«Ελλάς, Ευρώπη...» ήταν, όχι «Γελάς, Ευρώπη, Παναθηναϊκέ»!

Συμπλήρωσε 1444 ημέρες χωρίς νίκη σε παιχνίδι ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ ο Παναθηναϊκός! Κάποτε, στο... μακρινό παρελθόν, νίκησε 1-0 τη Μάριμπορ και από τότε σε 11 παιχνίδια «επιτυχία αγνοείται». Οκτώ ήττες και τρείς ισοπαλίες. Ο πάλαι ποτέ «πρεσβευτής» του ελληνικού ποδοσφαίρου στην Ευρώπη έγινε πελάτης «κάποιας» Σταντάρ Λιέγης. Το καλοκαίρι του 2014 τον νίκησε 2-1 στη Λεωφόρο και τον απέκλεισε από τα πλέι οφ του Τσάμπιονς Λιγκ. Χθες (ερχόμενη με προβλήματα από το πρωτάθλημα της χώρας της) του έριξε τρία γκολ στο «κεφάλι» (0-3). Μια ήττα, το εύρος της οποίας δεν σηκώνει για τους πράσινους ΚΑΜΙΑ δικαιολογία. Ούτε απουσιών ούτε τραυματισμών. Αποτελεί, ακόμα μία τα τελευταία χρόνια – ουδείς λησμονεί την Γκαμπάλα, σελίδα «ταπείνωσης» στην μεγάλη ευρω-ιστορία του κλαμπ. Και υπογράφει εκ νέου αποκλεισμό δύο αγωνιστικές πριν ολοκληρωθεί ο όμιλος με μόλις ένα πόντο συγκομιδή και κίνδυνο νέου αρνητικού ρεκόρ. Και να ήταν μόνο αυτό...  
 
Ο Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσόνι θα βγει «πρωταθλητής» στο φετινό Γιουρόπα Λιγκ στις κόκκινες και στις κίτρινες κάρτες. Σε 4 ματς μέχρι τώρα στον όμιλο γνώρισε χθες, με τον Εμποκού και την ανόητη αντίδρασή του, την 3η αποβολή.
 
Οι κίτρινες είναι αμέτρητες! Δείγμα μιας ομάδας η οποία μόνο πειθαρχία δεν έχει στο χορτάρι.
 
Ο Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσόνι παίζει την Κυριακή στο Φάληρο «το ματς της χρονιάς» σύμφωνα με την προχθεσινή δήλωση του προπονητή του. Μάλιστα. Ο Μάρκους Μπεργκ αισθάνθηκε ενοχλήσεις στην προθέρμανση πριν το ματς με την Σταντάρ. Και με ενοχλήσεις τον έβαλαν να παίξει οι... αθεόφοβοι. Αποτέλεσμα; Ζήτησε αλλαγή στο 30ο λεπτό, αποχώρησε και ΔΕΝ παίζει κόντρα στον Ολυμπιακό. Εντός κλαμπ δεν ξέρει η δεξιά τι πρεσβεύει η αριστερά. Ο Μούτσι δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου ότι ο Σουηδός μάλλον θα παίξει στο ντέρμπι και λίγα λεπτά αργότερα το ιατρικό τιμ ξεκαθάρισε ότι ο Μπεργκ είναι νοκ άουτ. Φοβερά πράγματα. Ακόμη κι αν ο ίδιος ο παίκτης μετά τις ενοχλήσεις εξέφρασε την επιθυμία να αγωνιστεί στο ματς με την Σταντάρ, ποιος απίθανος εγκέφαλος δέχθηκε το «θέλω» του Μπεργκ όταν μπροστά υπάρχει «Γ. Καραϊσκάκης»; Δεν θυμάμαι πολλούς παίκτες να λένε «δεν θέλω να παίξω» σε παιχνίδι-υποτιθέμενο τελικό.
 
Αντίθετα γνωρίζω πολλούς προπονητές οι οποίοι τους προστατεύουν...
 
Ο Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσόνι γνωρίζει τι έχουν δημιουργήσει γενιές ποδοσφαιριστών του συλλόγου τις προηγούμενες δεκαετίες; Ας ρωτήσουν τον Σαραβάκο να τους πει. Εκεί, δίπλα τους είναι. Δεν γίνεται μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκαν οι «πράσινοι» να καταρρέουν σαν χάρτινος πύργος. Σα να μην υπήρχαν στο γήπεδο. Παντελής έλλειψη χαρακτήρα αλλά και συναίσθησης που παίζουν. Φυσικά έχουν δικαιολογία τις πολλές και σοβαρές απουσίες. Φυσικά μια ενδεκάδα με χαφ Κουτρουμπή, Κουλιμπαλί, Λουντ και Εμποκού σε ευρωπαϊκό ματς δεν βγαίνει ούτε στο... play station. Όμως άλλο πράγμα είναι μία ήττα «αξιοπρέπειας» με διαχείριση μετά το 0-1 και άλλο η απόλυτη καθίζηση με αποβολή και τριάρα στο κεφάλι. Το δεύτερο αποτελεί «ταπείνωση» και προσβολή στην μεγάλη ευρωπαϊκή ιστορία του κλαμπ η οποία βασανίζεται την τελευταία τετραετία...
 
Ο Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσόνι δεν διαθέτει τερματοφύλακα ικανό να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις. Όποιο σουτ είναι καλό και πάει μέσα... γράφει. Όπως η βολίδα του Σισέ στο 0-1. Του Σισέ της Σταντάρ Λιέγης, όχι του «καλού» πρώην πράσινου! Ο Λουκ Στιλ μας δείχνει φέτος το ταβάνι του. Κι αυτό ΔΕΝ φτάνει για να διεκδικήσει ο Παναθηναϊκός τις φιλοδοξίες του. Ο προπονητής που δεν το είδε το περασμένο καλοκαίρι είναι υπεύθυνος. Και μέχρι τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου μπορεί να έχουν χαθεί όλα για το τριφύλλι...
 
Ο Παναθηναϊκός του Αντρέα Στραματσόνι «κατάφερε» (περί «κατορθώματος» πρόκειται) να παίζει την Κυριακή στο Φάληρο (δίχως τον κορυφαίο ποδοσφαιριστή του), ενώ το ημερολόγιο θα γράφει μόλις 6 Νοεμβρίου την ΕΠΙΒΙΩΣΗ ΤΟΥ.
 
Γιατί πλέον μόνο η Ελλάδα του απέμεινε. Αν χάσει από τον Ολυμπιακό και μείνει επτά πόντους πίσω, θα απολέσει –πρωτίστως- και το τελευταίο κατάλοιπο υπομονής από τον κόσμο του. Το γεγονός ότι η Λεωφόρος «άδειαζε» από το 75΄ και τα
συνθήματα-μηνύματα των οργανωμένων στο φινάλε (σε συνδυασμό με τις αποδοκιμασίες) έδειξε τι θα «συμβεί» αν ο Παναθηναϊκός χάσει το ντέρμπι. Ξαναλέω: μιλάμε για «κατόρθωμα». Το οποίο εξελίχθηκε ουσιαστικά από το «διπλό» της Ξάνθης στη Λεωφόρο μέχρι χθες. Δηλαδή σε χρονικό διάστημα λιγότερο των 20 ημερών!
 
ΥΓ1: Αντίθετα με τον Παναθηναϊκό ο Ολυμπιακός ΚΑΙ τσέκαρε την πρόκριση με την ισοπαλία στο Καζακστάν ΚΑΙ ξεκούρασε τα 7/11 της ενδεκάδας του ενόψει ντέρμπι (με παίκτες που έμειναν στην Αθήνα και άλλους στον πάγκο) ΚΑΙ είχε κέρδη με ποδοσφαιριστές όπως ο Μανθάτης (συν τους... κλασικούς Σεμπά και Μάρτινς) ΚΑΙ αδικήθηκε αφού δεν του δόθηκε πέναλτι (στην ανατροπή του Σεμπά) για να πάρει το διπλό ΚΑΙ έπαιξε αρκετά καλά με αναπληρωματική ομάδα. Ε, είναι φανερό πως πηγαίνει στο ντέρμπι ως ΦΑΒΟΡΙ. Ψυχολογικά, βαθμολογικά, αγωνιστικά.
 
ΥΓ2: Ο ΠΑΟΚ έχει πατήσει το κουμπί της «αυτοκαταστροφής» στην Ευρώπη. Δύο ήττες από την Καραμπάχ, δίχως ούτε ένα γκολ. Ακόμη ψάχνει σκορ μέσα στην Τούμπα. Άλλο «κατόρθωμα» και τούτο. Όπως θα είναι και ο αποκλεισμός του αν τελικά τον... πετύχει!
 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Ισόπαλο το μεγάλο ντέρμπι στην Τούμπα-Τα αποτελέσματα και η βαθμολογία στη Super League
Ντέρμπι στην Τούμπα για την 4η αγωνιστική της Super League
Με Γουίλιαν και Ολιβέιρα κόντρα στον Παναιτωλικό ο Ολυμπιακός
Συγκινεί ο μικρός Γιαννάκης-«Ευχαριστώ όλους τους Έλληνες που ήταν στο πλευρό μου»
Παρουσίασε τη νέα γκρι φανέλα του ο ΠΑΟΚ
Ολοκληρώθηκε η επέμβαση του μικρού Γιαννάκη που κάνει αγώνα να σταθεί στα πόδια του
Οι ευχές του Άρη στον μικρό Γιαννάκη: «Θα κερδίσεις και αυτή τη μάχη»
Η Βοϊβοντίνα κινείται για τον Ραντζέλοβιτς-Ο παίκτης ακούστηκε για μεταγραφή στον ΑΠΟΕΛ
Τζιμπρίλ Σισέ: Κινδυνεύει με ποινή φυλάκισης με αναστολή λόγω κατηγορίας για φορολογική απάτη
Δικός του στο… 90’ ο Ντέγιαν Λόβρεν-Μεταγραφή στον ΠΑΟΚ