Πουλλαΐδης για Πάους, Φαλξ, Πίντο και Πάμπο

Σημαντικές τοποθετήσεις έκανε ο πρόεδρος της Ανόρθωσης, Αντρέ Πάους, σε συνέντευξη Τύπου πριν από την παρουσίαση του νέου προπονητή της ομάδας, Ζόραν Μιλίνκοβιτς. Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας της Αμμοχώστου μίλησε για τις μεταγραφές που έγιναν τον Γενάρη, για τις αρμοδιότητες του Σταν Φαλξ, την απόφαση για απομάκρυνση του Αντρέ Πάους και πώς κατέληξε στο νέο προπονητή της ομάδας.
 
Κάποιες από τις σημαντικές του τοποθετήσεις:
«Λάθη κάνουμε όλοι και τα παραδεχόμαστε. Κι ένα λάθος το παραδεχτήκαμε, ήταν με τον Πίντο. Όταν πατήσαμε το κουμπί, έγραφε 23.59, νομίσαμε ότι είχε περάσει, και η ΚΟΠ μας είχε πει ότι πέρασε. Δεν ξέρω τι έγινε μετά, κάτι, κάποιος... ακόμη δεν έχω βρει άκρη. Όταν έρχεται η ΚΟΠ και λέει ότι πέρασαν τα χαρτιά και μετά... τι να πούμε;»

«Στα καθήκοντα του τεχνικού διευθυντή ήταν να ολοκληρωθεί η μεταγραφή. Ήταν ένας από τους λόγους του διαζυγίου. Το άρθρο 9 αν θυμάμαι καλά από τα καθήκοντά του. Κάνουμε αξιολόγηση για όλο το προσωπικό που εργάζεται εδώ».

«Να σας δώσω ένα άλλο παράδειγμα. Δεν ήταν άνθρωπος που πήγαινε να δει τους μικρούς. Ήταν μέσα στα καθήκοντά του. Δεν θέλω τώρα να αφήσω μομφές, αλλά... Όταν ήρθε ο κ. Φαλξ του δώσαμε το όραμα το 2020. Και μέσα στο συμβόλαιο του καθενός φαίνονται ξεκάθαρα και τα καθήκοντά του».
«Διαφωνώ, η ποιότητα των παικτών που ήρθαν τον Γενάρη, είναι εξαιρετική. Το ότι καθυστερήσαμε είναι αλήθεια, είναι από τα λάθη μας. Θυμάμαι ότι 11 Δεκεμβρίου έλεγα στον τεχνικό διευθυντή ότι 1η Ιανουαρίου πρέπει να έχουμε τους νέους παίκτες. Άλλο καλοκαίρι, άλλο Γενάρης». 

«Θέλουμε να δώσουμε τα καλύτερα εχέγγυα σε οποιονδήποτε, είτε στον Μαρίνο, είτε στον Θεμιστοκλέους, είτε στον Πάους. Βλέπαμε κάποια πράγματα που δεν μας άρεσαν, είχαμε ανησυχίες. Κάναμε συναντήσεις με τον κ. Πάους. Του επισημάναμε κάποια πράγματα. Πάντοτε είχε απαντήσεις. Μετά το ματς με τη Δόξα είχαμε 3 ώρες συνάντηση. Πάλι είχε απαντήσεις σε ό,τι του ζητήσαμε, κάτι για δεύτερες μπάλες και ποδοσφαιρικές απαντήσεις που κάποιος που δεν είναι καταρτισμένος, δεν καταλαβαίνει εύκολα». 

«Στις 15 του Φεβρουαρίου, μετά το ματς με την ΑΕΚ, τον φωνάξαμε και του είπαμε συγκεκριμένες αδυναμίες: αστάθεια, ψυχολογία παικτών, ότι δεν έβγαζαν πάθος, λάθος τακτική. Αισθανθήκαμε πως δεν είχε πλέον απαντήσεις, στέρεψε. Τότε αποφασίσαμε να προχωρήσουμε σε αλλαγή. Είχαμε επαφές πάντα, πάντα έχουμε. Π.χ. ο Ρόνι Λέβι είναι φίλος μου, και με τον Πάους θα μιλάω. Είναι μία υγιής προσέγγιση πιστεύω.

