ʼδοξο τέλος για Σουηδία και Ίμπρα

Οι Σουηδοί γνώριζαν πως μονάχα με νίκη θα κέρδιζαν το εισιτήριο για τις 16 καλύτερες ομάδες τις διοργανώσεις, μία νίκη που έψαχναν κόντρα στο Βέλγιο, κόντρα στο οποίο τελευταία φορά επικράτησαν -πολύ- μακρινό 1961! Παράλληλα, μονάχα με νίκη θα συνέχιζε με την εθνική του ο Ζλάταν Ιμπραΐμοβιτς, ο οποίος ανακοίνωσε πως μετά το πέρας της διοργάνωσης θα αποσυρθεί από εκείνη.
Από την άλλη, οι «κόκκινοι διάβολοι» χρειάζονταν «τρίποντο» ή ισοπαλία για να «σφραγίσουν» την πρόκριση. Και τελικώς, τα κατάφεραν. Η Σουηδία παρουσιάστηκε αρκετά αγχωμένη σε πολλά σημεία, με το κέντρο της να δυσλειτουργεί σε αρκετές περιπτώσεις, δεν βρήκε ποτέ το πολυπόθητο γκολ και μάλιστα το δέχθηκε από τον Ναϊνγκολάν, στο τέλος, ο οποίος έβαλε άδοξο τέλος στη διεθνή καριέρα του Ιμπραΐμοβιτς...
 
Μπεργκ με το... καλημέρα!
Η πρώτη απειλή από τη μεριά της Σουηδίας έλαβε χώρα μόλις στο 5ο λεπτό, όταν ο Μπεργκ είδε την μπάλα να στρώνεται μπροστά του, έπειτα από κόντρες μέσα στη μεγάλη περιοχή όμως, ο Κουρτουά ήταν σε ετοιμότητα κι απέκρουσε το σουτ του!
 
Απάντηση Λουκάκου, απειλή Ίμπρα και παραλίγο «σοκ» στο 45'!
Ένα λεπτό μετά την ευκαιρία του άσου του Παναθηναϊκού, ο Λουκάκου απάντησε και δοκίμασε το πόδι του απέναντι από τον Ίσακσον, με την μπάλα ωστόσο να καταλήγει κόρνερ. Η δεύτερη ευκαιρία στο ματς ανήκε στο σύνολο του Χάμρεν, με τον Ιμπραΐμοβιτς να κάνει ωραίο σουτ έξω από τη μεγάλη περιοχή, δίχως να βρει για λίγο το στόχο.
Πάντως, εκείνο που θα μπορούσε να πάει στα αποδυτήρια προηγούμενο στο σκορ, ήταν το Βέλγιο. Πιο συγκεκριμένα, στο 45ο λεπτό, ο Ντε Μπρόινε έβγαλε μία εξαιρετική σέντρα από τα αριστερά, ο Μενιέ πήρε την κεφαλιά, ωστόσο η μπάλα πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι του Σουηδού πορτιέρο.

Πιο «ζωηρό» το Βέλγιο που δικαιώθηκε στο τέλος
Η αρχή του δευτέρου μέρους δεν είχε καλό ρυθμό. Οι δύο ομάδες αδυνατούσαν να βρουν το δρόμο προς τα αντίπαλα καρέ, με την πρώτη ουσιαστική φάση να σημειώνεται στο 66ο λεπτό, όταν ο Ντε Μπρόινε με ωραίο σουτ απείλησε τον Ίσακσον που αντέδρασε σωστά.
Από εκείνη τη στιγμή κι έπειτα, το σύνολο του Βίλμοτς πήρε τα πάνω του κι άρχισε να φτάνει πιο εύκολα στην περιοχή της Σουηδίας. Ο Λουκάκου στο 73' «τέσταρε» ξανά τον αντίπαλο ο πορτιέρο ενώ δύο λεπτά μετά ο Ιμπραΐμοβιτς με εκτέλεση φάουλ προσπάθησε να νικήσει τον Κουρτουά, ο οποίος ωστόσο έδιωξε σε κόρνερ.
Όσο περνούσε η ώρα, οι Σουηδοί έψαχναν το γκολ κι είχαν αφήσει αρκετούς χώρους στα μετόπισθεν, τους οποίους οι Βέλγοι προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν. Κι αν ο Μέρτενες στο 80' δεν μπόρεσε να νικήσει τον Ίσακσον, ο Ναϊνγκολάν λίγο αργότερα δεν λάθεψε.
Στο 83ο λεπτό, ο Γκράνκβιστ προσπάθησε με κεφαλιά να βρει δίχτυα, η άμυνα των «κόκκινων διαβόλων» όμως απομάκρυνε και στην αμέσως επόμενη φάση, ο μέσος της Ρόμα έπιασε ένα εξαιρετικό σουτ κι «έγραψε» το 1-0 για την ομάδα του!
Πηγή: sdna.gr

Δειτε Επισης

Μάβερικς-Θάντερ 117-116: Από το -17 στους τελικούς της Δύσης!
MVP για τρίτη φορά στο NBA ο Γιόκιτ, τέταρτος ο Αντετοκούνμπο
Euroleague Final Four-Οι ώρες των ημιτελικών για αιώνιους
Αποθέωση στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της EuroLeague
Θρυλική «άλωση» της Βαρκελώνης με ΜακΚίσικ-Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός πάει Βερολίνο
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;
Ίρβινγκ και Ντόντσιτς έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά της Δύσης
Η στιγμή που ο Τζέιμς βούτηξε μέσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, στη σύρραξη της Κωνσταντινούπολης
Φερστάπεν: «Δεν θα παραλύσει η Red Bull με την φυγή του Νιούι»