Φαλξ: «Όλα ευθύνη Πουλλαΐδη»

Η αποδέσμευσή του στα μέσα της περιόδου ήταν ένα από τα γεγονότα του διμήνου Δεκεμβρίου-Ιανουαρίου που μετέτρεψε την Ανόρθωση από διεκδικήτρια του τίτλου σε ακόμη μια φορά απούσα από τις ευρωπαϊκές διοργανώσεις. Με το πέσιμο της αυλαίας του πρωταθλήματος ο Σταν Φαλξ αποφάσισε να δώσει -μέσα από συνέντευξή του στην εφημερίδα SportDay- τη δική του θεώρηση των καταστάσεων που οδήγησαν την «Κυρία» σε κατάρρευση μέσα στο 2016.
Ο Ολλανδός κατονόμασε ως βασικό (ου μην και αποκλειστικό) υπεύθυνο τον Χρίστο Πουλλαΐδη, ο οποίος πήρε όλες τις αποφάσεις στη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου και προχώρησε άστοχα σε προς τα πάνω διόρθωση του επίσημου στόχου της περιόδου (σ.σ. από την έξοδο στην Ευρώπη στην κατάκτηση του τίτλου).
Αναλυτικά όσα είπε ο Φαλξ για…
…τον Πουλλαΐδη: «Από τον Δεκέμβριο και μετά ίσως να πίστεψε ότι έμαθε τα πάντα για το ποδόσφαιρο ή να είχε κακούς συμβούλους. Πήρε όλες τις αποφάσεις και η ευθύνη είναι δική του. Περίμενε να κερδίσουμε το πρωτάθληνα και κάποιοι παίκτες δεν μπορούσαν να διαχειριστούν την πίεση, είναι διαφορετικό να μπορείς να το πάρεις από το να πρέπει να το πάρεις. Αχρείαστα μπήκε μεγάλη πίεση στην ομάδα. Λανθασμένη απόφαση ήταν και η απομάκρυνση του Πάους, έκανε καλή δουλειά».
…τον Γιαννιώτα: «Ήταν μια επιλογή, αλλά όχι η καλύτερη. Ψάχνανε για αριστεροπόδαρο ή δεξιοπόδαρο που να παίζει από αριστερά. Ο Γιαννιώτας δεν το κάνει. Είχαμε καλύτερες υποψηφιότητες από αυτόν».
…τον Μανζορό: «Ο πρόεδρος αποφάσισε να τον φέρει, ήταν 100% απόφασή του, εγώ τον είχα απορρίψει, ούτε ο προπονητής Αντρέ Πάους πίστευε ότι μπορούσε να προσφέρει. Μόνον ο Κώστας Κωνσταντίνου και ο πρόεδρος το πίστευαν».
…τον Γκονσάλβες: «Δεν είναι κακός παίκτης, αλλά δεν τον χρειαζόμασταν, καθώς είχαμε Ντλοβού, Κουλούρη, Μακρή για την κορυφή της επίθεσης».
..τον Πίντο: «Είχα συμφωνήσει μαζί του, αν ο πρόεδρος είχε συμφωνήσει νωρίτερα στο οικονομικό, όλα θα είχαν πάει καλά».
…την προοπτική της Ανόρθωσης: «Αν είχαμε υπογράψει κάποιους καλούς παίκτες κι έμενε ο Πάους, ίσως μπορούσαμε και για τον τίτλο. Αν παίρναμε έναν καλό παίκτη, θα παλεύαμε για το πρωτάθλημα».
  

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα