Β. Κούνας: «Μόνο καλό θα φέρει η μείωση των ξένων»
14:22 - 11 Μαΐου 2016
Στην ιστοσελίδα της Κυπριακής Ομοσπονδίας Καλαθοσφαίρισης μίλησε ο αρχηγός του ΑΠΟΕΛ, Βασίλης Κούνας. Ο μεγάλος άτυχος της φετινής χρονιάς, αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στον τραυματισμό του που τον ανάγκασε να χάσει το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου, την Εθνική ομάδα και τους αγώνες του καλοκαιριού και εάν θα μπορέσει να ενισχύσει τις προσπάθειες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, ενώ ανέφερε και τις δικές του σκέψεις για βελτίωση του αθλήματος.
Για την αγωνιστική του παρουσία στις φετινές εγχώριες διοργανώσεις μέχρι και τον τραυματισμό του:
«Φέτος ήταν μία χρονιά στην οποία ξεκινήσαμε λίγο δύσκολα στην αρχή. Είχαμε κάποιες ήττες οι οποίες δεν μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση. Μετά ήρθε η κατάκτηση του Κυπέλλου και η επιτυχία αυτή μας ένωσε και μας έκανε πιο δυνατούς σαν ομάδα».
Για το πώς αντέδρασε ακούγοντας πως θα χάσει το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου:
«Η πρώτη αντίδραση ήταν μεγάλη απογοήτευση, από την στιγμή που τραυματίστηκα και μπήκα στην διαδικασία της αποθεραπείας. Σίγουρα είναι σκληρό και δύσκολο. Υπάρχει απογοήτευση αλλά από εκεί και πέρα εγώ δεν τα βάζω κάτω. Είμαι ήδη στον δεύτερο μήνα της αποθεραπείας μου και θέλω να ευχαριστήσω τον γιατρό μου τον Σταύρο Αλευρογιάννη, που μου έκανε την εγχείρηση. Επίσης τον Ανδρέα Κοντό, που είναι ο φυσιοθεραπευτής μου στην Ελλάδα, και σίγουρα τον φυσιοθεραπευτή μου στον ΑΠΟΕΛ, τον Ντέμη Ορεινό, που είναι ένας εξαιρετικός φυσιοθεραπευτής και συνεργαζόμαστε για χρόνια, και με βοηθάει σε καθημερινή βάση τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα για την αποθεραπεία ώστε να γίνει όσο πιο γρήγορα και καλά γίνεται, για το δικό μου το καλό».
Για την εξέλιξη της θεραπείας του και τον χρόνο που υπολογίζει να χρειαστεί για να αποθεραπευτεί πλήρως:
«Είμαι τώρα ένα μήνα και μία βδομάδα μετά το χειρουργείο, και με βάσει τα λεγόμενα του γιατρού μου που είναι ο πλέον ειδικός για να κρίνει, σε συνεργασία με τον Ντέμη Ορεινό, υπολογίζουμε περίπου σε τρεισήμισι με τέσσερις μήνες να είμαι έτοιμος για προπόνηση. Θα κάνω την θεραπεία μου το καλοκαίρι και ελπίζω το συντομότερο να επιστρέψω στα παρκέ».
Για τους προσωπικούς του στόχους από εδώ και στο εξής:
«Πρώτος μου στόχος είναι να επανέλθει το πόδι μου στο φυσιολογικό του επίπεδο. Από εκεί και πέρα, κάποιοι τραυματισμοί που βγαίνουνε στο σώμα μας μετά τα τριάντα, θεωρώ πως κάπως σε τιμωράει το σώμα σου από την στιγμή που το αφήνεις. Και δυστυχώς εγώ μπήκα σε αυτή την διαδικασία λόγω υποχρεώσεων και λόγω κακής προπόνησης, και μου βγήκε αυτός ο τραυματισμός. Το βλέπω ως ένα κίνητρο για την συνέχεια για ολόκληρο το σώμα μου, για να βελτιωθώ σε κάποια σημεία που αντιμετώπιζα κάποιες αδυναμίες τις οποίες είχα στο παρελθόν».
Για τις πιθανότητες συμμετοχής του στα προκριματικά με του Ευρωμπάσκετ με την Εθνική Κύπρου ως Κύπριος πλέον:
«Καταρχήν γι αυτό θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που έκανε αυτή την μεγάλη διαδικασία με την FIBA ώστε να με κάνει 100% Κύπριο για να μπορώ να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα ως Κύπριος, και όχι ως νατουραλιζέ όπως ήμουνα παλιά. Είναι μία πολύ καλή κίνηση για εμένα και για την Εθνική ομάδα. Αν δεν κάνω λάθος η Εθνική ξεκινάει στις 20 Ιουλίου (σ.σ. προετοιμασία). Κατά τα λεγόμενα του δικού μου του γιατρού θα μπορέσω να ενισχύσω την ομάδα. Από εκεί και πέρα θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι το σώμα μου και το πόδι μου, και αν και εφόσον είμαι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο για να βοηθήσω την Εθνική ομάδα σίγουρα θα το πράξω».
Για τους αγώνες της Εθνικής Κύπρου κόντρα σε Βέλγιο, Ισλανδία και Ελβετία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, και τις δυνατότητες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος:
«Είναι ένας δύσκολος όμιλος. Και οι τρεις χώρες είναι επιπέδου Ευρωμπάσκετ, σίγουρα πρέπει να κάνεις υπερπροσπάθεια για να περάσεις. Από εκεί και πέρα υπάρχει ταλέντο στην Εθνική μας ομάδα, και τα περισσότερα παιδιά είναι πλέον αρκετά έμπειρα. Για να έχουμε κάποια τύχη για να προκριθούμε θα πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας, και ότι προκύψει από τους εκτός έδρας αγώνες. Είναι πολύ δύσκολο αλλά θεωρώ πως με σκληρή δουλειά και σωστή προπόνηση μπορούμε να προκριθούμε, που είναι ο πρώτος μας στόχος. Ο δεύτερος στόχος είναι να κάνουμε μία καλή και αξιοπρεπή πορεία, για την συνέχεια και για το μέλλον κάποιων παιδιών που έρχονται από πίσω και πρέπει να στελεχώσουν την Εθνική ομάδα στα επόμενα χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουν κάποιες εμπειρίες και καλό θα ήτανε να αρπάξουν την ευκαιρία όσο τους δοθεί σε αυτά τα παιχνίδια τα δύσκολα».
Για την μείωση των ξένων στο πρωτάθλημα και τον χρόνο συμμετοχής που πήραν οι Κύπριοι παίκτες:
«Η μείωση των ξένων μόνο καλό μπορεί να φέρει στο μπάσκετ. Στο κυπριακό μπάσκετ τουλάχιστον. Υπήρχανε χρονιές που ήτανε απεριόριστοι, άλλες χρονιές είχαμε οκτώ ξένους. Ήτανε μία κατάσταση που πραγματικά μας πήρε χρόνια πίσω και γι αυτό δεν υπάρχουν και πολλά παιδιά να στελεχώσουν τις ομάδες, και υπάρχει πρόβλημα σε αυτό. Αλλά πιστεύω ότι κανείς αθλητής δεν έγινε παίκτης μόνο από την προπόνηση. Αν δεν έρθουν τα παιχνίδια, αν δεν παίξουνε σε αγώνες για να πάρουνε χρόνο συμμετοχής στα πόδια τους, κανείς δεν μπορεί να παίξει. Ότι οι ξένοι έγιναν πέντε είναι μία καλή προσπάθεια. Ελπίζω και εύχομαι στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια να παραμείνει αυτός ο αριθμός των ξένων και εφόσον κάποια παιδιά αρπάξουν την ευκαιρία και μπορούν να αγωνιστούν, και να στελεχώσουν σαν βασικοί τις ομάδες τους, ελπίζω όπως η Ομοσπονδία να πάει ακόμα πιο κάτω. Ίσως να γίνουν τέσσερις οι ξένοι, ίσως να δούμε κάποιο κύπριο μέσα στην πεντάδα. Κάτι που θα είναι πολύ καλό, για να βελτιωθούν τα παιδιά και να στελεχώσουν την Εθνική ομάδα, που είναι και ο κύριος στόχος του πρωταθλήματος».
Για τις αλλαγές που θα έκανε ο ίδιος στην κυπριακή καλαθόσφαιρα για να υπάρξει βελτίωση και ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα μας:
«Αν σου πω πως είναι ένα πράγμα θα ήταν λάθος. Είναι παρά πολλά πράγματα. Ευθύνες υπάρχουνε από όλους όσους εμπλέκονται με το άθλημα. Έχουν όλοι τον ρόλο τους για αυτή την κατάσταση που επικρατεί τώρα. Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνει μία προσπάθεια για να προωθηθεί το άθλημα. Να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε παιδιά, τα οποία ίσως να μην είναι έτοιμα 100% για να στελεχώσουν τις ομάδες τους, όμως πρέπει να πάρουνε τις ευκαιρίες τους, για να πάρουνε παιχνίδια στα πόδια τους και να βελτιωθούνε. Η προβολή του αθλήματος είναι επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Πρέπει το μπάσκετ να μπει στην τηλεόραση, είτε στην δημόσια είτε στην κρατική. Η Κύπρος έχει μπασκετικό κοινό, το οποίο μπορεί να γεμίσει τα γήπεδα και μπορεί να υπάρξει τηλεθέαση. Αρκεί να του το δώσεις. Αν δεν του το δίνεις δυστυχώς θα χάσουμε ακόμα και αυτούς. Και το σημαντικότερο είναι για να κερδίσουμε κάποια παιδιά, να δημιουργήσουμε πρότυπα από αθλητές, οι οποίοι θα είναι πρότυπα για τα μικρά παιδιά για να τους δώσουμε κάποια κίνητρα για να μπορέσουν να συνεχίσουν στο δύσκολο έργο τους».
Για τις συμβουλές που θα έδινε στα νεαρά παιδιά που ξεκινάνε τώρα στο μπάσκετ και θέλουν να κάνουν καριέρα:
«Θα τους έλεγα τρία πράγματα. Δουλειά, δουλειά και δουλειά. Νομίζω ότι μόνο μέσα από την προπόνηση μπορείς να βελτιωθείς και να γίνεις καλύτερος. Σίγουρα η προπόνηση δεν είναι μόνο παίρνω μία μπάλα και παίζω και κάνω ότι θέλω μέσα στο γήπεδο. Εκτός από την ποσοτική προπόνηση, υπάρχει και η ποιοτική προπόνηση. Δηλαδή όταν λέμε κάνουμε δύο ώρες προπόνηση, πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα και σωστά πράγματα για το μπάσκετ. Και όχι να καθόμαστε πέντε ώρες στο γήπεδο και να νομίζουμε ότι κάνουμε προπόνηση, χωρίς να κάνουμε. Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι πρέπει να υπάρξουνε άνθρωποι που θα βοηθήσουνε αυτά τα παιδιά,. Προπονητές που θα έχουνε όρεξη, να πάρουνε αυτά τα παιδιά και να τα δημιουργήσουνε. Αυτό που θέλω να πω στους μικρούς αθλητές είναι να μην ξεχνάνε μία περίοδο που στην Κύπρο δυστυχώς την έχουμε απομακρύνει. Αυτή είναι η μεταβατική περίοδος. Η περίοδος που έχουνε οι παίκτες από την λήξη του πρωταθλήματος μέχρι την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Αυτή είναι μία νεκρή περίοδος όπου οι αθλητές πρέπει να βελτιώνονται καθημερινά. Τόσο τα σωματικά όσο και τα μπασκετικά τους προσόντα. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να τα αφήνουνε. Όσα παιδιά μπορούνε να ακολουθήσουν το καλοκαίρι κάποια προγράμματα εκγύμνασης και βασικής τεχνικής στο γήπεδο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Ότι κάνεις στο τέλος της χρονιάς πρέπει να τελειώνει με μία μεταβατική περίοδο, πριν πας διακοπές. Νομίζω είναι μία πολύ βασική περίοδος για τα νεαρά παιδιά, και για εμάς σίγουρα, είτε για να βελτιωθούμε είτε για να κρατηθούμε σε ένα καλό επίπεδο. Από εκεί και πέρα αυτή η μεταβατική περίοδος δεν εξαρτάται μόνο από τους αθλητές. Εξαρτάται και από τα σωματεία και την Εθνική ομάδα. Αν τα σωματεία δεν δώσουν ένα πρόγραμμα στην μεταβατική περίοδο, σίγουρα τα παιδιά θα κάνουν ότι θέλουν. Άρα αυτό το κομμάτι έχει να κάνει και με τα σωματεία τα οποία θα πρέπει να πληρώσουνε προπονητές για το καλοκαίρι, να πάρει αυτά τα παιδιά και τα προπονήσουνε ώστε να γίνουνε καλύτερα».
Για την αγωνιστική του παρουσία στις φετινές εγχώριες διοργανώσεις μέχρι και τον τραυματισμό του:
«Φέτος ήταν μία χρονιά στην οποία ξεκινήσαμε λίγο δύσκολα στην αρχή. Είχαμε κάποιες ήττες οι οποίες δεν μας επέτρεψαν να διεκδικήσουμε την πρώτη θέση. Μετά ήρθε η κατάκτηση του Κυπέλλου και η επιτυχία αυτή μας ένωσε και μας έκανε πιο δυνατούς σαν ομάδα».
Για το πώς αντέδρασε ακούγοντας πως θα χάσει το υπόλοιπο της αγωνιστικής περιόδου:
«Η πρώτη αντίδραση ήταν μεγάλη απογοήτευση, από την στιγμή που τραυματίστηκα και μπήκα στην διαδικασία της αποθεραπείας. Σίγουρα είναι σκληρό και δύσκολο. Υπάρχει απογοήτευση αλλά από εκεί και πέρα εγώ δεν τα βάζω κάτω. Είμαι ήδη στον δεύτερο μήνα της αποθεραπείας μου και θέλω να ευχαριστήσω τον γιατρό μου τον Σταύρο Αλευρογιάννη, που μου έκανε την εγχείρηση. Επίσης τον Ανδρέα Κοντό, που είναι ο φυσιοθεραπευτής μου στην Ελλάδα, και σίγουρα τον φυσιοθεραπευτή μου στον ΑΠΟΕΛ, τον Ντέμη Ορεινό, που είναι ένας εξαιρετικός φυσιοθεραπευτής και συνεργαζόμαστε για χρόνια, και με βοηθάει σε καθημερινή βάση τρεις με τέσσερις φορές την ημέρα για την αποθεραπεία ώστε να γίνει όσο πιο γρήγορα και καλά γίνεται, για το δικό μου το καλό».
Για την εξέλιξη της θεραπείας του και τον χρόνο που υπολογίζει να χρειαστεί για να αποθεραπευτεί πλήρως:
«Είμαι τώρα ένα μήνα και μία βδομάδα μετά το χειρουργείο, και με βάσει τα λεγόμενα του γιατρού μου που είναι ο πλέον ειδικός για να κρίνει, σε συνεργασία με τον Ντέμη Ορεινό, υπολογίζουμε περίπου σε τρεισήμισι με τέσσερις μήνες να είμαι έτοιμος για προπόνηση. Θα κάνω την θεραπεία μου το καλοκαίρι και ελπίζω το συντομότερο να επιστρέψω στα παρκέ».
Για τους προσωπικούς του στόχους από εδώ και στο εξής:
«Πρώτος μου στόχος είναι να επανέλθει το πόδι μου στο φυσιολογικό του επίπεδο. Από εκεί και πέρα, κάποιοι τραυματισμοί που βγαίνουνε στο σώμα μας μετά τα τριάντα, θεωρώ πως κάπως σε τιμωράει το σώμα σου από την στιγμή που το αφήνεις. Και δυστυχώς εγώ μπήκα σε αυτή την διαδικασία λόγω υποχρεώσεων και λόγω κακής προπόνησης, και μου βγήκε αυτός ο τραυματισμός. Το βλέπω ως ένα κίνητρο για την συνέχεια για ολόκληρο το σώμα μου, για να βελτιωθώ σε κάποια σημεία που αντιμετώπιζα κάποιες αδυναμίες τις οποίες είχα στο παρελθόν».
Για τις πιθανότητες συμμετοχής του στα προκριματικά με του Ευρωμπάσκετ με την Εθνική Κύπρου ως Κύπριος πλέον:
«Καταρχήν γι αυτό θέλω να ευχαριστήσω την Ομοσπονδία που έκανε αυτή την μεγάλη διαδικασία με την FIBA ώστε να με κάνει 100% Κύπριο για να μπορώ να αγωνιστώ στην Εθνική ομάδα ως Κύπριος, και όχι ως νατουραλιζέ όπως ήμουνα παλιά. Είναι μία πολύ καλή κίνηση για εμένα και για την Εθνική ομάδα. Αν δεν κάνω λάθος η Εθνική ξεκινάει στις 20 Ιουλίου (σ.σ. προετοιμασία). Κατά τα λεγόμενα του δικού μου του γιατρού θα μπορέσω να ενισχύσω την ομάδα. Από εκεί και πέρα θα δούμε σε τι κατάσταση θα είναι το σώμα μου και το πόδι μου, και αν και εφόσον είμαι σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο για να βοηθήσω την Εθνική ομάδα σίγουρα θα το πράξω».
Για τους αγώνες της Εθνικής Κύπρου κόντρα σε Βέλγιο, Ισλανδία και Ελβετία για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ, και τις δυνατότητες του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος:
«Είναι ένας δύσκολος όμιλος. Και οι τρεις χώρες είναι επιπέδου Ευρωμπάσκετ, σίγουρα πρέπει να κάνεις υπερπροσπάθεια για να περάσεις. Από εκεί και πέρα υπάρχει ταλέντο στην Εθνική μας ομάδα, και τα περισσότερα παιδιά είναι πλέον αρκετά έμπειρα. Για να έχουμε κάποια τύχη για να προκριθούμε θα πρέπει να κερδίσουμε όλα τα παιχνίδια στην έδρα μας, και ότι προκύψει από τους εκτός έδρας αγώνες. Είναι πολύ δύσκολο αλλά θεωρώ πως με σκληρή δουλειά και σωστή προπόνηση μπορούμε να προκριθούμε, που είναι ο πρώτος μας στόχος. Ο δεύτερος στόχος είναι να κάνουμε μία καλή και αξιοπρεπή πορεία, για την συνέχεια και για το μέλλον κάποιων παιδιών που έρχονται από πίσω και πρέπει να στελεχώσουν την Εθνική ομάδα στα επόμενα χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να πάρουν κάποιες εμπειρίες και καλό θα ήτανε να αρπάξουν την ευκαιρία όσο τους δοθεί σε αυτά τα παιχνίδια τα δύσκολα».
Για την μείωση των ξένων στο πρωτάθλημα και τον χρόνο συμμετοχής που πήραν οι Κύπριοι παίκτες:
«Η μείωση των ξένων μόνο καλό μπορεί να φέρει στο μπάσκετ. Στο κυπριακό μπάσκετ τουλάχιστον. Υπήρχανε χρονιές που ήτανε απεριόριστοι, άλλες χρονιές είχαμε οκτώ ξένους. Ήτανε μία κατάσταση που πραγματικά μας πήρε χρόνια πίσω και γι αυτό δεν υπάρχουν και πολλά παιδιά να στελεχώσουν τις ομάδες, και υπάρχει πρόβλημα σε αυτό. Αλλά πιστεύω ότι κανείς αθλητής δεν έγινε παίκτης μόνο από την προπόνηση. Αν δεν έρθουν τα παιχνίδια, αν δεν παίξουνε σε αγώνες για να πάρουνε χρόνο συμμετοχής στα πόδια τους, κανείς δεν μπορεί να παίξει. Ότι οι ξένοι έγιναν πέντε είναι μία καλή προσπάθεια. Ελπίζω και εύχομαι στα επόμενα τρία με τέσσερα χρόνια να παραμείνει αυτός ο αριθμός των ξένων και εφόσον κάποια παιδιά αρπάξουν την ευκαιρία και μπορούν να αγωνιστούν, και να στελεχώσουν σαν βασικοί τις ομάδες τους, ελπίζω όπως η Ομοσπονδία να πάει ακόμα πιο κάτω. Ίσως να γίνουν τέσσερις οι ξένοι, ίσως να δούμε κάποιο κύπριο μέσα στην πεντάδα. Κάτι που θα είναι πολύ καλό, για να βελτιωθούν τα παιδιά και να στελεχώσουν την Εθνική ομάδα, που είναι και ο κύριος στόχος του πρωταθλήματος».
Για τις αλλαγές που θα έκανε ο ίδιος στην κυπριακή καλαθόσφαιρα για να υπάρξει βελτίωση και ανάπτυξη του αθλήματος στην χώρα μας:
«Αν σου πω πως είναι ένα πράγμα θα ήταν λάθος. Είναι παρά πολλά πράγματα. Ευθύνες υπάρχουνε από όλους όσους εμπλέκονται με το άθλημα. Έχουν όλοι τον ρόλο τους για αυτή την κατάσταση που επικρατεί τώρα. Από εκεί και πέρα πρέπει να γίνει μία προσπάθεια για να προωθηθεί το άθλημα. Να δοθεί χρόνος συμμετοχής σε παιδιά, τα οποία ίσως να μην είναι έτοιμα 100% για να στελεχώσουν τις ομάδες τους, όμως πρέπει να πάρουνε τις ευκαιρίες τους, για να πάρουνε παιχνίδια στα πόδια τους και να βελτιωθούνε. Η προβολή του αθλήματος είναι επίσης κάτι πολύ σημαντικό. Πρέπει το μπάσκετ να μπει στην τηλεόραση, είτε στην δημόσια είτε στην κρατική. Η Κύπρος έχει μπασκετικό κοινό, το οποίο μπορεί να γεμίσει τα γήπεδα και μπορεί να υπάρξει τηλεθέαση. Αρκεί να του το δώσεις. Αν δεν του το δίνεις δυστυχώς θα χάσουμε ακόμα και αυτούς. Και το σημαντικότερο είναι για να κερδίσουμε κάποια παιδιά, να δημιουργήσουμε πρότυπα από αθλητές, οι οποίοι θα είναι πρότυπα για τα μικρά παιδιά για να τους δώσουμε κάποια κίνητρα για να μπορέσουν να συνεχίσουν στο δύσκολο έργο τους».
Για τις συμβουλές που θα έδινε στα νεαρά παιδιά που ξεκινάνε τώρα στο μπάσκετ και θέλουν να κάνουν καριέρα:
«Θα τους έλεγα τρία πράγματα. Δουλειά, δουλειά και δουλειά. Νομίζω ότι μόνο μέσα από την προπόνηση μπορείς να βελτιωθείς και να γίνεις καλύτερος. Σίγουρα η προπόνηση δεν είναι μόνο παίρνω μία μπάλα και παίζω και κάνω ότι θέλω μέσα στο γήπεδο. Εκτός από την ποσοτική προπόνηση, υπάρχει και η ποιοτική προπόνηση. Δηλαδή όταν λέμε κάνουμε δύο ώρες προπόνηση, πρέπει να κάνουμε συγκεκριμένα και σωστά πράγματα για το μπάσκετ. Και όχι να καθόμαστε πέντε ώρες στο γήπεδο και να νομίζουμε ότι κάνουμε προπόνηση, χωρίς να κάνουμε. Δυστυχώς σε αυτό το κομμάτι πρέπει να υπάρξουνε άνθρωποι που θα βοηθήσουνε αυτά τα παιδιά,. Προπονητές που θα έχουνε όρεξη, να πάρουνε αυτά τα παιδιά και να τα δημιουργήσουνε. Αυτό που θέλω να πω στους μικρούς αθλητές είναι να μην ξεχνάνε μία περίοδο που στην Κύπρο δυστυχώς την έχουμε απομακρύνει. Αυτή είναι η μεταβατική περίοδος. Η περίοδος που έχουνε οι παίκτες από την λήξη του πρωταθλήματος μέχρι την πρώτη μέρα της προετοιμασίας. Αυτή είναι μία νεκρή περίοδος όπου οι αθλητές πρέπει να βελτιώνονται καθημερινά. Τόσο τα σωματικά όσο και τα μπασκετικά τους προσόντα. Από εκεί και πέρα δεν πρέπει να τα αφήνουνε. Όσα παιδιά μπορούνε να ακολουθήσουν το καλοκαίρι κάποια προγράμματα εκγύμνασης και βασικής τεχνικής στο γήπεδο είναι το πιο σημαντικό κομμάτι. Ότι κάνεις στο τέλος της χρονιάς πρέπει να τελειώνει με μία μεταβατική περίοδο, πριν πας διακοπές. Νομίζω είναι μία πολύ βασική περίοδος για τα νεαρά παιδιά, και για εμάς σίγουρα, είτε για να βελτιωθούμε είτε για να κρατηθούμε σε ένα καλό επίπεδο. Από εκεί και πέρα αυτή η μεταβατική περίοδος δεν εξαρτάται μόνο από τους αθλητές. Εξαρτάται και από τα σωματεία και την Εθνική ομάδα. Αν τα σωματεία δεν δώσουν ένα πρόγραμμα στην μεταβατική περίοδο, σίγουρα τα παιδιά θα κάνουν ότι θέλουν. Άρα αυτό το κομμάτι έχει να κάνει και με τα σωματεία τα οποία θα πρέπει να πληρώσουνε προπονητές για το καλοκαίρι, να πάρει αυτά τα παιδιά και τα προπονήσουνε ώστε να γίνουνε καλύτερα».