Απόλλων: «Φλερτάρει» με την πολ ποζίσιον

Τάσος Κίσσας, Ανδρέας Καρό και Μιγκέλ Μπεντόγια έχουν ενταχθεί ήδη στο δυναμικό του, η παραμονή (με κανονική μεταγραφή και για τρία χρόνια) του Ζοάο Πέδρο είναι τυπική διαδικασία, ενώ και στην περίπτωση του Αρκάδιους Πιχ το νερό φαίνεται να έχει μπει στο αυλάκι, αφού υπάρχει προφορική συμφωνία των δύο πλευρών και απομένει η αποδέσμευση του 31χρονου επιθετικού από τη Λέγκια που ούτως ή άλλως δεν τον υπολογίζει.
Ο Απόλλων ευρίσκεται καθ’ οδόν να ξεκινήσει την προετοιμασία του (20 Ιουνίου) για την ερχόμενη περίοδο έχοντας ολοκληρώσει στο μεγαλύτερο βαθμό τη μεταγραφική του ενίσχυση. Δεν είναι πρωτόγνωρο φαινόμενο, ούτε μπορεί από μόνο του να αποδειχθεί η ειδοποιός διαφορά σε σύγκριση με τον ανταγωνισμό.
Σε συνδυασμό όμως με άλλες παραμέτρους είναι κι αυτή μία που καταδεικνύει ότι η αφετηρία των κυπελλούχων στο επικείμενο πρωτάθλημα θα είναι πολύ καλύτερη από την περυσινή τους, πιθανότατα δε και η καλύτερη μεταξύ των μνηστήρων του τίτλου.
Από τις ομάδες της πρώτης εξάδας μόνον οι «γαλάζιοι» συνεχίζουν με τον ίδιο προπονητή. Ένας προπονητής που το περασμένο καλοκαίρι εμφανίστηκε ως λύση ανάγκης μετά το ναυάγιο της υπόθεσης Μιλένκο Πάντιτς, αλλά σήμερα απολαμβάνει ευρύτατης στήριξης και αποδοχής (από παίκτες, διοίκηση και κόσμο). Ένα το κρατούμενο.
Μετά από ένα χρόνο δουλειάς ο Απόλλων έχει εμπεδωμένη την αγωνιστική φιλοσοφία του Πέδρο Εμάνουελ, ενώ ο Αγκολέζος γνωρίζει πλέον άριστα την ομάδα του και τις ιδιαιτερότητας του κυπριακού πρωταθλήματος. Δύο τα κρατούμενα.
Ο σύλλογος της Λεμεσού έχει διατηρήσει τη ραχοκοκαλιά του και οι προσθήκες του είναι μετρημένες. Όλα αυτά προεξοφλούν ένα πολύ μικρό διάστημα προσαρμογής των νεοφερμένων και διατήρηση του μεγαλύτερου μέρους της δυναμικής που είχε αναπτύξει η ομάδα στο τέλος της περασμένης περιόδου. Τρία τα κρατούμενα.
Μια απλή αντιπαράθεση αυτών των δεδομένων με τα αντίστοιχα των ανταγωνιστών αρκεί για να γίνει πλήρως αντιληπτό το πλεονέκτημα που ετοιμάζεται να καρπωθεί αυτό το καλοκαίρι ο Απόλλωνας, κεφαλαιοποιώντας ουσιαστικά τους κόπους της περασμένης χρονιάς. Αν θα αξιοποιηθεί το εν λόγω πλεονέκτημα, μένει να αποδειχθεί και θα εξαρτηθεί από πολλούς και ως ένα βαθμό ανυπολόγιστους παράγοντες που θα προκύψουν στη διάρκεια της ερχόμενης περιόδου. Αλλά αυτό ισχύει για όλες τις ομάδες και δεν μειώνει στο ελάχιστο την πολ ποζίσιον, την οποία διεκδικεί με ιδιαίτερες αξιώσεις εν όψει του προσεχούς μαραθωνίου ο κυπελλούχος Κύπρου.
 

Δειτε Επισης

Πώς βλέπουν τον τελικό κυπέλλου Αναστασίου και Καρσέδο
Έτσι προσεγγίζουν οι αρχηγοί Ομόνοιας και Πάφου τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου
Παραμένει στον Απόλλωνα ο Πέδρο Μάρκες
Αντίστροφη μέτρηση για τον τελικό κυπέλλου-Οι τοποθετήσεις Παπασταύρου και Ντουμπόφ
«Λέγονται και γράφονται πολλά για Κβιλιτάια, αλίμονο να δίναμε για έναν παίκτη 750,000 το χρόνο»
Απαντά στις αντιδράσεις για τα βραβεία ο ΠΑΣΠ-«Δεν είναι ο Σπύρος Νεοφυτίδης που επιλέγει τους κορυφαίους»
Αξιολογεί Ράφα Λόπες για την επιθετική του γραμμή ο ΑΠΟΕΛ
Ανακοίνωσε τον νέο της προπονητή η ΑΕΚ
«Είδα τον Μιλίτσεβιτς να κλαίει και σαν άνθρωπος του έδωσα το χέρι μου, θα το ξανά έκανα 100 φορές»
Διαφωνεί με την κορυφαία ενδεκάδα ο Μπεν-«Πώς γίνεται να μην επελέγησαν Μαρκίνιος, Μπέλετς και Εντονγκαλά;»