Αρκάντιους Μίλικ: ο ήρωας που κάπνιζε και έκλεβε!

Ο «Λέβα» είναι ο αρχηγός και προέρχεται από καταπληκτική σεζόν με τη Μπάγερν. Μόνο που ο 22χρονος Μίλικ έχει ξεχωριστή θέση στην καρδιά των συμπατριωτών του. Είναι αυτός που είχε πετύχει το πρώτο γκολ στην ιστορική νίκη επί της μισητής, για πολλούς και κυρίως όχι ποδοσφαιρικούς λόγους, Γερμανίας.
Ο άσος του Άγιαξ, λοιπόν, είχε σκοράρει στην προκριματική φάση του EURO, καθώς οι δύο ομάδες ήταν στο ίδιο γκρουπ και οι Πολωνοί πήραν τη νίκη μετά από 19 μεταξύ τους παιχνίδια.  Στα πέντε χρόνια της καριέρας του πρόλαβε να περάσει από την Κατόβιτσε στην Γκόρνικ Ζάμπρζε και στη συνέχεια στη Λεβερκούζεν κι από εκεί δανεικός στην Άουγκσμπουργκ και στον Άγιαξ μέχρι ο ολλανδικός σύλλογος να εκτιμήσει την αξία του και να αποφασίσει να τον αποκτήσει.
Εξίσου... περιπετειώδης είναι και η ζωή του. Στα έξι του κάπνιζε και έκλεβε καραμέλες. Ο πατέρας του πέθανε όταν ήταν μικρός και ο Αρκάντιους ήταν ένα αλητάκι. Με την κακή έννοια. «Στα έξι μου ήμουν ένα παιδί που έκανε ό,τι ήθελε. Ήμουν αγενής και δεν είχα τρόπους. Κάπνιζα και πήγαινε στα μαγαζιά και έκλεβα. Ευτυχώς βρέθηκε στον δρόμο μου ο Μόκι. Αυτός με έσωσε» έχει πει ο ίδιος ο Μίλικ.
Όλα, λοιπόν, τα χρωστά στον Μόκι. Ποιος είναι αυτός; Σλάβομιρ Μογκιλάν είναι το όνομά του. Πολωνός προπονητής. Αυτός είδε τον πιτσιρικά Μίλικ, αποφάσισε να τον πάρει υπό την προστασία του και να τον βάλει στον καλό δρόμο. Και στον ποδοσφαιρικό, επίσης! Αυτός ανέλαβε να τον προπονεί και να τον πηγαίνει σε ομάδες. Κι αυτός ήταν πάντα στο πλευρό του.
Ο δεύτερος άνθρωπος που πίστεψε πολύ στο ταλέντο του είναι ο Ντένις Μπέργκαμπ. Ο παλαίμαχος Ολλανδός είναι δεύτερος προπονητής στον Άγιαξ και ουσιαστικά αυτός που επέμεινε να πληρωθεί το ποσό των 2,8 εκατομμυρίων ευρώ στη Λεβερκούζεν ώστε ο Μίλικ να αποκτηθεί με κανονική μεταγραφή.  Μετά το τέλος των προπονήσεων μένουν οι δυο τους στο γήπεδο. Και κάνουν έξτρα εξάσκηση.
Στην  Πολωνία τον συγκρίνουν με τον Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος στα νιάτα του έπαιζε στην ίδια θέση στον «Αίαντα». Τη σεζόν που ολοκληρώθηκε πέτυχε 21 γκολ σε 31 παιχνίδια στην Eredivisie και τράβηξε το ενδιαφέρον της Μπαρτσελόνα, της Άρσεναλ, της Ρόμα και της Νάπολι.
Υπάρχει και τρίτος άνθρωπος που τον πίστεψε και τον πιστεύει: ο ομοσπονδιακός τεχνικός της Πολωνίας. Ο Άνταμ Ναβάλκα καθόταν στον πάγκο της Γκόρνικ όταν ο Μίλικ πέρασε από την ομάδα. Ήταν μόλις 17 χρόνων και ο Ναβάλκα τον έκανε βασικό μία εβδομάδα μετά την απόκτησή του. Ο Μίλικ ξέρει ότι ακόμα είναι νωρίς για τον ίδιο. «Ο Ρόμπερι είναι μακράν καλύτερος επιθετικός από εμένα» λέει για τον Λεβαντόφσκι. Αν, βέβαια, ο Μίλικ συνεχίσει έτσι τότε η Πολωνία θα έχει δύο εθνικούς ποδοσφαιρικούς ήρωες.
Πηγή: sdna.gr  

Δειτε Επισης

Κλείδωσε αριθμός εισιτηρίων και κερκίδες για το Super Cup μεταξύ ΑΠΟΕΛ και Πάφου
Οι πιθανότητες πρόκρισης των κυπριακών ομάδων στη League phase του Κόνφερενς Λιγκ
Με εκπλήξεις η ευρωπαϊκή λίστα του ΑΠΟΕΛ-Ποιοι κόπηκαν
Πλήρης επηρεασμός των ποδοσφαιριστών από τα social media στην Κύπρο-Τι καταγράφει έρευνα
ΒΙΝΤΕΟ: Δεν τον άφησε να βγάλει... Άχνα στο ΓΣΠ-Ήττα σοκ για τον ΑΠΟΕΛ από τον Εθνικό
Κάνει βουτιά στα… πετροδόλαρα ο Τάαμαρι-Η ομάδα που θέλει να τον κάνει δικό της
Ο Ντομίγκεζ που θέλει να διαψεύσει τον Σα Πίντο και ο δρόμος προς το 30ο πρωτάθλημα
Από την ιστορική Φιορεντίνα μέχρι την πρωτάρα Νόα-Μπορούν να τις κοιτάξουν στα μάτια οι εκπρόσωποι της Κύπρου
Η αστάθεια του ΑΠΟΕΛ και τα οικονομικά δεδομένα μετά τον αποκλεισμό
Από Τσέλσι και Φιορεντίνα μέχρι Ρεάλ Μπέτις και Παναθηναϊκό-Οι πιθανοί αντίπαλοι των κυπριακών ομάδων