Το δίδαγμα του Κομάν

Την περασμένη Τετάρτη (16/03) παρακολουθήσαμε έναν από τους πιο εντυπωσιακούς αγώνες του Champions League. Η Μπάγερν βρήκε τον τρόπο, επέστρεψε μετά το 2-0 της Γιουβέντους, ισοφάρισε στις καθυστερήσεις και τελικά πήρε την πρόκριση στην παράταση.

Ένας από τους πρωταγωνιστές σε αυτή την αντεπίθεση της ομάδας του Μονάχου ήταν ο Κίνγκσλεϊ Κομάν. Ο Γάλλος ποδοσφαιριστής πέρασε στον αγωνιστικό χώρο στο 60’ στη θέση του Τσάμπι Αλόνσο και συνέβαλε στην ανατροπή. Ήταν ο ποδοσφαιριστής που έστειλε συστημένη μπαλιά στο κεφάλι του Τόμας Μίλερ για να ισοφαρίσει στο 90+1’, ενώ με δικό του εντυπωσιακό τέρμα γράφτηκε ο επίλογος με σκορ 4-2 – το πανηγύρισε με… ήρεμο τρόπο.

Το παιχνίδι για τον 19χρονο (13/06/1996) εξτρέμ ήταν ιδιαίτερο, καθώς αγωνίζεται δανεικός - μέχρι το καλοκαίρι του 2017 - στην Μπάγερν από τη Γιουβέντους, η οποία κατέχει τα δικαιώματά του μέχρι το καλοκαίρι του 2019. Ανήκει δηλαδή στην ομάδα, κόντρα στην οποία πρωταγωνίστησε για να σταματήσει η πορεία της στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Ο νεαρός φαίνεται ότι έχει όλα τα φόντα να διαπρέψει, τόσο σε συλλογικό, όσο και σε εθνικό επίπεδο. Αυτά, όμως, δεν τα γράφουμε για να εκθειάσουμε τον Κομάν. Απλά η ιδιαιτερότητα ότι τέθηκε απέναντι στην ομάδα που ανήκει, έδωσε περισσότερο ενδιαφέρον στην προσπάθεια του Κομάν στο εν λόγω παιχνίδι. Σαν επαγγελματίας έκανε τη δουλειά του, και μάλιστα πολύ καλά. «Δεν μπορώ να πω ότι μετανιώνω που αποκλείσαμε τη Γιουβέντους. Τώρα ανήκω στη Μπάγερν», δήλωσε ο ίδιος μετά το τέλος του ματς.

Στην ιταλική ομάδα ενδεχομένως να ένιωσαν άβολα βλέποντας έναν δικό τους παίκτη να βάζει το λιθαράκι του για αποκλεισμό, όμως περίπου έναν χρόνο προηγουμένως τα συναισθήματά τους ήταν αντίστροφα. Ο Άλβαρο Μοράτα αγοράστηκε το 2014 από τη Ρεάλ, με τους Μαδριλένους να διατηρούν μία ρήτρα αγοράς για το μέλλον. Οι δύο ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες στα ημιτελικά του Champions League της περσινής χρονιάς, με τον Ισπανό επιθετικό να σκοράρει και στα δύο παιχνίδια (2-1, 1-1) οδηγώντας τη Γιουβέντους στον τελικό. Τότε ήταν οι Μαδριλένοι που αναρωτιούνταν γιατί πωλήθηκε ένας τέτοιος παίκτης.

Αυτά συμβαίνουν στο ποδόσφαιρο. Δεν χωράνε οι βαθιοί συναισθηματισμοί. Ο κάθε ποδοσφαιριστής βλέπει το επαγγελματικό του μέλλον και κάθε φορά παλεύει για το καλό της ομάδας, της οποίας φοράει τη φανέλα. Θα ήταν γελοίο εάν η Γιουβέντους έθετε όρο να μην αγωνιστεί ο παίκτης εναντίον της, όπως γίνεται σε κάποιες περιπτώσεις και στην Κύπρο. Ένα πρόσφατο παράδειγμα είναι ο Γκαουσού Φοφανά που δεν αγωνίστηκε στο πρώτο ματς κόντρα στην Ομόνοια λόγω ειδικής συμφωνίας – στο δεύτερο έπαιξε κανονικά.

 

stelios.steliou@imhbusiness.com

Δειτε Επισης

Μάβερικς-Θάντερ 117-116: Από το -17 στους τελικούς της Δύσης!
MVP για τρίτη φορά στο NBA ο Γιόκιτ, τέταρτος ο Αντετοκούνμπο
Euroleague Final Four-Οι ώρες των ημιτελικών για αιώνιους
Αποθέωση στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της EuroLeague
Θρυλική «άλωση» της Βαρκελώνης με ΜακΚίσικ-Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός πάει Βερολίνο
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;
Ίρβινγκ και Ντόντσιτς έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά της Δύσης
Η στιγμή που ο Τζέιμς βούτηξε μέσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, στη σύρραξη της Κωνσταντινούπολης
Φερστάπεν: «Δεν θα παραλύσει η Red Bull με την φυγή του Νιούι»