Οι αμυντικοί με τα περισσότερα τέρματα

Το σκοράρισμα είναι υπόθεση κυρίως των επιθετικογενών ποδοσφαιριστών, όμως μια στημένη φάση, μια γρήγορη επίθεση ή απλά η κατάλληλη στιγμή φέρνει σε θέση βολής αμυντικογενείς ποδοσφαιριστές. Έτσι ανάμεσα στους 100 ποδοσφαιριστές που σκόραραν στο τρέχον πρωτάθλημα υπάρχουν και παίκτες της οπισθοφυλακής. Δύο αριστεροί μπακ, τρεις κεντρικοί αμυντικοί και πέντε αμυντικοί μέσοι περιλαμβάνονται στο τοπ-10.
 


1. Τζόελ Νταμάχου
Ομάδα: Πάφος FC
Θέση: Αμυντικός μέσος
Γκολ: 5
Από τον Μάρτιο του 2012 είχε να πανηγυρίσει τέρμα και στην Πάφο FC βρήκε δίχτυα τέσσερις φορές. Ο αμυντικός μέσος από την Ακτή Ελεφαντοστού άνοιξε λογαριασμό στην ήττα από τον ΑΠΟΕΛ (2η) και έπειτα σκόραρε στη νίκη επί του Άρη (3η). Χρίστηκε σκόρερ και στα ισόπαλα ματς με Ένωση (17η) και Νέα Σαλαμίνα (19η). Τελευταία φορά είδε δίχτυα στην ευρεία νίκη επί της Αγίας Νάπας (23η).
 


2. Εντμάρ Λασέρτα
Ομάδα: Δόξα
Θέση: Αριστερός μπακ
Γκολ: 5
Διανύει την πιο παραγωγική χρονιά στην Κύπρο. Στα τελευταία ματς επιλέγεται ως αριστερός χαφ, όμως έπαιξε και ως αριστερός μπακ. Μόνο ένα τέρμα δεν είχε αντίκρισμα, στην ήττα από τον Απόλλωνα (9η). Σκόραρε επίσης στις ισοπαλίες με Εθνικό (1η) και Αγία Νάπα (7η), καθώς και στις νίκες επί ΑΠΟΕΛ (17η) και Ένωσης (21η).
 


3. Μιγιούσκο Μπόγιοβιτς
Ομάδα: Ένωση
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Γκολ: 5
Ρεκόρ καριέρας για τον Μαυροβούνιο ο οποίος πέτυχε τέσσερα τέρματα με τη φανέλα της Ένωσης. Ο 27χρονος κεντρικός αμυντικός σκόραρε στη νίκη επί της Πάφου (4η), στην ήττα από τον Απόλλωνα (15η) και στις ισοπαλίες με Ομόνοια (12η), Άρη (20ή) και Νέα Σαλαμίνα (23η).
 


4. Ζοάο Βίκτορ
Ομάδα: Ανόρθωση
Θέση: Αμυντικός μέσος
Γκολ: 3
Πριν ενταχθεί στην Ανόρθωση, μετρούσε μόλις ένα τέρμα στην καριέρα του. Στην «Κυρία» πέτυχε τρία τέρματα. Αγωνίζεται κυρίως ως αμυντικός μέσος, όμως χρησιμοποιήθηκε και στο κέντρο της άμυνας. Το όνομά του γράφτηκε στον πίνακα των σκόρερ και στα νικηφόρα ματς με Εθνικό (3η), ΑΠΟΕΛ (11η) και ΑΕΛ (14η).
 


5. Παουλίνιο
Ομάδα: Δόξα
Θέση: Αμυντικός μέσος
Γκολ: 3
Βρήκε δίχτυα δύο φορές από την άσπρη βούλα, στις νίκες επί ΑΕΛ (10η) και Αγίας Νάπας (20ή). Ο Βραζιλιάνος, ο οποίος για πρώτη φορά στην καριέρα του πανηγυρίζει περισσότερα από ένα τέρματα σε μία χρονιά, σκόραρε και το νικητήριο τέρμα στο διπλό επί του ΑΠΟΕΛ (17η).

