Χούμελς και Σάντσες ξεπέρασαν την... Λέστερ!

Η Λέστερ πέτυχε ένα από τα μεγαλύτερα ποδοσφαιρικά θαύματα όλων των εποχών με την κατάκτηση της φετινής Premier League (πρώτος τίτλος στα 132 χρόνια της ιστορίας της) και οι οπαδοί της θα την καμαρώνουν τη νέα σεζόν στην παρθενική της συμμετοχή στο Champions League, η αλήθεια ωστόσο είναι πως όσον αφορά στα οικονομικά μεγέθη απέχει ακόμα έτη φωτός από τους ευρωπαϊκούς ποδοσφαιρικούς κολοσσούς.
 
Τρανό παράδειγμα η κίνηση της Μπάγερν Μονάχου την Τρίτη (10/5) να βγάλει από τα ταμεία της73.000.000 ευρώ για να αποκτήσει τα δικαιώματα του Ματς Χούμελς (θα δώσει 38.000.000 στην Ντόρτμουντ) και του Ρενάτο Σάντσες (θα πληρώσει 35.000.000 ευρώ στην Μπενφίκα), ποσό που όχι μόνο είναι τεράστιο αλλά μεγαλύτερο και αυτό που έχει διαθέσει σε όλη την ιστορία της η νυν πρωταθλήτρια Αγγλίας για την αγορά παικτών από αντίπαλες ομάδες. 
 
 
Σύμφωνα με υπολογισμούς των αγγλικών ΜΜΕ, τα χρήματα που έχουν δώσει συνολικά οι "αλεπούδες" για την απόκτηση παικτών που δεσμεύονται με συμβόλαια με άλλους συλλόγους είναι κάτι λιγότερο από 70.000.000 ευρώ από το 1884 μέχρι σήμερα!

Κάτι που δεν θα πρέπει μάλιστα να προκαλεί και τεράστια εντύπωση αν αναλογιστεί κανείς πως οι Βάρντι και Μαχρέζ αποκτήθηκαν σε... τιμή ευκαιρίας: για τον Άγγλο φορ δόθηκαν 1.240.000 ευρώ στην ερασιτεχνική Φλίτγουντ Τάουν ενώ η Χάβρη εισέπραξε το ποσό των 500.000 ευρώ για να δώσει τον Μαχρέζ στις "αλεπούδες". 
 
Όσον αφορά στο Top-5 των πιο πολυδάπανων μεταγραφών της Λέστερ; Η ακριβότερη μεταγραφή στην ιστορία της είναι ο Οκαζάκι, για τον οποίο έδωσε 11.000.000 ευρώ στην Μάιντς, ενώ τη λίστα των "εκλεκτών" του αγγλικού συλλόγου συμπληρώνουν οι Ουγιόα (10,1 εκ.ευρώ), Κράμαριτς (9 εκ.ευρώ), Καντέ (9 εκ.ευρώ) και Ινλέρ (7 εκ.ευρώ).




Πηγή:  www.sport24.gr

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση
Πέθανε ο Τοτό Σκιλάτσι
Απολύθηκε ο θρύλος της Ρόμα, Ντανιέλε Ντε Ρόσι
Champions League: Ρεβάνς τελικού για Σίτι και Ίντερ, «δοκιμασία» για την Παρί Σεν Ζερμέν