Τα λιοντάρια "χόρτασαν" με... κουλούρια

Τα «λιοντάρια» είναι σαρκοβόρα. Θέλουν… κρέας για να τραφούν και να χορτάσουν. Αυτά του Ρόι Χότζσον κυνήγησαν λυσσαλέα το θήραμα τους, ωστόσο αυτό τους ξέφυγε. Η Αγγλία έμεινε στο 0-0 με την Σλοβακία, αλλά με ένα περίεργο τρόπο τα «λιοντάρια» χόρτσασαν και με τα… κουλούρια. Κι αυτό γιατί πήραν το εισιτήριο για τους «16» της διοργάνωσης ως δεύτεροι του δευτέρου ομίλου και θα πάρουν μαζί τους μάλλον και τους Σλοβάκους που με τέσσερις πόντους θα είναι λογικά μία από τις καλύτερες τρίτες των ομίλων. 
 
Η κίνηση του Χότζσον να αλλάξει πάνω από την μισή του ενδεκάδα (6 αλλαγές) εμφάνισε στο γήπεδο μία Αγγλία φρέσκια και γεμάτη ενέργεια. Τα «λιοντάρια» έπαιξαν μονότερμα σε μεγάλο σημείο του παιχνιδιού τον αντίπαλο τους, όμως το γκολ δεν ήρθε ποτέ στις πολυάριθμες ευκαιρίες που έκαναν.

Ο «υπεύθυνος» για αυτό είναι ο Μάτους Κόζατσικ με τον Σλοβάκο τερματοφύλακα να λέει «όχι» σε τετ-α-τετ του Βάρντι (17’) και σουτάρα του Λαλάνα (36’) με τους Άγγλους να βγάζουν πολλούς συνδυασμούς, αλλά να υστερούν στην τελική πάσα.

Ο τερματοφύλακας της Πλζεν «έβγαλε» νέο τετ-α-τετ του (κορυφαίου) Κλάιν (54’)και τον Σκρτελ να διώχνει πάνω στην γραμμή πλασέ του Στάριτζ (61’). Ο επιθετικός της Λίβερπουλ έχασε άλλη μία καθαρή ευκαιρία (72’) όταν κλώτσησε αέρα, με τους ηρωϊκούς Σλοβάκους να αντέχουν ως το τέλος, μολονότι οι τελικές ήταν 27-4 και τα κόρνερ 11-0! 

Κάπως έτσι, θα ξαναδούμε τους Άγγλους την επόμενη Δευτέρα στην Νις απέναντι στην ομάδα που θα καταταγεί δεύτερη στον όμιλο με Ουγγαρία, Πορτογαλία, Αυστρία, Ισλανδία, με τα «λιοντάρια» να βγάζουν αήττητα την φάση των ομίλων, μοιράζοντας παράλληλα και τον χρόνο συμμετοχής.

Σλοβακία (Γιάν Κοζάκ): Κόζατσικ - Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Χούμποτσαν - Κούτσκα, Πεσόφσκι (66’ Γκιομπέρ) - Χάμσικ, Βάις (78’ Σκρίνιαρ), Μακ - Ντούντα (56’ Σβέντο).

Αγγλία (Ρόι Χότζσον): Χαρτ - Κλάιν, Σμόλινγκ, Κέιχιλ, Μπέρτραντ - Χέντερσον, Ντάιερ, Γουίλσιρ (55’ Ρούνεϊ) - Λαλάνα (60’ Άλι), Στάριτζ (76’ Κέιν), Βάρντι.

ΕΧΙΤ: Ο χειρότερος του αγώνα
Ο Τζακ Γουίλσιρ δεν κατάφερε να εκμεταλλευτεί την ευκαιρία που πήρε από τον Ρόι Χότζσον. Ο μέσος της Άρσεναλ είχε μηδενική συνεισφορά στο παιχνίδι της Αγγλίας και ορθώς έγινε η πρώτη αλλαγή.

Η «λευκή» ισοπαλία βόλεψε εν τέλει και τους δύο με την Αγγλία όμως να χάνει την πρωτιά την οποία ήθελε και για λόγους πρεστίζ. Η ομάδα του Χότζσον ναι μεν τερμάτισε αήττητη αλλά δεν κατάφερε να κερδίσει δύο ματς (Ρωσία, Σλοβακία) στα οποία έπαιξε μονότερμα τον αντίπαλο. Σε ότι αφορά την Σλοβακία έβγαλε και πάλι σκληράδα στο γήπεδο, κράτησε το μηδέν και λογικά θα την δούμε ξανά στους «16».  

ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ: Το πρόσωπο που έκρινε το ματς
Ο Σλοβάκος τερματοφύλακας  Μάτους Κόζατσικ έκανε παιχνίδι καριέρας, ήταν εκπληκτικά σταθερός και με δύο καθοριστικές επεμβάσεις σε τετ-α-τετ με Βάρντι και Κλάιν κράτησε το μηδέν και μαζί τον πολύτιμο βαθμό.

PLAN B: Η προετοιμασία των προπονητών
Ο Κοζάκ φρόντισε να παίξει πίσω από την μπάλα με κλασικό 4-1-41 και τον Ντούντα σε ρόλο false-9, με την τακτική του να αποδίδει καρπούς. Το 4-1-2-3 του Χότζον διατηρήθηκε παρά τις 6 αλλαγές στην ενδεκάδα, με τις αλλαγές του (Ρούνεϊ, Άλι, Κέιν) να κάνουν ακόμα πιο επιθετικό το σχήμα, χωρίς ωστόσο να έρθει το πολυπόθητο γκολ.
 
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Μάβερικς-Θάντερ 117-116: Από το -17 στους τελικούς της Δύσης!
MVP για τρίτη φορά στο NBA ο Γιόκιτ, τέταρτος ο Αντετοκούνμπο
Euroleague Final Four-Οι ώρες των ημιτελικών για αιώνιους
Αποθέωση στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της EuroLeague
Θρυλική «άλωση» της Βαρκελώνης με ΜακΚίσικ-Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός πάει Βερολίνο
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;
Ίρβινγκ και Ντόντσιτς έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά της Δύσης
Η στιγμή που ο Τζέιμς βούτηξε μέσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, στη σύρραξη της Κωνσταντινούπολης
Φερστάπεν: «Δεν θα παραλύσει η Red Bull με την φυγή του Νιούι»