«Αγκαζέ» στους 16!

Τα πρώτα λεπτά στο «Pierre Mauroy» φανέρωσαν πως θα δούμε ένα «ανοιχτό» ματς. Ένα ματς ευχάριστο για κάθε «ουδέτερο». Η Ελβετία δεν έδειξε διάθεση να «κλειστεί», η Γαλλία ήταν «κεφάτη», είχε σε... τρελά κέφια τον Πολ Πογκμπά και μετά τα πρώτα αναγνωριστικά λεπτά και ως το 30' ακολούθησε ένα... ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών.
Την αρχή έκανε η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς, η οποία στο 8' έφτασε κοντά στο γκολ. Μετά από «αναστάτωση» στην άμυνα των Ελβετών και «τσαφ» του Πογκμπά, η μπάλα έφτασε στον Τζουρού, αλλά αυτός πεσμένος στον αγωνιστικό χώρο δεν κατάφερε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα! Ακολούθησε το... show και η ατυχία του Πογκμπά! Στο 12' ο 23χρονος άσος έκανε το φαλτσαριστό σουτ, ο Ζόμερ έδιωξε την μπάλα και αυτή αφού χτύπησε στο οριζόντιο δοκάρι κατέληξε κόρνερ. Ένα μόλις λεπτό αργότερα ο Κομάν βρήκε τον Πογκμπά, αυτός έπιασε έναν «κεραυνό» με το αριστερό, αλλά ο τερματοφύλακας της Ελβετίας φώναξε ξανά «παρών». Στο 17' ο Ζόμερ έμεινε «άγαλμα», αλλά για καλή του τύχη το σουτ του Πογκμπά τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι. Στο 20' η κεφαλιά του Ζινιάκ χτύπησε στην πλάτη του Τζουρού και η μπάλα κατέληξε εύκολα στα χέρια του τερματοφύλακα της Ελβετίας.
Το ματς είχε εξαιρετικό ρυθμό και μετά το 25' οι Ελβετοί άρχισαν να κερδίζουν «μέτρα» στον αγωνιστικό χώρο και κατάφεραν να ισορροπήσουν το ματς. Δεν απειλήθηκαν ξανά από τους «τρικολόρ» ως το φινάλε του πρώτου μέρους, δεν κατάφεραν όμως ούτε οι ίδιι να γίνουν απειλητικοί και κάπως έτσι οι δύο ομάδες πήγαν στα αποδυτήρια δίχως σκορ.
Τα πρώτα λεπτά του δεύτερου μέρους βρήκαν τους Ελβετούς πιο επιθετικούς και την Γαλλία σε πιο παθητικό ρόλο. Η ομάδα του Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς κυκλοφορούσε την μπάλα, έψαχνε τον τρόπο να γίνει απειλητική, αλλά δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για την εστία του Γιορίς. Οι «τρικολόρ» δεν ήταν καλοί, αλλά χάρη στην ποιότητα των παικτών τους ήταν αυτοί που έφτασαν πιο κοντά στο γκολ. Στο 57' ο Πογκμπά έκανε πολύ ωραία ενέργεια, πάσαρε στον Γκριεζμάν και αυτός έκανε το σουτ, αλλά ο Ζόμερ ήταν ξανά εκεί που έπρεπε και απομάκρυνε.
Στο 61' η κατοχή ήταν ξεκάθαρα υπέρ των Ελβετών, την ώρα που οι Γάλλοι στις εξέδρες έδειχναν τον εκνευρισμό τους για την εικόνα που παρουσίαζε η ομάδα του Ντεσάν και ζητούσαν την είσοδο του Παγιέ. Τελικά η «ευχή» τους πραγματοποιήθηκε, στο 63' πέρασε στην θέση του Κομάν και στο 75' άγγιξε το γκολ! Ο Σισοκό έκανε την σέντρα, ο Παγιέ έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά για τρίτη φορά το οριζόντιο δοκάρι σταμάτησε τους «τρικολόρ»! Ο ίδιος παίκτης στο 80' είχε ακόμα μία ευκαιρία και τα εναπομείναντα λεπτά ως το φινάλε κύλησαν «σβηστά». Το τελευταίο σφύριγμα βρήκε τις ομάδες ισόπαλες δίχως τέρματα (0-0) και στους «16» της διοργάνωσης, τους «τρικολόρ» ως πρώτους στον όμιλο και την Ελβετία στην δεύτερη θέση.
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων
ΓΑΛΛΙΑ (Ντιντιέ Ντεσάν): Γιορίς, Ραμί, Κοσιελνί, Εβρά, Σανιά, Σισοκό, Καμπάιγ, Πογκμπά, Κομάν (63' Παγιέ), Γκριεζμάν (77' Ματουιντί), Ζινιάκ
ΕΛΒΕΤΙΑ (Βλάντιμιρ Πέτκοβιτς): Ζόμερ, Λίχσταϊνερ, Εμπολό (74' Σεφέροβιτς), Ροδρίγκες, Τζουρού, Σαρ, Μπεχράμι, Ντζεμαϊλί, Μεχμέντι (86' Λανγκ), Σάκα, Σακίρι (79' Φερνάντες)
Πηγή: sdna.gr  

Δειτε Επισης

Μάβερικς-Θάντερ 117-116: Από το -17 στους τελικούς της Δύσης!
MVP για τρίτη φορά στο NBA ο Γιόκιτ, τέταρτος ο Αντετοκούνμπο
Euroleague Final Four-Οι ώρες των ημιτελικών για αιώνιους
Αποθέωση στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της EuroLeague
Θρυλική «άλωση» της Βαρκελώνης με ΜακΚίσικ-Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός πάει Βερολίνο
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;
Ίρβινγκ και Ντόντσιτς έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά της Δύσης
Η στιγμή που ο Τζέιμς βούτηξε μέσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, στη σύρραξη της Κωνσταντινούπολης
Φερστάπεν: «Δεν θα παραλύσει η Red Bull με την φυγή του Νιούι»