Παναγιώτου: «Να οδηγήσουμε ξανά τον Ερμή στην Ευρώπη»

Συνέδεσε το όνομά του με τη μεγαλύτερη επιτυχία του Ερμή, τη συμμετοχή των «φτεροπόδαρων» στο Europa League της περιόδου 2013-14, καθώς και την πρόκριση στον τελικό κυπέλλου το 2013. Τα «θεμέλια» της προπονητικής καριέρας του Νίκου Παναγιώτου μπήκαν στον Ερμή και η ομάδα της Αραδίππου έζησε στιγμές δόξας υπό τις οδηγίες του Κύπριου προπονητή, ο οποίος επέστρεψε στον Ερμή με βλέψεις να την οδηγήσει εκ νέου σε παρόμοιες επιτυχίες, όπως ο ίδιος μαρτυρά στον «Ρεπόρτερ».
 
Πιστεύεις ότι είναι εφικτό στο άμεσο μέλλον να δούμε τον Ερμή ξανά στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις;
Υπάρχει και το πλάνο και η οργάνωση και η θέληση για να οδηγήσουμε την ομάδα σε ανάλογες επιτυχίες. Θέλουμε να κτίσουμε τη φετινή σεζόν και του χρόνου να δημιουργήσουμε ένα δυνατό και ανταγωνιστικό σύνολο που να έχει βλέψεις για Ευρώπη.
 
Πόσο δύσκολο ήταν να ανατρέψεις την κατάσταση όταν ανέλαβες φέτος;
Πλέον είμαστε σε αρκετά καλό βαθμό ετοιμότητας. Με τις προσθήκες του Ιανουαρίου και την αγωνιστική άνοδο ποδοσφαιριστών από το υφιστάμενο έμψυχο δυναμικό καταφέραμε και φέραμε την ομάδα σε ένα καλό σημείο που θέλαμε. Η βαθμολογική θέση της ομάδας δεν ήταν καλή και αυτό δημιουργούσε περαιτέρω πίεση και άγχος για βαθμούς και αυτό ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα.
 
Ποιο είναι το φετινό «ταβάνι» του Ερμή;
Πρέπει να πατάμε γερά. Βλέπουμε παιχνίδι με παιχνίδι και θα δούμε στο τέλος που θα φτάσουμε. Αυτό που θα πω με βεβαιότητα είναι πως, ο Ερμής δεν θα πάει διαβάθμιση, ούτε θα κινδυνεύσει.
 
Παρά τις επιτυχίες που είχες στον Ερμή έφυγες κάπως άδοξα στην πρώτη σου θητεία. Πλέον νιώθεις ασφάλεια στον πάγκο της ομάδας;
Αν δεν είχα εμπιστοσύνη στον πρόεδρο και αν δεν μου είχε εμπιστοσύνη δεν θα συνεργαζόμασταν ξανά. Εμπιστεύομαι 100% τον κ. Λουκά Φανιέρο και θέλω να τον ευχαριστήσω που μου έδωσε ξανά την ευκαιρία. Δουλεύουμε όλοι με όρεξη και ζήλο για να οδηγήσουμε ξανά την ομάδα σε επιτυχίες.
 
Το γεγονός ότι στην Κύπρο δεν δίνετε πίστωση χρόνου στους προπονητές λειτουργεί αρνητικά στις ομάδες; Πόσο διάστημα χρειάζεται ένας προπονητής για να εμφυσήσει τη φιλοσοφία του;
Ο τρόπος δουλειάς μας στην Κύπρο απέχει πάρα πολύ από ευρωπαϊκά πρότυπα. Είμαστε λαός που γρήγορα κρίνει και δυστυχώς αυτή είναι η μοίρα του προπονητή. Όταν αναλαμβάνεις μια ομάδα μεσούσης της περιόδου δεν μπορείς να αλλάξεις και πολλά. Όταν όμως ένας προπονητής «κτίσει» μια ομάδα από το καλοκαίρι είναι υπόχρεος όταν αρχίσουν οι αγωνιστικές υποχρεώσεις να την παρουσιάσει έτοιμη και ανταγωνιστική.
 
Είσαι ευχαριστημένος με την ποιότητα του ρόστερ; Θα γίνουν πολλές αλλαγές στο ρόστερ το καλοκαίρι;
Όχι, δεν θα γίνουν μεγάλες αλλαγές. Υπάρχουν αρκετά καλοί ποδοσφαιριστές. Φυσικά και θα γίνουν προσθαφαιρέσεις στο ρόστερ, όμως, δεν θα ξηλώσουμε την ομάδα. Θα επιδιώξουμε να κάνουμε λίγες και καλές προσθήκες.
 
Πιο θεωρείς ως προτέρημα του προπονητή Νίκου Παναγιώτου και ποιο μειονέκτημα;
Προτέρημα μου είναι ότι προσπαθώ, και νομίζω καταφέρνω, να παίρνω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων από κάθε ποδοσφαιριστή. Μειονέκτημα (γελάει), είναι το πολύ πάθος που έχω στον πάγκο και τα υπερβολικά νεύρα με αποτέλεσμα να μιλάω αρκετές φορές άσχημα στους φίλους μου τους διαιτητές. Είναι κάτι που πρέπει να διορθώσω, για να είμαι πιο συγκεντρωμένος στο παιχνίδι και να καθοδηγώ την ομάδα μου.
 
Βλέπεις να υπάρχει κάποιο φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος;
Δεν νομίζω ότι υπάρχει φαβορί. Ο ΑΠΟΕΛ επέστρεψε από το -7 και βρέθηκε στην κορυφή και έχει ένα προβάδισμα, όμως για να πω ότι είναι φαβορί θα πρέπει να τελειώσει την κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος έχοντας μια σημαντική διαφορά. Αλλιώς θα γίνουν μεγάλες μάχες στα play off.  
 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»