Νίκη γοήτρου η Μπάγερν, 1-0 την Ατλέτικο

Σε ένα αδιάφορο βαθμολογικά ματς στο Μόναχο, η 2η του Δ' ομίλου Μπάγερν, υποδέχθηκε την 1η Ατλέτικο με μοναδικό έπαθλο των Γερμανών το γόητρο και των Ισπανών το... προσωπικό ρεκόρ βαθμών σε αυτή τη φάση της διοργάνωσης. Η ομάδα του Σιμεόνε ερχόταν σε αυτό το ματς με ήδη 5 νίκες και ήθελε το «τρίποντο» για να κάνει το απόλυτο 6/6 στον όμιλο και να γίνει μόλις η έκτη ομάδα στην ιστορία του Champions League που θα το καταφέρει μετά τις Μίλαν (1992-93), Παρί Σεν Ζερμέν (1994-95), Σπαρτάκ Μόσχας (1995-96), Μπαρτσελόνα (2002-03) και Ρεάλ Μαδρίτης (2011-12, 2014-15).
 
Ωστόσο, η ομάδα του Αντσελότι ήταν καλύτερη στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα και μετά από 8 σερί φετινά ματς που δεχόταν γκολ, κατάφερε να κρατήσει το «μηδέν» στην άμυνά της. Τη τελική διαφορά στο 90λεπτο για αυτό το 1-0 την έκανε μια εξαιρετική απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι στο 28ο λεπτό, το δεύτερο σερί γκολ-φάουλ του Πολωνού φορ μετά από αυτό που έβαλε στο εκτός έδρας 3-1 επί της Μάιντς για τη Bundesliga το περασμένο σαββατοκύριακο. Παράλληλα, αυτή ήταν η 15η σερί εντός έδρας νίκη της Μπάγερν στη διοργάνωση.

Συνολικά στο 90λεπτο πάντως δεν υπήρξαν πολλές αξιόλογες φάσεις, κάτι το οποίο βεβαίως οφείλεται στην σταθερά εξαιρετική αμυντική λειτουργία της Ατλέτικο που έχει την ικανότητα να... σβήνει τα ματς. Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο 0-1 με τον Καράσκο δύο φορές στο πρώτο τέταρτο, με τον Νόιερ να τον νικά και στις δύο περιπτώσεις, ενώ πέρα από το γκολ του «Λέβα» οι κορυφαίες ευκαιρίες της ομάδας του Αντσελότι ήταν αυτή του Ντόουγκλας Κόστα στο 19' και ένα εξ επαφής άστοχο πλασέ του Αλκάνταρα σε κενή εστία στο 77'.

Αϊντχόφεν – Ροστόφ 0-0
H Αϊντχόφεν ολοκλήρωσε την τραγική φετινή ευρωπαϊκή της εμφάνιση στους ομίλους του Champions League με μια ακόμη... τραγωδία. Σε ένα ματς που... εμφανίστηκε στο γήπεδο μετά το 75ο λεπτό, η ομάδα του Φιλίπ Κοκού έμεινε σε ένα φυσιολογικό 0-0 απέναντι στη Ροστόφ, τερμάτισε στην 4η θέση του ομίλου και αποδοκιμάστε έντονα από τους οπαδούς της μετά το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή.

Από την πλευρά της, η Ροστόφ, μετά την ιστορική πρώτη της νίκη στη διοργάνωση την περασμένη αγωνιστική και μάλιστα κόντρα στη Μπάγερν Μονάχου (3-2) πήρε ένα ακόμη θετικό αποτέλεσμα που της επιτρέπει πλέον να συνεχίσει στους ομίλους του Europa League.

Όσον αφορά στην εξέλιξη του αγώνα, λίγα πράγματα είναι άξια αναφοράς, από τη στιγμή που η πρώτη ουσιαστική ευκαιρία σημειώθηκε στο 75ο λεπτό για τους γηπεδούχους, με τον Μπέργκβαϊν. Στο 79' ο Ντε Γιονγκ νικήθηκε από κοντά από τον γκολκίπερ των Ρώσων, ενώ στο 87' ο Περέιρο έφτασε κοντά στο 1-0 όμως ο Τζανάεφ νίκησε και αυτόν, κρατώντας το 0-0 για τη Ροστόφ.

Τα αποτελέσματα της 6ης αγωνιστικής:
Μπάγερν Μονάχου – Ατλέτικο Μαδρίτης 1-0
Αϊντχόφεν – Ροστόφ 0-0

H τελική βαθμολογία του Δ' ομίλου:

1. Ατλέτικο Μαδρίτης 15β. / 5-0-1 / 7-2
2. Μπάγερν Μονάχου 12β. / 4-0-2 / 14-6
3. Ροστόφ 5β. / 1-2-3 / 6-12
4. Αϊντχόφεν 2β. / 0-2-4 / 4-11  
 
 

Δειτε Επισης

Χειρουργείο για Αλάμπα και νοκ άουτ από το Euro
Αγκάλιασε την δεύτερη θέση η Μπαρτσελόνα
Ρεάλ Σοσιεδάvs Βαλένθια 1-0-Φουλ για Ευρώπη η μια, εκτός στόχου η άλλη
Στις 6 Ιουνίου η ψηφοφορία για την πρόταση της Γούλβς για κατάργηση του VAR
Νάπολι και Ατλέτικο προστέθηκαν στην λίστα των ενδιαφερόμενων για τον Γκρίνγουντ
Βαριές καταγγελίες δημοσιογράφου για απειλές από Αλέγκρι-«Θα σου κόψω τα αυτιά και θα σου σπάσω τα μούτρα»
Ανατροπή στην υπόθεση Τούχελ ξεκίνησαν διαπραγματεύσεις για ανανέωση
Κλείδωσε το Champions League με τρομερό Γκριεζμάν η Ατλέτικο Μαδρίτης
Ο Βλάχοβιτς έστεψε Κυπελλούχο τη Γιουβέντους
Τρίποντα Ευρώπης για Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και Τσέλσι