Απευθείας στα «αστέρια» η Νάπολι, με την πλάτη στον τοίχο η Μίλαν

Τη 2η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους του Champions League κατέλαβε η Νάπολι, η οποία με πρωταγωνιστή τον Γκονζάλο Ιγκουαΐν (χατ-τρικ και ρεκόρ) επικράτησε 4-0 της Φροζινόνε στο «Σαν Πάολο». Στα προκριματικά η Ρόμα που νίκησε 3-1 τη Μίλαν στο «Σαν Σίρο», η οποία πλέον πρέπει να κατακτήσει το Κύπελλο Ιταλίας κόντρα στη Γιουβέντους για να βρεθεί στην Ευρώπη τη νέα σεζόν ενώ η Σασουόλο ελπίζει, με τη νίκη της κόντρα στην Ίντερ 3-1.  
 
Τελευταία αγωνιστική της Serie A και το φινάλε ήταν συναρπαστικό... Μπορεί οι Ρωμαίοι να πήραν μεγάλη νίκη μέσα στην έδρα της Μίλαν (3-1) όμως την ίδια ώρα οι «παρτενοπέι» επικράτησαν της υποβιβασμένης Φροζινόνε (4-0) και πήραν τη 2η θέση που οδηγεί απευθείας στους ομίλους της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης.
 
Την ίδια ώρα, οι «ροσονέρι» τερμάτισαν 7οι κι ο μόνος τρόπος για να βγουν στο Europa League της επόμενης σεζόν είναι να κατακτήσουν το Κύπελλο Ιταλίας, κόντρα στη Γιουβέντους. Σε περίπτωση που αποτύχουν, το εισιτήριο θα πάει στη Σασουόλο, η οποία επικράτησε εντός έδρας 3-1 της Ίντερ και κατέλαβε την 6η θέση. Ας δούμε όμως τα πράγματα πιο αναλυτικά...

Νάπολι-Φροζινόνε 4-0
Μπορεί το ξεκίνημα των Ναπολιτάνων να ήταν μουδιασμένο, γνωρίζοντας πως ήθελαν οπωσδήποτε τη νίκη, χωρίς να νοιάζονται για το αποτέλεσμα της Ρόμα, ώστε να τερματίσουν στη 2η θέση.

Ωστόσο, η αδιάφορη κι υποβιασμένη Φροζινόνε άντεξε για ένα ημίχρονο… Αρχικά, έμεινε με δέκα παίκτες από το 13’, λόγω αποβολής του Γκόρι. Έξι λεπτά μετά, ο Ινσίνιε έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία, στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι.

Στο 44’ όμως, ο Χάμσικ κατάφερε να… σπάσει το ρόδι και να «γράψει» το 1-0 για την ομάδα του. Στο δεύτερο μέρος, το γήπεδο κατηφόρισε… Ένας ασύλληπτος Ιγκουαΐν έκανε ό,τι ήθελε και σημειώνοντας χατ-τρικ (53’, 63’, 71’) διαμόρφωσε το 4-0, έφτασε τα 36 γκολ στο ιταλικό πρωτάθλημα, σκοράροντας τα περισσότερα γκολ από κάθε άλλον σε μία σεζόν στην ιστορία της Serie A, ξεπερνώντας τον «μυθικό» Νόρνταλ!

Έτσι, η Νάπολι κατάφερε να εξασφαλίσει το εισιτήριο που τη φέρνει απευθείας στους ομίλους του Champions League!
 
Μίλαν-Ρόμα​ 1-3
Η Μίλαν ήθελε μονάχα νίκη κόντρα στη Ρόμα και παράλληλα ήττα της Σασουόλο, από την Ίντερ, ώστε να βρεθεί στην 6η θέση και να εξασφαλίσει τη συμμετοχή της στην Ευρώπη, καθώς ακόμα κι αν έχανε το κύπελλο από τη Γιουβέντους, το εισιτήριο θα πήγαινε σε εκείνη.

Οι «ροσονέρι» όμως παρουσίασαν για άλλη μία φορά κάκιστο πρόσωπο κι επέτρεψαν στους Ρωμαίους να κάνουν… όργια! Το πρώτο μέρος ανήκε ολοκληρωτικά στο σύνολο του Λουτσιάνο Σπαλέτι, το οποίο πήρε προβάδισμα στο 19’ χάρη σε ένα ωραίο τελείωμα του Σαλάχ.

Η συνέχεια ήταν ανάλογη… Η Ρόμα πίεζε για περισσότερα τέρματα και κατάφερε να φτάσει στο 3-0, με τον Ελ Σααραουί να σκοράρει κόντρα στην πρώην ομάδα του (59’) και τον Έμερσον (82’) να βρίσκει επίσης δίχτυα.

Το μόνο που κατάφερε η Μίλαν ήταν να διαμορφώσει το 3-1 στο 86’, χάρη στον καλύτερό της παίκτη φέτος, τον Κάρλος Μπάκα. Έτσι, οι «ροσονέρι» τερμάτισαν 7οι κι η μόνη περίπτωση να βρεθούν στο Europa League της νέας σεζόν, είναι να πάρουν το κύπελλο κόντρα στη Γιουβέντους…
 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Πρώην παίκτης της Άρσεναλ συνελήφθη για εισαγωγή ναρκωτικών αξίας 600.000 λιρών
Παραιτήθηκε από τον πάγκο της Αυστραλίας ο Γκρέιαμ Άρνολντ
Ύμνοι Κριστιάνο Ρονάλντο για τον Γιαμάλ-Kάνει πράγματα που εγώ και ο Μέσι δεν μπορούσαμε στην ηλικία του
ΒΙΝΤΕΟ: Καυγάς σε ζωντανή σύνδεση ανάμεσα σε Μπόμπαν και Ζλάταν-«Ποια είναι η δουλειά σου;»
Μπαρτσελόνα: Οι ειδικές εξετάσεις για την αναγέννηση του Πέδρι και το πλάνο για τους συνεχόμενους τραυματισμούς
Champions League: Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ μπαίνουν στον... χορό των «αστεριών»
«Σφαγή» σε Μπέργκαμο και ματσάρα στη Μαδρίτη στο φινάλε της 1ης αγωνιστικής του νέου Champions League
Τέλος ο Ντε Ρόσι από τη Ρόμα-Στη θέση του ο Γιούριτς
Κέιν, Μπαμπέ και Γιλντίζ τα πρόσωπα της πρεμιέρας του Champions League
Champions League: Γιατί Μάντσεστερ Σίτι και Τζιρόνα μπορούν να παίζουν μαζί στη διοργάνωση