 


 6. Ντάνι Λόπεθ
Ομάδα: Δόξα
Θέση: Αμυντικός μέσος
Γκολ: 3
Ξεπέρασε τον εαυτό του ο Ισπανός, πετυχαίνοντας για πρώτη φορά τρία τέρματα και μάλιστα έδωσε σημαντικούς βαθμούς στην ομάδα της Κατωκοπιάς. Ήταν ο παίκτης που άνοιξε τον δρόμο για τη νίκη επί της Ένωσης (8η) και που πέτυχε το τέρμα στις ισοπαλίες με Εθνικό (14η) και Ανόρθωση (18η).
 


7. Μάρκους Χόλγκερσον
Ομάδα: Ανόρθωση
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Γκολ: 3
Με δύο κεφαλιές, μετά από κόρνερ, σκόραρε σε βάρος της ΑΕΛ (1η) και του Απόλλωνα (20ή). Το γκολ του σε βάρος του Απόλλωνα έδωσε το έναυσμα της αντεπίθεσης της «Κυρίας» για ανατροπή (από 0-2 σε 3-2), όπως είχε γίνει και στο ματς με τη Δόξα (5η).
 


8. Νούνο Μοράις
Ομάδα: ΑΠΟΕΛ
Θέση: Αμυντικός μέσος
Γκολ: 2
Σε δαιμονιώδη φόρμα ήταν τον Ιανουάριο ο Πορτογάλος, σκοράροντας σε τρία σερί παιχνίδια, τα δύο εξ αυτών στο πρωτάθλημα. Ο αμυντικός μέσος του ΑΠΟΕΛ σκόραρε στη νίκη κόντρα στην Ένωση (19η), καθώς και το μοναδικό τέρμα επί της ΑΕΛ (20ή).
 


9. Ελίζιο
Ομάδα: Απόλλων
Θέση: Αριστερός μπακ
Γκολ: 2
Δύο δικά του τέρματα στο ίδιο παιχνίδι πανηγύρισε ο Ελίζιο. Ο Βραζιλιάνος αριστερός αμυντικός άνοιξε και έκλεισε το σκορ για λογαριασμό του Απόλλωνα στη νίκη με 5-2 επί του Εθνικού. Ποτέ δεν ξεπέρασε τα δύο γκολ σε μία χρονιά, κάτι που αποτελεί στοίχημα για τον ίδιο στη συνέχεια της σεζόν.
 


10. Άνταμ Μαρτσίνιακ
Ομάδα: ΑΕΚ
Θέση: Κεντρικός αμυντικός
Γκολ: 2
Σε δύο συνεχόμενες αγωνιστικές βρήκε δίχτυα ο Άνταμ Μαρτσίνιακ, ο οποίος για πρώτη φορά σκόραρε δύο τέρματα σε μία σεζόν. Ο Πολωνός κεντρικός αμυντικός της ΑΕΚ σκόραρε το νικητήριο τέρμα στο διπλό σε βάρος του Άρη (4η) και στην εντός έδρας επιτυχία επί της Ένωσης (5η).
 
*Υπάρχουν και άλλοι αμυντικογενής ποδοσφαιριστές με δύο τέρματα. Η επιλογή για το τοπ10 έγινε με βάση το χρόνο συμμετοχής των παικτών. Το ίδιο κριτήριο ισχύει για την κατάταξη των τριών πρώτων.

Δειτε Επισης

«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα
Πρόγραμμα Cyprus League από την 6η μέχρι τη 15η αγωνιστική
Η Εθνική Κ-17 κέρδισε την Ελλάδα σε φιλικό αγώνα
Ανακοίνωση ΑΕΛ με πυρά κατά Λετυμπιώτη-«Η μικροπολιτικάντικη παράσταση δεν μπορεί να γίνει ανεχτή»
Διεξάγονται σήμερα οι δυο εξ αναβολής αγώνες της πρώτης αγωνιστικής του πρωταθλήματος
ΑΕΚ: Έκλεισε το mega deal με Μαρσιάλ
Ομόνοια και Άρης το απόλυτο μετά την 3η αγωνιστική Cyprus League by Stoiximan
H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»