Η αυλαία έπεσε με ισοπαλία

Με τη δεύτερη μεταξύ τους ισοπαλία τους στα πλέι οφ ολοκλήρωσαν τις υποχρεώσεις τους στο 77’ παγκύπριο πρωτάθλημα α’ κατηγορίας ο ΑΠΟΕΛ και η Ανόρθωση. Μετά το 1-1 στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» οι «γαλαζοκίτρινοι» και οι «κυανόλευκοι» συμβιβάστηκαν με το 2-2 στο ΓΣΠ, στο χρονικά τελευταίο παιχνίδι της σεζόν 2015/16.
Με τα δύο τέρματα ο ΑΠΟΕΛ έφτασε τα 91 θέτοντας ρεκόρ παραγωγικότητας στην ιστορία του συλλόγου, ενώ ο Ούρκο Πάρντο μέτρησε την 112 συμμετοχή του στο πρωτάθλημα ξεπερνώντας τον Διονύση Χιώτη στην πρώτη θέση των μη Κύπριων τερματοφυλάκων του συλλόγου με τις περισσότερες παρουσίες. Επίσης ο Νούνο Μοράις δημιούργησε ρεκόρ καριέρας αναφορικά με τις συμμετοχές του σε μια χρονιά. Κατέγραψε συνολικά 53 και κατέρριψε την επίδοση της περιόδου 2013/14 (52).

Σωτηρίου-Κουλούρης
Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν πιο ορεξάτα το παιχνίδι και προηγήθηκαν στο 12’ έπειτα από εξαιρετική ενέργεια του ντε Βινσέντι που απέφυγε τρεις αντιπάλους, πέρασε κάθετα στην περιοχή για τον Βάντερ, εκείνος γύρισε με τη μία στο δεύτερο δοκάρι, όπου ο Σωτηρίου με προβολή χρίστηκε σκόρερ.

Η φιλοξενούμενη ανέβασε στροφές στο τελευταίο τέταρτο του ημιχρόνου και το εξαργύρωσε με το τέρμα της ισοφάρισης στο 44’, όταν από σέντρα του Ορλάντι ο Κουλούρης πρόλαβε τον Γκιλιέρμε και με προβολή νίκησε τον Πάρντο.


 

Ντε Βινσέντι-Μακρής
Το σκηνικό έμεινε απαράλλακτο στην επανάληψη. Το φορτσάτο ξεκίνημα του ΑΠΟΕΛ συνδυάστηκε εκ νέου με γκολ, το οποίο ήρθε στο 56’ με υπέροχη εκτέλεση φάουλ από τον ντε Βινσέντι.

Η Ανόρθωση όμως είχε εκ νέου την απάντηση και στο 62’ με δημιουργό εκ νέου τον Ορλάντι και εκτελεστή τον Μακρή έφτασε στην ισοφάριση.

Στο τελευταίο ημίωρο το παιχνίδι ήταν αρκετά ανοικτό, και οι δυο ομάδες δημιούργησαν τις προϋποθέσεις και τις φάσεις για ένα τρίτο τέρμα, το οποίο όμως δεν ήλθε ούτε για τη μία ούτε για την άλλη.
ΑΠΟΕΛ (4-2-3-1): Πάρντο - Σέρτζιο, Γκιλιέρμε, Αντωνιάδης, Αλεξάνδρου - Μοράις, Αρτυματάς - Γιαννιώτας (60’ Χαραλαμπίδης), ντε Βινσέντι (76’ Παπαφώτης), Βάντερ (56’ Αλωνεύτης) - Σωτηρίου.
ΑΝΟΡΘΩΣΗ (4-2-3-1): Κίττος - Γκάμπριελ, Χόλγκερσον, Σβεσλέν, Τζανακάκης - Μαραγκός (61’ Γκονσάλβες), Βίκτορ - Μακρής (79’ Χατζηπασχάλης), Ορλάντι, Αβραάμ (66’ Κυριάκου) - Κουλούρης.

Γιώργος Κωστής: «Είναι δύσκολο για την ομάδα να συγκεντρωθεί απόλυτα. Παρ’ όλα αυτά είμαι ευχαριστημένος από τα παιδιά. Προσπαθήσαμε να δουλέψουμε στην προπόνηση πάντα υπό τη σκιά της κατάκτησης του πρωταθλήματος και της χαλαρότητας».
Νεόφυτος Λάρκου: «Δεν έχω να πω πολλά για το παιχνίδι. Νομίζω απέδωσαν καλά και οι δυο ομάδες. Χαίρομαι που δώσαμε δείγματα σοβαρότητας με εννιά απουσίες. Κάποια παιδιά που έπαιξαν, αξίζουν και για αυτό έπαιξαν. Συγχαρητήρια στον ΑΠΟΕΛ και ιδιαίτερα σε προπονητές και ποδοσφαιριστές. Εύχομαι τα καλύτερα για το Χρήστο Μαραγκό που θα μείνει στο ποδόσφαιρο από όποιο πόστο θέλει. Θα τον τιμήσει και η Ανόρθωση. Για να πετύχεις στόχους, πρέπει να βάζεις τον εαυτό σου κάτω από την ομάδα και είσαι απόλυτα συγκεντρωμένος. Στο διάστημα που ήμουν εγώ στην ομάδα κάποια από αυτά δεν τα είχαμε. Ευχαριστώ τους παίκτες και τους συνεργάτες μου για τη συνεργασία σε αυτό το μικρό διάστημα. Εύχομαι του χρόνου να έχει μια ομάδα αντάξια της ιστορίας της. Η συνεργασία τελειώνει σήμερα, όμως αύριο είναι μια καινούργια μέρα. Θα δούμε».

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα