Οι ξένοι που «γέρασαν» στην Κύπρο

Τέσσερις εμφανίσεις με τον ΑΠΟΕΛ υπολείπεται ο Νούνο Μοράις για να γίνει ο πρώτος ξένος στην ιστορία που θα συμπληρώσει 250 συμμετοχές με τη φανέλα κυπριακής ομάδας στο πρωτάθλημα. Ο Πορτογάλος ανασταλτικός μέσος που διανύει την ένατη αγωνιστική περίοδο στον «Αρχάγγελο» είναι πρώτος στη λίστα των αλλοδαπών με τις περισσότερες παρουσίες, αν και μετρά έξι μήνες παρουσίας στο νησί λιγότερους από τον Άλντο Αδόρνο.
Με εξαίρεση την πρώτη σεζόν στην οποία κατέγραψε μόλις 11 εμφανίσεις, ο 32χρονος μέσος του ΑΠΟΕΛ κατέγραφε πάνω από 25 παρουσίες ανά σεζόν, καθώς βρίσκεται μονίμως στην αρχική ενδεκάδα. Ο Παραγουανός επιθετικός της Νέας Σαλαμίνας ταλαιπωρήθηκε αρκετά από τραυματισμούς κατά το διάστημα παραμονής του στην Κύπρο και πρόλαβε να αγωνιστεί σε 158 παιχνίδια που τον κατατάσσουν στην 7η θέση των ποδοσφαιριστών με τις περισσότερες παρουσίες στο κυπριακό πρωτάθλημα.
Τρεις ποδοσφαιριστές, οι Νούνο Μοράις (ΑΠΟΕΛ), Εντμάρ Λασέρντα (Δόξα) και Βίνσεντ Λαμπάν (ΑΕΚ) έχουν ξεπεράσει τις 200 συμμετοχές.
Προ των πυλών είναι και ο Ρενάτο Μαργκάσα (Ομόνοια) ο οποίος πρωτοήρθε στην Κύπρο για λογαριασμό της Δόξας και στο πέρασμα του από ΑΕΚ και Ομόνοια έπαιξε σε 197 αγώνες.
Άλλες εφτά παρουσίες χρειάζεται για να φτάσει τις 200 ο Γιάννης Σκοπελίτης (Νέα Σαλαμίνα), στόχος εφικτός νοούμενου πως ο Ελλαδίτης κόφτης ανανέωσε προ ημερών το συμβόλαιο του με την ομάδα της Αμμοχώστου για άλλο ένα χρόνο. 
Τη δεκάδα των μη γηγενών που αγωνίζονται στο νησί με τις περισσότερες συμμετοχές συμπληρώνουν οι Εντουάρντο Πιντσέλι (Εθνικός Άχνας-178 συμμετοχές), Αλεξάντερ Νέγκρι (Δόξα-174 συμμετοχές), Κάρλος Μάρκες (Πάφος FC- 156 συμμετοχές) και Πάουλο ντε Πίνα (Ερμής-143 συμμετοχές).Συνολικά 27 ποδοσφαιριστές από τους ξένους που αγωνίζονται αυτή την στιγμή στο κυπριακό πρωτάθλημα έχουν ξεπεράσει τις 100 συμμετοχές, ενώ ο Αντρέ Σκέμπρι της Ομόνοιας θα μπει στο κλαμπ των 100 εφόσον φορέσει για άλλα τρία παιχνίδια τη φανέλα του τριφυλλιού.
 

Δειτε Επισης

Η Ανόρθωση έβγαλε σε δημοπρασία συλλεκτική μπάλα με υπογραφές από τους κορυφαίους παίκτες της
Αδιόρθωτος Ουάρντα, πληρώνει ακόμη τις... αταξίες του-Παρελθόν και από τον Πανσερραϊκό
«Δέκα χρόνια από τη μέρα που έφυγε από κοντά μας ο Γιώργος Γκουγκούρης, στο δρόμο για το γήπεδο»
Η επεξήγηση της ΚΟΠ για το πέναλτι που ζήτησε η Ομόνοια στο αιώνιο
Ξεπέρασε το 65% του στόχου η οικονομική βοήθεια στην Ανόρθωση-Απήχηση σε φιλάθλους άλλων ομάδων
Βγαίνει μπροστά ο πρώην πρόεδρος της Ανόρθωσης-«Ας σταματήσουμε να κρίνουμε ποιος έφταιξε παραπάνω»
Κλείνει το κεφάλαιο Κίσσα στη Σαλαμίνα μετά από πέντε χρόνια
Δωρεάν σε ανοικτή ζώνη ο τελικός πρωταθλήματος στο ΓΣΠ ανάμεσα σε ΑΠΟΕΛ και ΑΕΚ
Αίμα και άμμος στο ΓΣΠ για το πρωτάθλημα που ισοδυναμεί με τριπλή ευκαιρία για ομίλους
Αρνητική πρωτιά για Πάφο και Άρη για τη χρησιμοποίηση του ντόπιου ποδοσφαιριστή