Ποδόσφαιρο του «σελινιού» και της ρεπλίκας

Διανύουμε τις τελευταίες μέρες της ποδοσφαιρικής σεζόν 2015-16. Το καλεντάρι περιλαμβάνει την απονομή του τροπαίου στον πρωταθλητή ΑΠΟΕΛ, τη διεξαγωγή του τελικού κυπέλλου μεταξύ Απόλλωνα -Ομόνοιας, και τον «τελικό» πρωταθλήματος ανάμεσα σε Πάφος FC και Εθνικό το αποτέλεσμα του οποίου θα καθορίσει την τρίτη ομάδα που θα ακολουθήσει τις Αγία Νάπα και Ένωση στη Β’ Κατηγορία. Για άλλη μια φορά ζούμε το θέατρο του παραλόγου και αποδεικνύεται περίτρανα ότι το ποδόσφαιρο σε αυτή τη χώρα είναι για τα… πανηγύρια.
 
Επί δύο βδομάδες γινόντουσαν συζητήσεις για την έδρα διεξαγωγής του τελικού με συσκέψεις επί συσκέψεων, όμως εν τέλει η λύση δόθηκε ρίχνοντας «σελίνι» μεταξύ ΓΣΠ και Τσιρείου. Ακολούθησε το μπάχαλο με τον διαιτητή του τελικού. Ο σύνδεσμος διαιτητών Κύπρου θυμήθηκε ν’ αντιδράσει μια βδομάδα μετά την ανακοίνωση της ΚΟΠ για απόφαση καθόδου ξένου διαιτητή και σαν να μην έφτανε αυτό υπέκυψε ξανά στην επιθυμία της Ομοσπονδίας και των σωματείων φανερώνοντας πόσο ευάλωτος είναι.
 
Την Κυριακή (15/5) στο ΓΣΠ ο ΑΠΟΕΛ θα πανηγυρίσει την κατάκτηση του πρωταθλήματος, όμως αντί το πραγματικό τρόπαιο ο αρχηγός των γαλαζοκιτρίνων, Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης θα παραλάβει από τον Υπουργό Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικο μια ρεπλίκα (αντίγραφο) του τροπαίου. 
 
Η απαίτηση των οργανωμένων φίλων του ΑΠΟΕΛ να μην παραστεί στη φιέστα για την απονομή του τίτλου ο πρόεδρος της ΚΟΠ, μετατράπηκε σε αίτημα της διοίκησης με τον Κωστάκη Κουτσοκούμνη να επιλέγει να μην στείλει εκπρόσωπο της Ομοσπονδίας και το επίσημο τρόπαιο θα απονεμηθεί στα βραβεία της ΚΟΠ τη Δευτέρα (16/5). Μόνο στην Κύπρο μπορεί να συναντήσει κανείς το φαινόμενο κυβερνητικός αξιωματούχος να παραδίδει αντίγραφο του τροπαίου σε πρωταθλήτρια ομάδα και μόνο στο δύσμοιρο κυπριακό ποδόσφαιρο η πρωταθλήτρια ομάδα δεν παραλαμβάνει την επίσημη κούπα στη φιέστα της.
 
Όσο για το ματς που θα κρίνει την διαβάθμιση, το γεγονός και μόνο ότι στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης η μισή ποδοσφαιρική Κύπρος αναρτά το σήμα της Πάφου δηλώνοντας την επιθυμία της για υποβιβασμό του Εθνικού, τα λέει όλα.  
 

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα