Μεγάλη νίκη η Σλοβακία, 2-1 την Ρωσία (βίντεο)

Η Σλοβακία πήρε τους πρώτους της βαθμούς στο Euro 2016, καθώς νίκησε 2-1 την Ρωσία μετά τα πανέμορφα γκολ των Βλάντιμιρ Βάις και Μάρκ Χάμσικ (videos) 

Η Ρωσία είχε την υπεροχή στη αρχή του αγώνα, είχε την κατοχή της μπάλας και δημιούργησε την πρώτη καλή φάση στο 28' με τον Τζιούμπα να βρίσκει τον Σμόλοβ στο ύψος της περιοχής με τον δεύτερο να σουτάρει και τη μπάλα να περνά ελάχιστα άουτ.

Η Σλοβακία είναι ομάδα που προσέχει την άμυνά της και "χτυπά" στις αντεπιθέσεις με τα ταχύτατα εξτρέμς της. Κάπως έτσι άνοιξε και το σκορ στο 32ο λεπτό με ένα καταπληκτικό γκολ του Βλάντιμιρ Βάις!

Ο Μάρεκ Χάμσικ έκανε φανταστική μακρινή μπαλιά, ο άλλοτε άσος του Ολυμπιακού αριστερά μέσα στην περιοχή έφερε την μπάλα στο δεξί, αποφεύγοντας δύο Ρώσους αμυντικούς και πλάσαρε στην απέναντι γωνία για το 1-0.

Οι Ρώσοι άσκησαν πίεση για να ισοφαρίζουν πριν την λήξη του ημιχρόνου, αλλά τελικά στο 45' δέχτηκαν και δεύτερο γκολ, με τον Μάρεκ Χάμσικ από δημιουργός να γίνεται και "εκτελεστής", κάνοντας το 0-2 με εξαιρετικό διαγώνιο σουτ, στέλνοντας την μπάλα από αριστερά στην περιοχή στο απέναντι δοκάρι και εν συνεχεία στα δίχτυα του Ακινβέεβ.

Ο Λεονίντ Σλούτσι στο ημίχρονο άλλαξε τους δύο κεντρικούς μέσους, βάζοντας τους Γκλουσακόβ και Μαμάεβ αντί των Νόιστεντερ και Γκολοβίν, ενώ λίγο έλειψε ο Ρόμπερτ Μακ να πετύχει και τρίτο γκολ για την Σλοβακία στο 54', αλλά ο Ίγκορ Ακινφέεβ απέκρουσε σε κόρνερ το σουτ του άσου του ΠΑΟΚ.

Οι Ρώσοι ήταν απογοητευμένοι, οι περισσότεροι δεν έδειχναν να πιστεύουν στην ανατροπή, αλλά κατάφεραν στο 80' να ισοφαρίσουν με τον Ντενίς Γκλουσακόβ, έπειτα από το γύρισμα του Ολέγκ Σάτοβ.

Σκόρερς: 80' Γκλουσακόβ / 32' Βάις, 45' Χάμσικ

Γήπεδο: "Stade Pierre-Mauroy", Λιλ

Διαιτητής: Ντάμιρ Σκόμινα (Σλοβενία)
 
ΡΩΣΙΑ: Ακινφέεβ, Σμόλνικοβ, Βασίλι Μπερεζούτσκι, Ινγκασέβιτς, Σένικοβ, Γκολοβίν (46' Μαμάεβ), Νόιστεντερ (46' Γκλουσακόβ), Σάτοβ, Κοκόριν (76' Σιρόκοβ), Σμόλοβ, Τζιούμπα.

ΣΛΟΒΑΚΙΑ: Κοζάτσικ, Πεκάρικ, Σκρτελ, Ντουρίτσα, Χουμπότσαν, Κούτσκα, Πετσόβσκι, Χάμσικ, Μακ (79' Ντούρις), Βάις (74' Σβέντο), Ντούντα (67' Νέμετς).
 
="text-indent:0.0px;">

Πηγή: www.sport24.gr

Δειτε Επισης

Μάβερικς-Θάντερ 117-116: Από το -17 στους τελικούς της Δύσης!
MVP για τρίτη φορά στο NBA ο Γιόκιτ, τέταρτος ο Αντετοκούνμπο
Euroleague Final Four-Οι ώρες των ημιτελικών για αιώνιους
Αποθέωση στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της EuroLeague
Θρυλική «άλωση» της Βαρκελώνης με ΜακΚίσικ-Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός πάει Βερολίνο
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;
Ίρβινγκ και Ντόντσιτς έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά της Δύσης
Η στιγμή που ο Τζέιμς βούτηξε μέσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, στη σύρραξη της Κωνσταντινούπολης
Φερστάπεν: «Δεν θα παραλύσει η Red Bull με την φυγή του Νιούι»