Απαγωγές παικτών που συγκλόνισαν τον κόσμο (pics)

Σοκ στην κοινή γνώμη προκάλεσε η απαγωγή του Άλαν Πουλίδο. Λίγες ώρες μετά την απελευθέρωσή του θυμόμαστε παρόμοιες περιπτώσεις που συγκλόνισαν τον κόσμο.
 
Για περίπου 24 ώρες ο επιθετικός του Ολυμπιακού ήταν στα χέρια απαγωγέων. Τέλος καλό, όλα καλά στην περιπέτειά του. Σε διαφορετικές χρονικές στιγμές, σε διαφορετικές κοινωνίες και με διαφορετικά κίνητρα, υπήρξαν απαγωγές αθλητών που σόκαραν την παγκόσμια κοινή γνώμη.   
 
Από τον Αλφρέδο Ντι Στέφανο μέχρι τον Μαρσελίνιο, θυμόμαστε ανάλογες περιπτώσεις που αθλητές απήχθησαν...
 
1963: Απήχθη ο Ντι Στέφανο σε περιοδεία της Ρεάλ! 

Τη νύχτα της 24ης Αυγούστου 1963, μία επαναστατική ομάδα της Βενεζουέλας με το όνομα Ένοπλες Δυνάμεις Εθνικής Απελευθέρωσης, απήγαγε τον Αλφρέδο ντι Στέφανο, σε περιοδεία των Μαδριλένων στη χώρα στο πλαίσιο του Μικρού Μουντιάλ (όπως ονομαζόταν τότε το παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων). Τρεις ημέρες σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείο με ένα πιστόλι να σημαδεύει την «ξανθιά σαΐτα». 

«Δεν πρόκειται να πάθεις κάτι, μην φοβάσαι. Απλά θέλουμε όλος ο υπόλοιπος κόσμος να μάθει ποιοι είμαστε. Η δική μας χώρα, η Βενεζουέλα είναι υποχείριο των μεγάλων δυνάμεων εξαιτίας του πετρελαίου και εμείς προσπαθούμε να παλέψουμε για την κοινωνική δικαιοσύνη» του έλεγαν. Τελικά τον άφησαν ελεύθερο κοντά στην πρεσβεία της Ισπανίας. Ο Ντι Στέφανο χτύπησε το κουδούνι και ο υπάλληλος που κατέβηκε να ανοίξει την πόρτα τον αναγνώρισε. 

Αρχηγός των απαγωγέων ήταν ένας αριστερός εξτρεμιστής, ο Πάουλ Ντελ Ρίο, ο οποίος έγινε γνωστός από εκείνη την υπόθεση, αλλά στις δεκαετίες που ακολούθησαν έγινε γνωστός ζωγράφος και εικαστικός. Τον Αύγουστο του 2005 ήταν προσκεκλημένος στην προβολή ταινίας για τη Ρεάλ. προσπάθησε να χαιρετήσει τον Ντι Στέφανο, αλλά ο Αργεντινός αρνήθηκε να του δώσει το χέρι. «Κάποτε έκανες την οικογένεια μου να φοβηθεί πολύ. Δεν υπάρχει κάτι να πούμε εμείς οι δύο» ήταν η απάντησή του. 
 
1981: 25 ημέρες στα χέρια απαγωγέων ο Κίνι 

Ήταν ο επιθετικός που απέκτησε η Μπαρτσελόνα το καλοκαίρι του 1980 σε μια προσπάθεια να καλύψει το κενό του Γιόχαν Κρόιφ, Την 1η Μαρτίου 1981, μετά από παιχνίδι με την Έρκουλες, στο οποίο είχε πετύχει δύο γκολ, δύο ένοπλοι εισέβαλαν στο σπίτι του και τον απήγαγαν. Επί 25 ημέρες ήταν στα χέρια των απαγωγέων του. Τρεις ημέρες μετά άγνωστοι επικοινώνησαν με τη Μπαρτσελόνα και ζήτησαν 100.000 πεσέτες για την απελευθέρωσή του. Οι συμπαίκτες του αρνήθηκαν να κατέβουν στο επόμενο παιχνίδι. «Εκτός από πόδια έχω και καρδιά και το μόνο που θέλω τώρα είναι να γυρίσει ο Κίνι» είπε ο Μπερντ Σούστερ. 

Η ομηρία έληξε στις 25 Μαρτίου με συντονισμένη επιχείρηση των ισπανικών και ελβετικών αρχών, καθώς οι απαγωγείς ζήτησαν την καταβολή των λύτρων σε λογαριασμό ελβετικής τράπεζας. Ο ποδοσφαιριστής είχε περάσει όλες αυτές τις ημέρες σε ένα συνεργείο στη Σαραγόσα. 

Μετά την απελευθέρωσή του δεν χρειάστηκε πολύ χρόνο για να επιστρέψει στις αγωνιστικές υποχρεώσεις των Καταλανών και, μάλιστα, κατάφερε να αναδειχθεί και πρώτος σκόρερ εκείνη τη σεζόν. 
1990: Η απαγωγή και δολοφονία του 17χρονου Μαρσελίνιο

Η απαγωγή και δολοφονία του 17χρονου Μαρσελίνιο είχε συγκλονίσει το πανελλήνιο το 1990. Ήταν ένα τσιγγανόπουλο όπου γεννήθηκε στην Αγία Βαρβάρα, στο Αιγάλεω. Διακρινόταν με τη φανέλα του Κεραυνού Αγίας Βαρβάρας ενώ ο κόσμος τον φώναζε «Μαραντόνα», ξεχωρίζοντας σαν τη μύγα μέσα στο γάλα από τα υπόλοιπα παιδιά.

Το πραγματικό του όνομα ήταν Γιάννης Τσατσάνης και παρότι τσιγγάνος, προερχόταν από εύπορη οικογένεια, καθώς ο πατέρας του, Γιώργος Τσατσάνης, ήταν εισαγωγέας ηλεκτρονικών ειδών με αρκετά καλό όνομα στο εμπόριο.

'Ενα απόγευμα Κυριακής, ο Μαρσελίνιο βρισκόταν σε μία καφετέρια όταν οι κολλητοί του, Κώστας Σπινάρης και Δημήτρης Αγαπητός, τον πλησίασαν και του είπαν πως γνώριζαν ποιοι είχαν κλέψει το ραδιομαγνητόφωνο από το αυτοκίνητό του κι ότι μπορούσαν να το βρουν.

Κατευθύνθηκαν προς τα Πυροβολεία όπου τους περίμεναν οι Σταμάτης Γρυπαίος, Δημήτρης Σκαφτούρος και Γιάννης Λαζάρου. Όρμηξαν προς τον Μαρσελίνιο κι έριξαν με το πιστόλι στον αέρα, με τους Σπινάρη κι Αγαπητό να «τρομάζουν» και να φεύγουν τρέχοντας. Οι τρεις, πήγαν τον Μαρσελίνιο σε ένα σπίτι, όπου τον κράτησαν δεμένο με κουκούλα και χειροπέδες για 4-5 μέρες.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο Γρυπαίος τηλεφωνούσε στον πατέρα του Μαρσελίνιο από θαλάμους κι άλλα σημεία, ζητώντας λύτρα, προσποιούμενος τον αλλοδαπό. Μάλιστα, χρησιμοποιούσε μία κασέτα, γραμμένη, με τη φωνή του 17χρονου ώστε να στέλνει μηνύματα στον πατέρα του.

Εκείνος καθυστερούσε να μαζέψει το ποσό που ζητούσαν (σ.σ. 150.000.000 δρχ.) κι αποφάσισαν να σκοτώσουν τον Μαρσελίνιο, υποθέτοντας πως ο τελευταίος είχε αναγνωρίσει τους Σπινάρη κι Αγαπητό που ήταν φίλοι του.

Βάσει των στοιχείων της προανάκρισης, οι Αγαπητός, Σπινάρης και Γρυπαίος οδήγησαν τον Μαρσελίνιο σε ένα μαντρί όπου είχαν σκάψει λάκκο, ωστόσο οι δύο πρώτοι, αρνήθηκαν να τραβήξουν τη σκανδάλη καθώς ήταν συμπαίκτες και φίλοι του... Τελικώς, ο Γρυπαίος πήρε το όπλο και πυροβόλησε δύο φορές τον 17χρονο, σκοτώνοντάς τον.

Το πτώμα του νεαρού βρέθηκε από έναν κτηνοτρόφο, ο οποίος δεν μπορούσε να πιστέψει το θέαμα που αντίκρισε κι ειδοποίησε αμέσως την αστυνομία...

2007: Απαγωγή Ιρακινών αθλητών

Το 2007, τα μέλη της ομάδας πολεμικών τεχνών του Ιράκ, βρέθηκαν νεκρά σε ένα χαντάκι!

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα εκείνης της χρονιάς, τα μέλη της ομάδας απήχθησαν έναν χρόνο νωρίτερα σε μία βάση της Αλ-Κάιντα, δυτικά της Βαγδάτης, την ώρα που πήγαιναν για προπόνηση.

Η κυβέρνηση είχε προσπαθήσει να διασώσει τους παίκτες, κάτι το οποίο όμως δεν μπόρεσε να καταφέρει... Έναν χρόνο αργότερα, βρέθηκαν τα πτώματά τους παρατημένα σε ένα χαντάκι και σύμφωνα με τις μαρτυρίες, όλα είχαν δεχθεί σφαίρα.

2011: Η απαγωγή του Γουίλσον Ράμος, παίκτη του μπέιζμπολ

Το 2011, ο Γουίλσον Ράμος, παίκτης των Washington Nationals από τη Βενεζουέλα, απήχθη μπροστά στην οικογένειά του, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στο σπίτι της μητέρας του. Οι δράστες είχαν μαζί τους όπλα και το αμάξι με το οποίο τον πήραν, βρέθηκε αργότερα εγκαταλελειμμένο.

Οι Αρχές επενέβησαν αμέσως και κατάφεραν να διασώσουν τον Ράμος, στην κεντρική Βενεζουέλα...
2013: Η απαγωγή κι ο βασανισμός του Μπερνάρντο

Το 2013, ο μέσος της Βάσκο Ντα Γκάμα, Μπερνάρντο, έπεσε θύμα απαγωγής και βασανισμού καθώς έβγαινε με το κορίτσι πολύ ισχυρού «βαρόνου» ναρκωτικών»!
Η Νταϊάνα Ροντρίγκεζ είχε δεσμό με τον Μπερνάρντο όμως παράλληλα, ήταν σύντροφος του μεγαλεμπόρου ναρκωτικών, Μαρσέλο Σάντος. Όλοι στη Βραζιλία θέλουν να έχουν καλές σχέσεις με τους «βαρόνους», μιας κι έχουν τη μεγαλύτερη εξουσία και κάποιος που είδε το «παράνομο» ζευγάρι, φρόντισε να τους... καρφώσει.
Ο Σάντος λοιπόν έβαλε τους δικούς του ανθρώπους να απαγάγουν και τον παίκτη, αλλά και την κοπέλα, πηγαίνοντάς τους στη φαβέλα Μάρε, μία περιοχή όπου ήλεγχε πλήρως ο Βραζιλιάνος. Εκεί, τους έδεσαν και τους ξυλοκόπησαν άγρια...

Μάλιστα, υπάρχουν ανατριχιαστικές λεπτομέρειες για το συμβάν, καθώς υποστηρίζεται πως στον Μπερνάρντο έγινε ηλεκτροσόκ ενώ η κοπέλα πυροβολήθηκε τρεις φορές... Έπειτα από μία ολόκληρη επιχείρηση που στήθηκε, οι Μπερνάρντο και Ροντρίγκεζ αφέθηκαν ελεύθεροι, με τη συνεργασία μάλιστα κάποιων εκ των συμπαικτών του πρώτου.

Ο ίδιος ο παίκτης πάντως, λίγες μέρες μετά, σχολίασε πως δεν τον πείραξαν, ούτε του επιτέθηκαν...

 

2016: Η απαγωγή του παίκτη Ράγκμπι, Ερλ Γουλφ

Το πιο πρόσφατο συμβάν έλαβε χώρα τον περασμένο Φλεβάρη, όπου ο παίκτης των Jacksonville Jaguars, Ερλ Γουλφ, απήχθη κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στη γενέτειρά του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, οπλισμένοι άνδρες τον απείλησαν και τον πήραν μαζί τους. Η αστυνομία στη συνέχεια επιβεβαίωσε την απαγωγή, καθώς και την απελευθέρωση του Γουλφ ο οποίος κρατήθηκε για ελάχιστο χρονικό διάστημα και αφέθηκε σώος κι αβλαβής. 
 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Και τώρα που τα πήρε όλα, ο Τζόκοβιτς έγινε αθάνατος-Η διαδρομή από τους βομβαρδισμούς ως την κορυφή
Ολυμπιακοί Αγώνες: Οι κυπριακές συμμετοχές από το Σίδνεϋ ως το Πεκίνο
Οι δέκα πιο ακριβές μεταγραφές στην ιστορία του ποδοσφαίρου
Το Last Dance του Ντι Μαρία: Η ιστορία του «Αγγέλου» της Αλμπισελέστε
Η συγκινητική ιστορία πίσω από τον πανηγυρισμό του Λαμίν Γιαμάλ
Λαμίν Γιαμάλ: Εκτόξευση μέσα σε έναν χρόνο!
Είκοσι χρόνια από το ελληνικό έπος του Euro 2004-Η πτήση στον έβδομο ουρανό και ο βασιλιάς Ότο
Πρώτος σκόρερ ο... κανένας στο EURO-Τα ακυρωμένα τέρματα, τα αυτογκόλ και ο «καταραμένος» Λουκάκου
Η Μάγχη... βγάζει τον βασιλιά του φετινού Εuro 2024
Δέκα πανέμορφες πόλεις, δέκα έδρες στολίδια-Αυτά είναι τα γήπεδα του Euro 2024