Με τη Φούρια(ς) του Πέρισιτς στην Ιταλία! (vids)

Το σύνολο του Ντελ Μπόσκε ήθελε έναν βαθμό έτσι ώστε να τερματίσει στην πρώτη θέση του ομίλου και να αποφύγει τους Ιταλούς. Οι Κροάτες από την άλλη, είχαν προκριθεί μετά τα αποτελέσματα των αναμετρήσεων Β. Ιρλανδία-Γερμανία (0-1) κι Ουκρανία-Πολωνία (0-1), καθώς στη χειρότερη περίπτωση θα τερμάτιζαν καλύτεροι 3οι. Μόνο με νίκη γλίτωναν τη «σκουάντρα ατζούρα».
Οι Ισπανοί ξεκίνησαν ιδανικά, προηγήθηκαν όμως ο Κάλινιτς έβαλε τέλος στο clean sheet των αντιπάλων του, καθώς δέχθηκαν γκολ -σε επίσημο ματς- έπειτα από 733 λεπτά! Όλα έδειχναν πως το ματς θα λήξει ισόπαλο όμως ο Πέρισιτς σκόραρε στο 87' κι έστειλε τους Ισπανούς πάνω στους Ιταλούς!
 
Ιδανικό ξεκίνημα με τον... Μαδριλένο Μοράτα!
Η Ρεάλ Μαδρίτης ανακοίνωσε πως θα αποκτήσει εκ νέου τον Αλβάρο Μοράτα από τη Γιουβέντους, με σκοπό να τον πουλήσει. Εκείνος όμως, λίγες ώρες μετά τη σχετική είδηση, έδειξε για ένα ακόμη ματς πως ίσως θα πρέπει να του δώσει μία ευκαιρία...
Μόλις στο 7' κι έπειτα από έναν εξαιρετικό συνδυασμό, ο Ισπανός φορ εκμεταλλεύτηκε την ασίστ του Φάμπρεγας κι από κοντά νίκησε τον Σούμπασιτς για να «γράψει» το 1-0. 


 
Λάθη, λάθη και δοκάρια!
Το τέρμα όμως, αντί να δώσει ώθηση στο σύνολο του Βιθέντε Ντελ Μπόσκε, το χαλάρωσε σε μεγάλο βαθμό. Οι Κροάτες αμέσως βγήκαν στην επίθεση για να βρουν την ισοφάριση, αναγκάζοντας τους Ισπανούς σε τραγικά λάθη.
Στο πρώτο, το σου του Κάλινιτς αποκρούστηκε από τον Ντε Χέα (12'), ο οποίος όμως δύο λεπτά μετά πήγε να κάνει ένα μεγαλοπρεπέστατο δώρο. Ο πορτιέρο της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ έκανε λάθος πάσα, ο Ράκιτιτς «έσκαψε» την μπάλα κι εκείνη βρήκε δύο φορές το δοκάρι για να μείνει τελικώς εκτός εστίας...
 
Γκολάρα στην εκπνοή!
Από εκεί και πέρα ο ρυθμός έπεσε, οι ευκαιρίες λιγόστεψαν όμως στο 45ο λεπτό, οι Κροάτες κατάφεραν να φτάσουν στην ισοφάριση. Ο Πέρισιτς έκανε πολύ ωραία ενέργεια από τα αριστερά, σέντραρε κι ο Κάλινιτς κινήθηκε ιδανικά μέσα στην περιοχή και με τακουνάκι έφερε το ματς στα ίσα!
Μάλιστα, αυτό ήταν το πρώτο γκολ που δέχθηκαν οι «φούριας ρόχας» -σε επίσημα ματς- έπειτα από 733 λεπτά ενώ παράλληλα ήταν το πρώτο τέρμα που δέχθηκε ο Ντε Χέα με το εθνόσημο!

 


 
Απειλή από τον Μοράτα κι άστοχο πέναλτι για την Ισπανία!
Οι δύο ομάδες επέστρεψαν δίχως αλλαγές για το δεύτερο μέρος, με τον Μοράτα να απειλεί ξανά για τους Ισπανούς στο 54', έπειτα από πολύ ωραία πάσα του Άλμπα, δίχως όμως να βρίσκει τον στόχο.
Στο 70ο λεπτό όμως κι ενώ νωρίτερα οι Κροάτες διαμαρτυρήθηκαν για πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πιάτσα, ο Κάιπερς «είδε» παράβαση πάνω στον Σίλβα, με το ριπλέι πάντως να μην τον δικαιώνει ιδιαίτερα...
Ο Ράμος ανέλαβε την εκτέλεση όμως ο Σούμπασιτς τον «ψάρεψε» και κατάφερε να αποκρούσει για να κρατήσει το 1-1 (71'). 


«Χτύπημα» Πέρισιτς και τώρα Ιταλία!
Όλα έδειχναν πως το ματς θα λήξει ισόπαλο κι η Ισπανία θα αποφύγει τη «σκουάντρα ατζούρα» όμως ο Πέρισιτς είχε διαφορετική άποψη... Ο άσος της Ίντερ, που πραγματοποιεί ένα εξαιρετικό τουρνουά, βρέθηκε σε θέση βολής κι εκμεταλλεύτηκε την κακή αντίδραση του Ντε Χέα για να διαμορφώσει στο 87' το 2-1!


Ο Σίλβα στις καθυστερήσεις έχασε την τελευταία ευκαιρία της ομάδας του για να φέρει το ματς στα ίσα και κάπως έτσι, οι Ισπανοί θα τεθούν αντιμέτωποι στους «16» του Euro με την παρέα του Τζανλουίτζι Μπουφόν.
 
Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Κροατία (Άντε Τσάτσις): Σούμπασιτς, Βρσάλικο, Πέρισιτς (90+4' Κράμαριτς), Τσόρλουκα, Γέβνται, Ράκιτιτς, Σρνα, Ρογκ (82' Κόβασιτς), Κάλινιτς, Μπάντελι, Πιάτσα (90+2' Τσοπ)
Ισπανία (Βιθέντε Ντελ Μπόσκε): Ντε Χέα, Πικέ, Μπουσκέτς, Ινιέστα, Μοράτα (66' Αντούριθ), Φάμπρεγας (84' Τιάγκο), Ράμος, Χουανφράν, Άλμπα, Σίλβα, Νολίτο (60' Μπρούνο Σοριάνο)

Πηγή: sdna.gr  

 

Δειτε Επισης

Μάβερικς-Θάντερ 117-116: Από το -17 στους τελικούς της Δύσης!
MVP για τρίτη φορά στο NBA ο Γιόκιτ, τέταρτος ο Αντετοκούνμπο
Euroleague Final Four-Οι ώρες των ημιτελικών για αιώνιους
Αποθέωση στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της EuroLeague
Θρυλική «άλωση» της Βαρκελώνης με ΜακΚίσικ-Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός πάει Βερολίνο
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;
Ίρβινγκ και Ντόντσιτς έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά της Δύσης
Η στιγμή που ο Τζέιμς βούτηξε μέσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, στη σύρραξη της Κωνσταντινούπολης
Φερστάπεν: «Δεν θα παραλύσει η Red Bull με την φυγή του Νιούι»