Goal-aldo και στους 16 η Πορτογαλία!

Ήταν- για τα δικά του, εξωπραγματικά δεδομένα- κακός στα πρώτα δύο παιχνίδια: είχε φτάσει στο σημείο ν' αστοχήσει ακόμα κι από το... αγαπημένο του σημείο (αυτό του πέναλτι), ενώ σε 180 λεπτά είχε σπαταλήσει σωρεία ευκαιριών.
Σήμερα, ωστόσο, ο Κριστιάνο Ρονάλντο φρόντισε να υπενθυμίσει σε όλους για ποιο λόγο είναι ένας εκ των δύο κορυφαίων ποδοσφαιριστών του κόσμου (διπλωματία alert): απέναντι στους απίθανους σήμερα Ούγγρους, ο σούπερ σταρ της Ρεάλ σκόραρε δύο φορές όταν η ομάδα του έμεινε πίσω στο σκορ και έδωσε στον Φερνάντο Σάντος το (αγχώδες) εισιτήριο της πρόκρισης στους 16.
Ας πάρουμε, όμως, τα πράγματα από την αρχή: 
 
Μια βόλτα μέχρι την Κούλουρη και πίσω
Οι Πορτογάλοι μπήκαν φουριόζοι στο ματς καθώς ήταν αυτοί που «καίγονταν» για βαθμούς (οι Ούγγροι είχαν προκριθεί ήδη στους «16» από τη δεύτερη αγωνιστική) και πίεζαν στο πρώτο τέταρτο του αγώνα, χωρίς, ωστόσο, να κάνουν τη μεγάλη φάση.
Η ήδη άσχημη κατάσταση έγινε ακόμα χειρότερη στο 19΄: μετά από εκτέλεση κόρνερ η μπάλα έφτασε στον 37χρονο Γκέρα και ο κεντρικός μέσος των Ούγγρων μ' ένα ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την καρδιά του Φερνάντο Σάντος στην Κούλουρη, καθώς με ήττα οι Ίβηρες πήγαιναν όχι στους «16», αλλά σπίτι τους.


Μετά την ψυχρολουσία του 1-0, η Πορτογαλία ανέβασε την απόδοσή της και στο 29΄ ο Κριστιάνο μ' ένα ωραίο φάουλ από τα 40 μέτρα ανάγκασε τον Κίραλι να διώξει εντυπωσιακά σε κόρνερ. Στο 42΄, ωστόσο, η ηρεμία επανήλθε στο στρατόπεδο των Πορτογάλων- έστω και προσωρινά: ο Ρονάλντο με ωραία ασίστ βρήκε τον Νάνι κι αυτός πλάσαρε εν κινήσει για να ισοφαρίσει σε 1-1.

Όπως θ' αποδεικνυόταν, όμως, αργότερα, το πρώτο ημίχρονο δεν ήταν τίποτα περισσότερο από ένα απλό ορεκτικό...

 
Ροντέο και... Κριστιάνο!
Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε νωχελικά στα πρώτα... 27 δευτερόλεπτά του κι εν συνεχεία εξελίχθηκε στο καλύτερο ημίχρονο που έχουμε δει σ΄ αυτό το Euro.
Στο 49΄ ο Τζούτζακ εκτέλεσε το φάουλ έξω από την περιοχή, η μπάλα βρήκε στον Αντρέ Γκόμες και άλλαξε πορεία, με αποτέλεσμα ο Ρουί Πατρίτσιο να μην μπορεί να κάνει απολύτως τίποτα και η Ουγγαρία να μπει μπροστά στο σκορ με 2-1.


Σ' εκείνο το σημείο ο Κριστιάνο αποφάσισε να πάρει την κατάσταση στα... πόδια του: μόλις ένα λεπτό μετά το 2-1, χάρη σ' ένα μυθικό τακουνάκι έστειλε με μαγικό τρόπο την μπάλα στα δίχτυα για το 2-2.


Ωστόσο, η χαρά του Σάντος δεν κράτησε για πολύ, καθώς η τύχη της Ουγγαρίας δεν είχε πει, ακόμα, την τελευταία της λέξη: ο Τζούτζακ στο 55΄ εκτέλεσε το φάουλ, η μπάλα βρήκε στο τείχος, ο ίδιος πήρε το «ριμπάουντ» και σούταρε ξανά, η μπάλα βρήκε στο πόδι του Νάνι και άλλαξε πορεία με αποτέλεσμα να γίνει το 3-2.


Πάνω που η κατάθλιψη, αγκαζέ με την σχιζοφρένεια, κόντευαν να γίνουν οι καλύτεροι φίλοι των Πορτογάλων φιλάθλων, ο αρχηγός τους «καθάρισε» και πάλι: στο 62΄ ο Κουαρέσμα- που μόλις είχε περάσει στο ματς- έβγαλε την σέντρα και ο Ρονάλντο με ωραία κεφαλιά ισοφάρισε εκ νέου σε 3-3!

Στην αμέσως επόμενη φάση, όμως, οι εκπληκτικοί και «απέθαντοι» σήμερα Ούγγροι παραλίγο να βάλουν και τέταρτο γκολ, όμως το πλασέ του Έλεκ βρήκε στο δεξί δοκάρι του Ρουί Πατρίσιο και το σκορ δεν άλλαξε.
Μετά από αυτό το εξωφρενικό εικοσάλεπτο οι δύο ομάδες κατέβασαν ρυθμούς, με τους Ίβηρες να έχουν τα ηνία του αγώνα και τον Κριστιάνο στο 74΄ μετά από νέα περίτεχνη ενέργεια να στέλνει την μπάλα λίγο πάνω από τα δοκάρια του Κίραλι.
Το σκορ, εν τέλει, δεν άλλαξε μέχρι τέλους, και μ' αυτή την ισοπαλία- σε συνδυασμό με τη νίκη της Ισλανδίας επί της Αυστρίας- οι Πορτογάλοι πήραν την πρόκριση στους «16», όπου και θ' αντιμετωπίσουν τους Κροάτες.
Ο Κριστιάνο, λοιπόν, έσωσε τους Πορτογάλους.
Το μέγα ερώτημα είναι «μέχρι πότε;»...

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Κίραϊ, Λανγκ, Γκούζμιτς, Γιούχας, Κόρχουτ, Γκέρα (46' Μπέσε), Πίντερ, Έλεκ, Τζούτζακ, Λόβρεντσιτς (83' Στίμπερ), Σάλαϊ (71' Νέμετ).
ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ: Ρουί Πατρίσιο, Βιεϊρίνια, Πέπε, Ρικάρντο Καρβάλιο, Ελιζέου, Ουίλιαμ Καρβάλιο, Ζοάο Μοουτίνιο (46' Σάντσες), Αντρέ Γκόμες (61' Κουαρέσμα), Ζοάο Μάριο, Νανί (81' Ντανίλο), Κριστιάνο Ρονάλντο.

Η τελική βαθμολογία (Group F)
1. Ουγγαρία 5 (6-4)
2. Ισλανδία 5 (4-3)
3. Πορτογαλία 3 (4-4)
4. Αυστρία 1 (1-4)
 
Η ειδική βαθμολογία για τους 3ους:
1. Σλοβακία 4 (3-3) [Group B]
2. Πορτογαλία 3 (4-4) [Group F]
3. Β.Ιρλανδία 3 (2-2) [Group C]
4. Τουρκία 3 (2-4) [Group D]
_____________________________
5. Αλβανία 3 (1-3) [Group A]
6. Σουηδία 1 (1-2) [Group E]
*με έντονα γράμματα τα groups που έχουν ολοκληρωθεί
Πηγή: sdna.gr

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Μάβερικς-Θάντερ 117-116: Από το -17 στους τελικούς της Δύσης!
MVP για τρίτη φορά στο NBA ο Γιόκιτ, τέταρτος ο Αντετοκούνμπο
Euroleague Final Four-Οι ώρες των ημιτελικών για αιώνιους
Αποθέωση στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της EuroLeague
Θρυλική «άλωση» της Βαρκελώνης με ΜακΚίσικ-Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός πάει Βερολίνο
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;
Ίρβινγκ και Ντόντσιτς έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά της Δύσης
Η στιγμή που ο Τζέιμς βούτηξε μέσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, στη σύρραξη της Κωνσταντινούπολης
Φερστάπεν: «Δεν θα παραλύσει η Red Bull με την φυγή του Νιούι»