Ιρλανδικό μεθύσι πρόκρισης!

Αυτός ο άνθρωπος τους έστειλε στα γαλλικά γήπεδα. Ένα από τα σπάνια γκολ του Ρόμπι Μπρέιντι με την Εθνική στο πρώτο μπαράζ μες την Βοσνία «έγραψε» το 1-1 και άνοιξε τον δρόμο για το Euro 2016. Ένα ακόμα πιο ιστορικό τους στέλνει στους «16» της διοργάνωσης. Εκεί που έμοιαζαν όλα χαμένα για την Ιρλανδία, ο Χούλαχαν σέντραρε από τα δεξιά (84’), ο 24χρονος εξτρέμ πρόλαβε με το κεφάλι την έξοδο του Σίριγκου και με ένα γκολ 100% βγαλμένο από την Νόριτς, η Ιρλανδία πήρε την νίκη επί της αδιάφορης Ιταλίας με 1-0 και μαζί την πρόκριση για τους «16» της διοργάνωσης.
Είναι από τα παιχνίδια που χρειάζεσαι μόλις μερικές αράδες για να τα περιγράψεις. Ο Αντόνιο Κόντε με δεδομένη την πρόκριση έβαλε μέσα όσους δεν είχαν παίξει στα δύο πρώτα παιχνίδια και εμφάνισε μία ομάδα ασύνδετη, χωρίς αυτοματισμούς και διάθεση να πιέσει. Σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο η μόνη τελική ήταν ένα άστοχο σουτ του Ιμόμπιλε (35’) απέναντι σε μία Ιρλανδία ακόμα πιο φλύαρη.
Σέντρα στην σέντρα, γιόμες από παντού, άγχος και καμία δημιουργικότητα. Δύο κακές έξοδοι του Σίριγκου πρόσφεραν ισάριθμες καλές φάσεις με τον Ντάφι, αλλά ως εκεί.
Το άθλιο ματς γινόταν όλο και χειρότερο όσο περνούσε ο χρόνος, με ελάχιστες στιγμές να μας ξυπνούν από τον λήθαργο. Όπως για παράδειγμα το δοκάρι του Ινσίνιε (76’), όπου ο Ιταλός εξτρέμ έκανε ένα υπέροχο σλάλομ από τα αριστερά, όμως για εκατοστά δεν κατάφερε να σκοράρει με το δεξί φαλτσαριστό σουτ.
Τα πάντα «μύριζαν» 0-0, μέχρι που στον αγώνα μπήκε ο Γουές Χούλαχαν. Ο 34χρονος μέσος έχασε ανεπανάληπτο τετ-α-τετ σε τρελό πούλημα της μπάλας από τον Μπαρτσάλι, όμως ένα λεπτό μετά εξιλεώθηκε. Από δική του σέντρα, ο Μπρέιντι μυρίστηκε την νέα λάθος έξοδο του Σίριγκου κι έκανε το τελικό 1-0, που πανηγυρίστηκε έξαλλα από το πράσινο κομμάτι της κερκίδας, που λογικά θα καταναλώσει αμέτρητα λίτρα μπίρας ως το πρωί.

ΙΤΑΛΙΑ (Αντόνιο Κόντε): Σίριγκου, Μπαρτσάλι, Μπονούτσι, Ογκμπόνα, Μπερναρντέσκι (60’ Νταρμιάν), Τιάγκο Μότα, Ντε Σίλιο (83’ Ελ-Σαράουι), Στουράρο, Φλορέντσι, Τζάτζα, Ιμπόμπιλε (74’ Ινσίνιε).
ΙΡΛΑΝΔΙΑ (Μάρτιν Ο’Νιλ): Ράντολφ, Κόουλμαν, Ντάφι, Κιόχ, Γουόρντ, Μπρέιντι, Χέντρικ, ΜακΚάρθι (77’ Χούλαχαν), ΜακΛίν, Μέρφι (70’ ΜακΓκίντι), Λονγκ (90’ Κουίν).
 


Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Μάβερικς-Θάντερ 117-116: Από το -17 στους τελικούς της Δύσης!
MVP για τρίτη φορά στο NBA ο Γιόκιτ, τέταρτος ο Αντετοκούνμπο
Euroleague Final Four-Οι ώρες των ημιτελικών για αιώνιους
Αποθέωση στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της EuroLeague
Θρυλική «άλωση» της Βαρκελώνης με ΜακΚίσικ-Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός πάει Βερολίνο
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;
Ίρβινγκ και Ντόντσιτς έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά της Δύσης
Η στιγμή που ο Τζέιμς βούτηξε μέσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, στη σύρραξη της Κωνσταντινούπολης
Φερστάπεν: «Δεν θα παραλύσει η Red Bull με την φυγή του Νιούι»