H AEK δεν παίρνει κάποιο «τελειωμένο», αλλά έναν πρωταθλητή

Ένα μεγάλο κεφάλαιο της ιστορίας του ΑΠΟΕΛ έκλεισε το βράδυ της Κυριακής (15/7). Ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης ανακοίνωσε την αποχώρηση του από τον ΑΠΟΕΛ, έχοντας πανηγυρίσει οκτώ πρωταθλήματα, έξι κύπελλα, τέσσερα Σούπερ Καπ, και πέντε παρουσίες σε ευρωπαϊκούς ομίλους.
 
Μεγαλύτερη επιτυχία του Χαραλαμπίδη στην πολύχρονη παρουσία του στα κυπριακά γήπεδα, είναι η εκτίμηση και ο σεβασμός που τυγχάνει από συμπαίκτες και αντιπάλους. Ουδέποτε προκάλεσε και ήταν πάντα υπόδειγμα επαγγελματία.
 
Στα 35 του χρόνια αποχωρεί από τον ΑΠΟΕΛ με το κεφάλι ψηλά και περήφανος για όσα πήρε και έδωσε στην ομάδα που αγωνιζόταν από ηλικία οκτώ ετών. Χωρίς να μπει σε ψυχοφθόρες συζητήσεις με τη διοίκηση της ομάδας για ανανέωση του συμβολαίου του, αντιλήφθηκε ότι έφτασε η στιγμή του αποχαιρετισμού και έβγαλε τη διοίκηση των γαλαζοκιτρίνων από τη δύσκολη θέση ανακοινώνοντας ο ίδιος στον κόσμο του ΑΠΟΕΛ το αντίο.
 
Η επόμενη μέρα βρίσκει τον Χαραλαμπίδη να προβάρει τη φανέλα της ΑΕΚ. Για την ομάδα της Λάρνακας η παρουσία και μόνο του έμπειρου ποδοσφαιριστή στα αποδυτήρια της θα σημαίνει πολλά. Οι Λαρνακείς την τελευταία διετία έφτασαν κοντά στην κατάκτηση τροπαίων, όμως στο τέλος δεν τα κατάφεραν και ένας από τους λόγους ήταν η απουσία ποδοσφαιριστών με εμπειρία πρωταθλητισμού.
 
Ενδεχομένως ο ΑΠΟΕΛ να μην χάνει δυναμική στο αγωνιστικό κομμάτι από την αποχώρηση του Χαραλαμπίδη. Η ΑΕΚ όμως θα προσθέσει στην ομάδα της πολύ περισσότερα από 5 ή 10 ποιοτικά παιχνίδια που θα κάνει ο Χαραλαμπίδης με την κιτρινοπράσινη φανέλα. Ο Τσάβι Ρόκα το ξέρει καλύτερα…

Δειτε Επισης

Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας
Ντέρμπι φωτιά και αγώνες που κρύβουν εκπλήξεις στο κυπριακό πρωτάθλημα-Η σέντρα στην… Fonbet
Ψάχνουν τρόπους να ξορκίσουν το φάντασμα της απαγόρευσης-Κρίσιμη συνάντηση ΚΟΠ και ομάδων
Ψάχνει βόμβα με Κριχόβιακ η Ανόρθωση-Σε συζητήσεις οι δύο πλευρές
Ποδοσφαιρική «αλητεία» από τον Πάνα
Στις 25 Σεπτεμβρίου ξεκινά η Α΄φάση του Κυπέλλου Coca-Cola-Όλο το πρόγραμμα
Ο ΑΠΟΕΛ βρίσκει τα… πατήματά του
Στην αντεπίθεση η ΘΥΡΑ 3-«Η κυβέρνηση και οι φορείς της, απλούστατα, δεν μπορούν»
«Τεσσάρες» για Πάφο και ΑΠΟΕΛ επί Νέας Σαλαμίνας και ΕΝΠ αντίστοιχα