Αλωνεύτη) οι αντιδράσεις για τον Γιώργο Εφραίμ, ο οποίος τα άκουγε από τους φίλους της Ομόνοιας κάθε φορά που ακουμπούσε την μπάλα (30/11/2014) με τη φανέλα του ΑΠΟΕΛ. Υπήρχαν σχετικά πανό, αλλά όχι τόσο προσβλητικά όπως για τους δύο προαναφερθέντες. Ο Κύπριος επιθετικός στο πρώτο ντέρμπι αιωνίων που έζησε ως παίκτης του ΑΠΟΕΛ, σκόραρε σε βάρος της Ομόνοιας και ως ένδειξη τιμής δεν πανηγύρισε.

Με χειροκροτήματα
Αν και δεν το έλεγε ποτέ η καρδιά του να βρεθεί απέναντι στην Ομόνοια, οι συγκυρίες έφεραν τον Κώστα Καϊάφα στην Αλκή και τη 18η Σεπτεμβρίου 2010 αγωνίστηκε κόντρα στην ομάδα στην οποία μεγάλωσε. Όπως αναμενόταν, η υποδοχή ήταν εγκάρδια από τους υποστηρικτές της ομάδας της Λευκωσίας, που τοποθέτησαν στην κερκίδα του «Αντώνης Παπαδόπουλος», όπου έγινε ο αγώνας, πανό σεβασμού για τον πρώην αρχηγό της ομάδας.

Απόλυτο σεβασμό έδειξαν και οι φίλοι της Ανόρθωσης προς τον Γιάννη Σκοπελίτη την πρώτη φορά που πέρασε τη φυσούνα του «Αντώνης Παπαδόπουλος» ως αντίπαλος της Ανόρθωσης, όντας ποδοσφαιριστής της ΑΕΚ. Το παιχνίδι έγινε στις 16 Νοεμβρίου 2011, με τον Έλληνα ποδοσφαιριστή να κερδίζει το χειροκρότημα από τους φίλους της «Κυρίας» και τον ίδιο να ανταποδίδει.

Γιουχαΐσματα, σφυρίγματα, πανό
Την πικρία τους για την επιλογή του Βάντερ να συνεχίσει στον ΑΠΟΕΛ έδειξαν στην 3η αγωνιστική της περσινής σεζόν οι οπαδοί της ΑΕΚ. Με αποδοκιμασίες και το πανό «Vander bardajona» υποδέχτηκαν τον Βραζιλιάνο. Σε ελεύθερη μετάφραση η λέξη bardajona σημαίνει φιλοχρήματος.

Από το 2009, οπότε και αποχώρησε από την Ομόνοια, ο Γιάννης Οκκάς άκουγε τα εξ αμάξης από τους οπαδούς των «πρασίνων» όποτε αγωνιζόταν απέναντι στην ομάδα τους. Η στάση του παίκτη για τα χρήματα που είχε να παίρνει από την Ομόνοια, τον έβαλαν στο στόχαστρο των φίλων της ομάδας της Λευκωσίας.


Η αλλαγή φανέλας από τον Χρύση Μιχαήλ το 2003 δεν χωνεύτηκε από τους ΑΕΛίστες. Κυρίως στα πρώτα χρόνια του στον ΑΠΟΕΛ, σε κάθε παιχνίδι ανάμεσα στις δύο ομάδες, οι οπαδοί των Λεμεσιανών γιούχαραν τον ποδοσφαιριστή, ο οποίος άκουγε χορωδία σφυριγμάτων σε κάθε άγγιγμα της μπάλας.

Τα πέντε χρόνια (2002-07) παρουσίας του Λούκας Σόσιν στον Απόλλωνα ήταν αρκετά για να μετατρέψουν τη λατρεία προς τον Πολωνό σε μίσος όταν αποφάσισε να συνεχίσει την καριέρα του στην Ανόρθωση. Το σχετικό πανό που αναρτήθηκε στο Τσίρειο όταν ο Σόσιν αγωνίστηκε ως αντίπαλος των «κυανολεύκων» (24 Σεπτεμβρίου 2007) σκιαγραφούσε τα συναισθήματα των οπαδών.

Ήταν 17 Οκτωβρίου 2004 όταν ο Νίκος Παναγιώτου βρέθηκε για πρώτη φορά απέναντι στην Ανόρθωση και ήταν το κεντρικό πρόσωπο του ματς. Μπαίνοντας στον αγωνιστικό χώρο με τη φανέλα της ΑΕΚ, ο ίδιος χειροκρότησε τους οπαδούς της «Κυρίας», με τους πλείστους να ανταποδίδουν. Δεν έλειψαν όμως και κάποιοι που τον αποδοκίμασαν.

Από σκαμπανεβάσματα πέρασε η σχέση του Ζορζέ Μοντέιρο με τους οπαδούς της ΑΕΛ στην τριετία (2011-14) που ήταν στους «γαλαζοκίτρινους». Η απόδοσή του στο τελευταίο ματς με τον ΑΠΟΕΛ προτού αποχωρήσει δεν άρεσε στον κόσμο και στην επιστροφή του στο Τσίρειο με τη φανέλα της ΑΕΚ (01/02/2015) έφερε αντιδράσεις προς το πρόσωπό του. Κάθε φορά που ο Πορτογάλος έπαιρνε την μπάλα γινόταν χαμός από τα γιουχαΐσματα και τα σφυρίγματα.

Τα ίδια πέρασε και ο Φρέντι, όταν ως παίκτης της Ομόνοιας αντιμετώπισε την πρώην ομάδα του, ΑΕΛ, από τους οπαδούς, οι οποίοι προηγουμένως τον είχαν ως ίνδαλμα. Ο Ανγκολέζος αγωνίστηκε δυόμισι χρόνια (2009-11) στους «γαλαζοκίτρινους» και στις 2 Νοεμβρίου 2011 έπαιξε για πρώτη φορά κόντρα στην παλιά του ομάδα.

Με γνωστή την ιστορία περί συμφωνίας του Μίλιαν Μρντάκοβιτς με την ΑΕΚ πριν από τον τελικό του κυπέλλου το 2010 (Ομόνοια-Απόλλων), ο Σέρβος ποδοσφαιριστής βρέθηκε κόντρα στον Απόλλωνα λίγους μήνες μετέπειτα (19 Σεπτεμβρίου 2011) και ένιωσε έντονα τις αποδοκιμασίες από τους φίλους της λεμεσιανής ομάδας.

 

 

Δειτε Επισης

Η γκάφα της χρονιάς από τον Μελιέ στο 97' του Σάντερλαντ - Λιντς(vid)
Και τώρα που τα πήρε όλα, ο Τζόκοβιτς έγινε αθάνατος-Η διαδρομή από τους βομβαρδισμούς ως την κορυφή
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι κυπριακές συμμετοχές από το Σίδνεϋ ως το Πεκίνο
Οι δέκα πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου
Το Last Dance του Ντι Μαρία: Η ιστορία του «Αγγέλου» της Αλμπισελέστε
Η συγκινητική ιστορία πίσω από τον πανηγυρισμό του Λαμίν Γιαμάλ
Λαμίν Γιαμάλ: Εκτόξευση μέσα σε έναν χρόνο!
Είκοσι χρόνια από το ελληνικό έπος του Euro 2004-Η πτήση στον έβδομο ουρανό και ο βασιλιάς Ότο
Πρώτος σκόρερ ο... κανένας στο EURO-Τα ακυρωμένα τέρματα, τα αυτογκόλ και ο «καταραμένος» Λουκάκου
Τα 20 wonderkids του παγκόσμιου ποδοσφαίρου-Αυτοί παίζουν στο EURO 2024