TOP 5: Ποδοσφαιρικές ερμηνείες... για όσκαρ (vids)

Δεν έφτανε στην Ρεάλ Μαδρίτης το κάζο από την Βόλφσμπουργκ στην Γερμανία, το γύρο του κόσμου κάνουν και οι θεατρινισμοί του Μαρσέλο, προκειμένου να ξεγελάσει τον διαιτητή και να τιμωρηθεί – αδίκως – ο αντίπαλός του. Ο Βραζιλιάνος μπακ μπορεί να τα κατάφερε, αφού ο Άρνολντ αντίκρισε την κίτρινη κάρτα, όμως έχει φάει απίστευτο «κράξιμο» για τη βουτιά του, έπειτα από το υποτιθέμενο χτύπημα του παίκτη των «λύκων». Έστω κι έτσι, όμως, η «βασίλισσα» δεν μπόρεσε να αποσπάσει θετικό αποτέλεσμα.

Φυσικά, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ένας ποδοσφαιριστής προσπαθεί με τον έναν ή τον άλλον τρόπο να ξεγελάσει τον διαιτητή, προκειμένου να επωφεληθεί η ομάδα του. Άλλες φορές τα καταφέρνουν, άλλες φορές όχι. Πάντως, η πιο συχνή... βουτιά είναι αυτή μέσα στη μεγάλη περιοχή για κάποιο κερδισμένο πέναλτι. Επειδή η συγκεκριμένη λίστα είναι κατά κάποιο τρόπο ατελείωτη, το FourFourTwo του gazzetta.gr παρουσιάζει πέντε διαφορετικούς θεατρινισμούς ποδοσφαιριστών, που είχαν κυρίως ως στόχο την τιμωρία του αντιπάλου ή έστω τη δική τους αποφυγή τιμωρίας.

Σέρχιο Μπουσκέτς
Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο μέσος της Μπαρτσελόνα έδωσε αριθμητικό πλεονέκτημα στην Μπαρτσελόνα απέναντι στην Ίντερ, όχι όμως και την πρόκριση στον τελικό του Τσάμπιονς Λιγκ το 2010. Ο Τιάγκο Μότα πράγματι χτύπησε στο πρόσωπο τον Μπουσκέτς με το χέρι του, όμως ο Ισπανός έπεσε στο έδαφος και δε σηκωνόταν με τίποτα. Για κακή του τύχη, ο τηλεοπτικός φακός τον συνέλαβε να βγάζει τα χέρια από το πρόσωπό του (το οποίο κρατούσε), προκειμένου να δει αν ο διαιτητής έδειξε κόκκινη κάρτα στον αντίπαλό του. Όταν κατάλαβε ότι είχε φέρει το... έργο του εις πέρας, σηκώθηκε, με αποτέλεσμα να... τον βουτήξει ο Τιάγκο Μότα για το θέατρο που έκανε και του στοίχησε την αποβολή.


Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Σαν να τον... πυροβόλησε κάποιος πισώπλατα έκανε ο Ιταλός μέσος στον αγώνα με την Παραγουάη στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 2010 στη Νότιο Αφρική. Σε μία προσπάθειά του να επιτεθεί κατά μέτωπο, μάλλον ένιωσε από πίσω την... ανάσα του Βίκτορ Κάσερες, με αποτέλεσμα να πέσει εντυπωσιακά στον αγωνιστικό χώρο, προκειμένου να πάρει φάουλ. Δεν τα κατάφερε όμως και το παιχνίδι συνεχίστηκε κανονικά. Ο τρόπος, όμως, με τον οποίο προσπάθησε να ξεγελάσει τον διαιτητή έμεινε στην ιστορία περισσότερο και από το γκολ που πέτυχε αργότερα ο ίδιος ο Ντε Ρόσι.

Μπράιαν Καράσκο
Είναι αυτό που λέμε πως κάποιος είχε από μικρός ταλέντο στην υποκριτική. Έτσι και στην περίπτωση του Χιλιανού άσου, ο οποίος αγωνιζόμενος με την εθνική ομάδα U20 της χώρας του απέναντι στην αντίστοιχη του Εκουαδόρ έκανε κάτι πραγματικά απίστευτο. Άρπαξε το χέρι του αντιπάλου του και με αυτό έριξε ο ίδιος χαστούκι (!) στον εαυτό του. Και κατάφερε το σκοπό του, αφού ο διαιτητής έδωσε φάουλ υπέρ του. Ο ρέφερι είδε το χέρι στο πρόσωπο του Καράσκο, όμως δεν κατάλαβε ποια... δύναμη το είχε ωθήσει προς τα εκεί. Εκτός από ικανότητα στο θέατρο, ο Χιλιανός φαίνεται πως είχε και μεγάλη φαντασία. Και ηθοποιός και σεναριογράφος.

Ριβάλντο
Η πολύτιμη συνεισφορά του Βραζιλιάνου άσου στην εθνική του ομάδα στο δρόμο προς την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου του 2002 δεν περιορίστηκε μόνο στα γκολ και στις ασίστ στα γήπεδα της Κορέας και της Ιαπωνίας. Στο εναρκτήριο ματς των ομίλων για τη «σελεσάο», ο Ριβάλντο ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής στη νίκη με 2-1 επί της Τουρκίας. Έδωσε έτοιμο γκολ στον Ρονάλντο, πέτυχε αυτός άλλο ένα με πέναλτι, ενώ στο φινάλε της αναμέτρησης έπαιξε και... το θέατρό του. Καθυστερούσε να εκτελέσει ένα κόρνερ, προκειμένου να κερδίσει πολύτιμο χρόνο, με αποτέλεσμα ο Χακάν Ουνσάν να κλωτσήσει την μπάλα με δύναμη προς το μέρος του Βραζιλιάνου. Πράγματι, η μπάλα βρήκε τον Ριβάλντο. Όχι όμως στο πρόσωπο, όπως έκανε ότι χτύπησε ο ίδιος, αλλά στο πόδι και ίσως στο χέρι. Ο διαιτητής, πάντως, έβγαλε κίτρινη κάρτα στον Τούρκο, που ήταν και η δεύτερη.


Στίβεν Τέιλορ
Αν υπήρχε όσκαρ πρώτου ανδρικού ρόλου στους ποδοσφαιριστές θα πήγαινε αδιαμφισβήτητα στον Άγγλο αμυντικό. Στην αναμέτρηση της Νιούκαστλ με την Άστον Βίλα, ο Ντάριους Βασέλ βρέθηκε προ κενής εστίας, έχοντας μπροστά του μόνο τον αμυντικό των γηπεδούχων. Αφού σούταρε, ο Τέιλορ έβαλε το χέρι του στην πορεία της μπάλας για να αποκρούσει και μέσα σε δέκατα του δευτερολέπτου ξεκίνησε το θέατρο. Έπιασε τα πλευρά του, υποτίθεται σφαδάζοντας από τους πόνους, προκειμένου να πείσει τον διαιτητή ότι εκεί χτύπησε η μπάλα. Αν και ήταν ιδιαίτερα ευφυές αυτό που σκέφτηκε, ο ρέφερι της αναμέτρησης δεν ξεγελάστηκε (ήταν και κοντά στη φάση) και του έδειξε απευθείας κόκκινη κάρτα. Μια απόφαση που δέχθηκαν αδιαμαρτύρητα ο Τέιλορ και οι συμπαίκτες του.

Πηγή: gazzetta,.gr

Δειτε Επισης

Ίντερ: Διαθέσιμος για το ντέρμπι με τη Μίλαν ο Ντι Μάρκο
Η εξομολόγηση διεθνή διαιτητή που δεν απέβαλε τον Μέσι για τη φανέλα του
Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
Ύμνοι Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Γιαμάλ-Kάνει πράγματα που εγώ και ο Μέσι δεν μπορούσαμε στην ηλικία του
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς