Και στο τέλος μένει (πάντα) ο Εθνικός!

Τη φήμη του ως εξπέρ στη μάχη της παραμονής επιβεβαίωσε άλλη μια αγωνιστική περίοδο ο Εθνικός Άχνας. Επιβεβαιώνοντας την άνοδό του στις τελευταίες επτά αγωνιστικές των πλέι οφ, στις οποίες παρέμεινε αήττητος, και αξιοποιώντας τη δυνατότητά του να παίξει και για την ισοπαλία ο προσφυγικός σύλλογος απέσπασε εκτός έδρας 1-1 από την Πάφο, η οποία ακολουθεί την Αγία Νάπα και την ΕΝΠ στη β’ κατηγορία.
Σαν να μην της έφτανε το -3 στη βαθμολογία η Πάφος βρέθηκε με το ξεκίνημα του αγώνα με ακόμη πιο βαριά υποθήκη: μόλις στο 3’ ο Κοδίνα παντελώς αναίτια κι ανεξήγητα κράτησε την μπάλα με τα πόδια, αντί να απομακρύνει, υπό την πίεση του Γκριγκαλασβίλι πάσαρε λανθασμένα, ο Χατζηβασίλης πήρε την μπάλα εντός περιοχής και με σουτ από το ύψος του πέναλτι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, με τον Κοδίνα να έχει κάκιστη αντίδραση και σε αυτή τη φάση.

Η νεοφώτιστη έφτασε στην ισοφάριση στο 20’ από πολύ καλή μεγάλη μπαλιά του Μουτίνιο στον Δημοσθένους, ο οποίος έφυγε από κανονική θέση και με πλασέ στην κίνηση, πριν η μπάλα ακουμπήσει στο έδαφος, την έστειλε με λόμπα πάνω από τον Μπογκατίνοφ και στα δίχτυα.

Ως την ανάπαυλα πιο κοντά σε δεύτερο τέρμα βρέθηκε ο Εθνικός, καθώς στο 40’ ο Χατζηβασίλης εντός λίγων δευτερολέπτων δεν κατάφερε να νικήσει τον Κοδίνα τόσο σε τετ α τετ όσο και με κοντινή προβολή.
Η επανάληψη ξεκίνησε με μια καλή στιγμή για την Πάφο (52’ Άλμπα), ακολούθως όμως ο Εθνικός ουσιαστικά εκμηδένισε τις απειλές για την εστία του Μπογκατίνοφ και στο 80’ απώλεσε νέα διπλή ευκαιρία να τελειώσει το παιχνίδι, καθώς ο Κοδίνα νίκησε σε τετ α τετ τον Ελγκούγια Γκριγκαλασβίλι και ακολούθως ο Ιωάννου έβαλε μπλοκ στο σουτ του Πάγες.
Η τελευταία μεγάλη φάση του αγώνα ανήκε στους γηπεδούχους, όμως το εντός μικρής περιοχής πλασέ του νεοεισελθόντος Αγιβί κάτω από το σώμα του Μπογκατίνοφ εξουδετέρωσε σε κόρνερ προ της γραμμής ο Χάτζιαρος.
ΠΑΦΟΣ (4-2-3-1): Κοδίνα - Γκόμες, Γκρίγκετς, Αλαμπί, Ιωάννου - Νταμάου, Χμαλάτζε - Δημοσθένους (61’ Αγιβί), Μουτίνιο (54’ ντε Μέλο), Μαασί - Άλμπα (82’ Οκόγε).
ΕΘΝΙΚΟΣ (4-2-3-1): Μπογκατίνοφ - Κυριάκου, Χάτζιαρος, Ιάκομπ, ντε Βράις - Αράμπαλ, Πιντσέλι - Κότο (88’ Μπαραμπάτζε), Ελ. Γκριγκαλασβίλι (94’ Κράσνιτς), Σ. Γκριγκαλασβίλι (74’ Πράγκερ) - Χατζηβασίλης.

Ντανίλο Ντόντσιτς: «Απολογούμαι για την ενδυμασία μου, αλλά στα αποδυτήρια οι παίκτες μας έβαλαν κάτω από τα ντους. Δυστυχώς για δύο πάρα πολύ καλές ομάδες έπρεπε να αγωνιστούν και μία να πέσει κατηγορία. Ήταν ένα πολύ έντονο παιχνίδι με πολλές μονομαχίες και φάσεις, οι οποίες κράτησαν το ενδιάφερον των φιλάθλων ως το τέλος. Δεν ήρθαμε να αμυνθούμε, το δείξαμε από την αρχή πιέζοντας ψηλά για να προκαλέσουμε λάθη του αντιπάλου και έτσι προέκυψε το τέρμα μας. Μετά οι παίκτες μας νόμισαν ότι τα πάντα ειχαν κριθεί, άρχισαν λάθη πανικού, η Πάφος ανέβηκε και έφτασε στην ισοφάριση. Στην επανάληψη προσπαθήσαμε να κλείσουμε τους χώρους και με εξαιρεση λίγες στιγμές τα καταφέραμε, ενώ ήμασταν κι επικίνδυνι στις αντεπιθέσεις. Συγχαρητήρια στους παίκτες μας που έδωσαν παραπάνω από το 100%, άξιζαν να μείνουν στην κατηγορία. Καλή τύχη στην Πάφο, έχει καλή ομάδα και καλό προπονητή και είμαι σίγουρος ότι θα επιστρέψει άμεσα στην κατηγορία».
Απόστολος Μακρίδης: «Είναι δύσκολες οι στιγμές… Ζητώ συγγνώμη από τον κόσμο της Πάφου, ό,τι έζησα αυτούς τους πέντε μήνες ήταν απίστευτο, δεν το περίμενα ποτέ. Δεν θα ασχοληθώ με το αγωνιστικό, ο συνάδελφος τα έχει πει πολύ καλά. Τώρα ό,τι και να πω είμαι φορτισμένος. Προσπαθήσαμε… Ευχαριστώ τον κόσμο για τη στήριξη, έτσι όμως είναι το ποδόσφαιρο». 
 

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα