Ο ατίθασος αλλά απαραίτητος Τόμας ντε Βινσέντι

Ατίθασος, οξύθυμος, εγωιστής, αλλά απαραίτητος και καθοριστικός για τον ΑΠΟΕΛ. Με τον Τόμας ντε Βινσέντι στην ενδεκάδα οι «γαλαζοκίτρινοι δέχθηκαν μόλις μια ήττα στο φετινό πρωτάθλημα. Από τους πέντε αγώνες που έδωσε ο ΑΠΟΕΛ χωρίς τον Αργεντινό στη σύνθεσή του, ηττήθηκε στους τρεις, αναδείχθηκε ισόπαλος στον ένα και κέρδισε μόλις μια φορά, γεγονός που αποδεικνύει την εξάρτηση που έχει η ομάδα του Τιμούρ Κετσπάγια από τον 27χρονο ποδοσφαιριστή.
 
13 γκολ σε 19 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα μετρά ο Τόμας ντε Βινσέντι, ο οποίος λόγω του ατίθασου χαρακτήρα του έλειψε σε τρία παιχνίδια με απόφαση του Αθλητικού Δικαστή, εξαιτίας άσεμνης χειρονομίας προς τον διαιτητή, Βασίλη Δημητρίου, στον αγώνα της 13ης αγωνιστικής με τον Απόλλωνα, ενώ η απρεπής συμπεριφορά του στο παιχνίδι της πρεμιέρας των ομίλων του Europa League με την Σάλκε (εξύβρισε τον διαιτητή) του στέρησε τη συμμετοχή του στους επόμενους τρεις αγώνες.
 
Με οκτώ ασίστ (τελευταία στο ντέρμπι αιωνίων με την Ομόνοια στο πρώτο γκολ του Εφραίμ) είναι ο πρώτος στη σχετική κατηγορία στον «Αρχάγγελο» και μοιράζεται την πρωτιά με τον Νίκολας Μαρτίνες της Ανόρθωσης
 

Καλύτερη επίδοση σε μια ομάδα
Το γκολ του Τόμας ντε Βινσέντι με κεφαλιά στο 24’ του ντέρμπι με την Ανόρθωση έδωσε προβάδισμα στον ΑΠΟΕΛ και άνοιξε τον δρόμο για το σπουδαίο διπλό στο «Αντώνης Παπαδόπουλος». Για τον Αργεντινό επιθετικό το συγκεκριμένο τέρμα είναι βαρύνουσας σημασίας καθώς έφτασε τα 13 στο πρωτάθλημα, τα οποία είναι τα περισσότερα που πέτυχε με τη φανέλα μιας ομάδας σε μια αγωνιστική περίοδο.
 
Προηγούμενη καλύτερη επίδοση του 27χρονου ποδοσφαιριστή ήταν το δεύτερο εξάμηνο της σεζόν 2013-14, όταν πρωτοπήγε στον ΑΠΟΕΛ και πρόλαβε να πετύχει 12 τέρματα. Η περίοδος 2013-14 ήταν και η πιο παραγωγική στην καριέρα του καθώς σημείωσε συνολικά 17 τέρματα (άλλα πέντε είχε πετύχει στον ΠΑΣ Γιάννινα). 
 
Υ.Γ. Για άλλο ένα παιχνίδι έδειξε ότι είναι παρορμητικός. Δέχθηκε κίτρινη κάρτα για διαμαρτυρία, ενώ ακολούθως ο πανηγυρισμός του στο γκολ ήταν προκλητικός προς την κερκίδα της Ανόρθωσης και ο Δημήτρης Μασιάς χαρίστηκε στον Αργεντινό. 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα