Καρλάο: «Θα σκεφτώ και θα αποφασίσω»

Στη Βραζιλιάνικη εφημερίδα sambafoot.com μίλησε ο Καρλάο. Μια συνέντευξη που αφορά το παρών αλλά και το μέλλον του στο νησί μας. Ο Καρλάο διατηρεί συμβόλαιο με τον ΑΠΟΕΛ μέχρι το καλοκαίρι του 2017.
 
Κέρδισες τον δεύτερο σου τίτλο με το ΑΠΟΕΛ. Πόσο δύσκολη ήταν η φετινή χρονιά;
 
«Αυτή η σεζόν ήταν δύσκολη, διότι καταλήξαμε σε ένα σημείο, δέκα βαθμούς από την πρώτη θέση, είχαμε βιώσει μια αλλαγή προπονητή και αρκετοί σημαντικοί παίκτες τραυματίστηκαν. Έτσι, ήταν δύσκολο, αλλά στο τέλος καταφέραμε να κερδίσουμε αυτόν τον τίτλο και να στεφθούμε πρωταθλητές, αυτό είναι το πιο σημαντικό».
 
Ήταν μεγάλη η πίεση στη φετινή χρονιά;
 
«Κάθε σεζόν, η πίεση είναι πολύ μεγάλη σε αυτό το κλαμπ, είναι μια ομάδα που θέλει να παίξει στο Champions League κάθε χρόνο. Ο στόχος του συλλόγου για να κατακτά το πρωτάθλημα κάθε χρόνο».
 
Είχατε ένα κακό ξεκίνημα στο πρωτάθλημα. Έπαιξε ρόλο ο αποκλεισμός από το Τσάμπιονς Λιγκ;
 
«Μετά τον αποκλεισμό μας από το Champions League, προφανώς ήταν μια μεγάλη απογοήτευση για τους παίκτες, τη διοίκηση και τους οπαδούς γιατί θέλαμε να προκριθούμε. Αλλά στο Europa League υπάρχει ένα καλό επίπεδο, πέσαμε σε ένα δύσκολο όμιλο απέναντι σε ομάδες της ποιότητας όπως είναι η Schalke 04 και η Σπάρτα Πράγας, δεν ήταν εύκολο για εμάς, αλλά αυτό το είδος των παιχνιδιών μας δίνουν περισσότερες εμπειρίες».
 
Είσαι στο ΑΠΟΕΛ τα τελευταία δυο χρόνια. Θα παραμείνεις στην ομάδα;
 
«Είχα επαφή με κάποιες ομάδες από την Ευρώπη, την Ασία και τη Βραζιλία. Αλλά εγώ θα πάρω το χρόνο για να σκεφτώ και θα πάρω την πιο σωστή απόφαση».
 
Πως σχολιάζεις την απουσία των Τιάγκο Σίλβα και Νταβίντ Λουίζ από το Κόπα Αμέρικα;
 
«Φυσικά, για μένα Thiago Silva είναι ο καλύτερος αμυντικός μας, δεν ξέρω τι συνέβη, αλλά νομίζω ότι αυτό δεν είναι πρόβλημα ποιότητας, αλλά περισσότερο ένα προσωπικό πρόβλημα ανάμεσα σε αυτόν και ο Ντούνγκα. Σχετικά με τον David Luiz, νομίζω ότι φταίει το τελευταίο παιχνίδι του ενάντια στην Ουρουγουάη, όπου είχε ευρέως επικριθεί. Αλλά αυτός δεν είναι λόγος για να μην το πάρει, γιατί όλοι οι παίκτες μπορούν να παρεκτραπούν σε έναν αγώνα, αυτό συμβαίνει και απλά να τιμωρούνται γι 'αυτό, είναι δύσκολο».
 
Πιστεύεις ότι η Εθνική Βραζιλίας θα τα πάει καλύτερα στο Κόπα Αμέρικα;
 
«Αυτό το Κόπα Αμέρικα θα είναι πολύ δύσκολο, το επίπεδο των άλλων ομάδων έχει αυξηθεί και η Βραζιλία θα είναι πολύ δύσκολο να κάνει κάτι καλύτερο από ό, τι πέρυσι. Πριν η Βραζιλία και η Αργεντινή ήταν κυρίαρχες όμως τώρα μπορείτε να δείτε τη Χιλή, την Κολομβία, τον Ισημερινό και την Ουρουγουάη να κερδίζουν το Κόπα Αμέρικα. Εμείς, ωστόσο, έχουμε καλούς παίκτες επιθετικά με τον Douglas Costa, Willian και Ricardo Oliveira, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να αναλάβουν αυτόν τον ρόλο και να ηγηθούν στην επίθεση της Βραζιλίας».  

Δειτε Επισης

Φαμπιάνο: «Είμαι ευγνώμων για όλα αυτά τα χρόνια και τις στιγμές με την φανέλα της Ομόνοιας»
Υπενθύμιση της Ανόρθωσης για την αυριανή Γενική Συνέλευση
Σήκωσε το γάντι για την απαγόρευση μετακίνησης η ΑΕΚ-«Αποφύγαμε να ανεβάσουμε τους τόνους»
Στις 21 Οκτωβρίου η τελετή εγκαθίδρυσης της Εθνικής Σχολής Δεοντολογίας
Δαυίδ Γερασίμου: Ο 15χρονος που κλέβει τις εντυπώσεις στον ΠΑΟΚ Θεσσαλονίκης (vid)
Η επίσημη ανακοίνωση της ΚΟΠ για την απαγόρευση μετακίνησης στο ΑΕΚ-Ανόρθωση
Μάστερ των ντεμπούτων ο Μανόλο Χιμένεθ
«Πιστεύω σε αυτή την ομάδα, πρέπει και οι φίλαθλοι να πιστέψουν σε εμάς»
Πρόστιμο από τον Αριστοτέλη Βρυωνίδη στον ισχυρό άντρα του ΑΠΟΕΛ
«Είναι σίγουρα λυπηρό για εσάς να είστε δευτεροτρίτοι στην δική σας πόλη»