Δημητρίου: «Είδαμε προπηλακισμό διαιτητή από τον ΑΠΟΕΛ στο παιχνίδι με τη Σαλαμίνα»

Για όλα τα θέματα που αφορούν την Ομόνοια μίλησε στο ραδιόφωνο του Super Sport FM ο εκπρόσωπος Τύπου των πρασίνων. Ο Ανδρέας Δημητρίου, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η λογική του «κρύψε να περάσουμε» στα θέματα διαιτησίας ευνοεί, όπως είπε, αυτούς που έμαθαν για χρόνια να λειτουργούν επιτυχημένα με τα υφιστάμενο μοντέλο. Υποστήριξε ότι στο παιχνίδι ΑΠΟΕΛ-Νέα Σαλαμίνα υπήρξαν προπηλακισμοί διαιτητών.
 
Αναλυτικά οι δηλώσεις
Για τον αγώνα με τον Άρη
«Η ομάδα είχε ένα καλό πρόσωπο, ειδικά στο πρώτο ημίχρονο. Πέτυχε δύο γκολ και είχε και άλλες προϋποθέσεις για να σκοράρει, ενώ δεν κινδύνεψε καθόλου. Όμως, στο δεύτερο ημίχρονο, δεν ήμασταν τόσο δημιουργικοί, όσο το πρώτο. Έγινε το λάθος στην άμυνα κι ήρθε το γκολ του Άρη. Στα τελευταία 15 λεπτά υπήρχε ανησυχία ότι θα γίνει κάτι για να ισοφαριστεί η ομάδα. Ο προπονητής μας επισήμανε το στοιχείο του εύκολου λάθος που στοιχίζει στην ομάδα και γενικά στη λειτουργία της. Εκεί επικεντρώνεται η προσπάθεια. Να επαναφέρουμε την ηρεμία που υπήρχε στην άμυνα για να χτίσουμε ένα σερί νικών. Θέλουμε να δώσουμε συνέχεια στις νίκες. Έχουμε τώρα το παιχνίδι με την Ένωση, μια ομάδα που θέλει τους βαθμούς στην προσπάθεια που κάνει για να κρατηθεί στην κατηγορία».
 
Για την ευκαιρία που δίνεται για να πετύχει δύο νίκες για να μειώσει τη διαφορά
«Αν πάρουμε έξι βαθμούς στα δύο επόμενα παιχνίδια θα μπούμε με τις καλύτερες προοπτικές στα πλέι οφ. Θα προσπαθήσουμε για να βοηθήσουμε την ομάδα για να πάρει τους έξι βαθμούς και να έχουμε καλύτερες προοπτικές στα πλέι οφ».
 
Για τον Ασίς
«Ο Νούνο αποτελεί βαρόμετρο για την ομάδα. Όχι μόνο λόγω της ποιότητας αλλά και της τεράστιας εμπειρίας που κουβαλά. Όταν είναι στα καλά του, η Ομόνοια ανεβαίνει επίπεδο. Είναι από τους παίκτες που θα θυμόμαστε για μια ζωή».
 
Για τον Μαργκάσα
«Θα περάσει ξανά από εξετάσεις. Εκεί θα διαπιστωθεί η πρόοδος της κατάστασης του. Δεν μπορούσε να αγωνιστεί προχθές. Είναι ένας ποδοσφαιριστής που βοηθά πολύ και εκτός γηπέδου. Έχει το χάρισμα να σπρώχνει τους συμπαίκτες του στο αγωνιστικό κομμάτι. Μέχρι αύριο ή την Τετάρτη θα γνωρίζουμε αν θα μπορεί να τον υπολογίζει η τεχνική ηγεσία για τον αγώνα του Σαββάτου».
 
Για την πορεία αποθεραπείας του Σκέμπρι
«Πάει πολύ καλύτερα από ότι είχε αρχικά εκτιμηθεί. Βελτιώνεται η κατάσταση του πιο γρήγορα. Είχε εκτιμηθεί να επιστρέψει σε 4-5 βδομάδες. Εάν συνεχίσει με τον ρυθμό ενδεχομένως να έθει πιο νωρίς».
 
Για την κατάσταση του Χριστοφή
«Θα γίνει επαναξιολόγηση της κατάστασης του σήμερα ή αύριο. Τα αποτελέσματα θα μας δείξουν πότε θα αγωνιστεί ξανά».
 
Για τη διαμάχη διοίκησης-οργανωμένων οπαδών
«Δεν έχει σημειωθεί κάποια εξέλιξη. Η κατάσταση είναι εκεί που την αφήσαμε. Είναι αδύνατο να επέλθει ηρεμία με όλα αυτά που συμβαίνουν».
 
Ο κ. Δημητρίου έκανε αναφορά στο θέμα διαιτησίας, με αφορμή την τοποθέτηση του εκπρόσωπου τύπου του ΑΠΟΕΛ, Νεκτάριου Πετεβίνου
«Είχαμε ακούσει κάποιες δηλώσεις το πρωί από πλευράς ΑΠΟΕΛ, όσον αφορά τη διαιτησία.  Είχε λεχθεί πως επικράτησε ανάμεσα στις ομάδες το «κρύψε να περάσουμε», όσον αφορά το κεφάλαιο διαιτησία και τις συναντήσεις που έγιναν το τελευταίο χρονικό διάστημα. Ήταν μια στιγμή που η αλήθεια παραποιήθηκε. Δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Η Ομόνοια κατέθεσε συγκεκριμένες προτάσεις, τις είχαμε αναφέρει κι δημόσια. Να υπενθυμίσουμε κάποιες. Είπαμε ότι στα παιχνίδια των πλέι οφ θα πρέπει να έρθουν ξένοι διαιτητές. Είπαμε να γίνεται αυστηρότερος έλεγχος τόσο στη δουλειά των διαιτητών, βοηθών διαιτητών αλλά και στο έργο των παρατηρητών. Είχαμε αναδείξει το σοβαρό ζήτημα του προπηλακισμού διαιτητών. Είδαμε  στο παιχνίδι του ΑΠΟΕΛ με τη Νέα Σαλαμίνα, να γίνεται προπηλακισμός διαιτητή. Υπάρχει και βίντεο που του είδαμε όλοι. Δεν είχε καταθέσει το ΑΠΟΕΛ ουσιαστικές προτάσεις για το θέμα της διαιτησίας, παρά το γεγονός ότι είχε προβεί σε σωρεία δηλώσεων που επιτιθόταν προς τη διαιτησία. Ακούσαμε και το περιβόητο «η πιο αδικημένη ομάδα». Η στάση του ΑΠΟΕΛ ήταν πως στηρίζει την κυπριακή διαιτησία. Δεν ισχύει για την Ομόνοια το «κρύψε να περάσουμε». Ήταν μεγάλο λάθος αυτό που λέχθηκε το πρωί. Η συντήρηση της λογικής του «κρύψε να περάσουμε» ευνοεί αυτούς που έμαθαν για χρόνια να λειτουργούν επιτυχημένα με τα υφιστάμενο μοντέλο».  
 
 

Δειτε Επισης

H Oμόνοια επικράτησε της ΑΕΚ με 1-0
«Δεν θα ανεχθούμε να τιμωρηθεί ξανά ο Απόλλωνας, εμείς ήμασταν θεατές»
Πήρε θέση η ΑΕΛ για τη μη διεξαγωγή του ντέρμπι-«Γεμάτο σκοτεινά σημεία και πτυχές»
Με νίκες προχώρησαν ΕΝΠ και Άρης-Η βαθμολογία του πρωταθλήματος
Με μεγάλο ντέρμπι στο ΓΣΠ ολοκληρώνεται η τρίτη αγωνιστική
Όλα τα φώτα στο μεγάλο ντέρμπι της Λεμεσού!
Με λεμεσιανό ντέρμπι συνεχίζεται το Cyprus League
Με... πιστολίες Ελ Αραμπί έκανε σεφτέ στο πρωτάθλημα ο ΑΠΟΕΛ
Σίφουνας η Πάφος, πάτησε την Ανόρθωση και συνεχίζει αλάνθαστη
Προσπάθεια για νέο προπονητή της Εθνικής την επόμενη εβδομάδα