- Στις 15 του μήνα είπαμε ότι πρέπει να κοιτάξουμε τις άλλες επιλογές. Βγήκε το όνομα του Ζόραν. Τότε επικοινωνήσαμε μαζί του, ήταν πολύ στενός με τον Πανίκο τον Πούνα. Ήρθε Κύπρο, είδε το ματς με την ΑΕΚ, του είπαμε να το δει, να μας πει κι αυτός τις εντυπώσεις του. Η απόφαση πάρθηκε εκείνη τη μέρα. Μετά φωνάξαμε τον Πάους και τον Σίμο, το ανακοινώσαμε και πήγαμε να υπογράψουμε ό,τι προφορικά είχαμε σχεδόν συμφωνήσει με τον Ζόραν».

«Ναι υπήρχε ενδιαφέρον με τον Πάμπο. Και ο Πάμπος μίλησε με τον ΑΠΟΕΛ. Μας είπε μίλησε με διάφορους. Η Ανόρθωση σε ενδιαφέρει, σ' αυτό το επίπεδο ήταν η προσέγγιση. Ναι, βρεθήκαμε μία φορά μαζί του. Βασικό μας κριτήριο είναι και τα οικονομικά. Αν ερθει κάποιος και θέλει πακέτο 600.000 θα του πω να πάει στο καλό».
«Υπάρχει το κρίσιμο παιχνίδι με τον ΑΠΟΕΛ την Κυριακή κι έπρεπε να κινηθούμε γρήγορα. Υπήρχαν τρία ενδεχόμενα. Να τις φάμε. Να κερδίσουμε χωρίς να προκριθούμε. Να προκριθούμε. Λέμε, στην περίπτωση του τρίτου, σημαίνει ότι άλλαξαν πολλά, να του δώσουμε πίστη χρόνου και με τον ΑΠΟΕΛ. Στα άλλα δύο ενδεχόμενα είχαμε αποφασίσει να φύγει. Θα έπαιρνε πίστωση χρόνου μέχρι το ματς με τον ΑΠΟΕΛ, αν έπαιρνε την πρόκριση επί της ΑΕΚ ο Πάους».
 
«Εγώ πιστεύω σ' αυτή την ομάδα. Έχουμε πολύ καλούς παίκτες. Διαφωνώ με το τι λένε οι άλλοι, πιστεύω σε αυτή την ομάδα».

«Ο Πάους είναι ο μακροβιότερος προπονητής της Ανόρθωσης τα τελευταία 8-9 χρόνια. Τον στηρίξαμε και στα δύσκολα, πάντα ήμασταν δίπλα του. Σε μία φάση όμως εμείς ως υπεύθυνη διοίκηση έπρεπε να κοιτάξουμε τι άλλες επιλογές έχουμε. Οι άλλες ομάδες δεν το κάνουν αυτό; Εγώ του το εξήγησα του Πάους αντρίκεια και έντιμα. Και αυτό ήταν ίσως πίεση γι' αυτόν για να πάει καλύτερα, γιατί ήθελε να μείνει».

Για τις παραιτήσεις:
Χαράλαμπος Μανώλη: «Οι παραιτήσεις των μελών της εταιρείας έγιναν όλες αποδεκτές. Θα χρειαστούν 10-15 μέρες για να γίνουν οι σχετικές αλλαγές».
Xρίστος Πουλλαΐδης: «Κατ' αρχάς εγώ δεν ζήτησα τις παραιτήσεις. Εμείς σίγουρα αφουγκραζόμαστε τι λέει ο κόσμος. Έχει σημασία τι λέει ο κόσμος. Εφόσον θεωρούμε ότι πρέπει να γίνουν αλλαγές, γίνονται. Εν προκειμένω το Δ.Σ. της εταιρείας ένιωθε θιγμένο, γιατί έχασαν την εμπιστοσύνη από τον κόσμο».

 
 

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»