TOP-10 απουσιών από το Euro

Σπουδαίοι ποδοσφαιριστές θα κοσμήσουν τα γήπεδα της Γαλλίας. Το EURO 2016 βρίσκεται προ των πυλών και τ’ αστέρια του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ετοιμάζονται να δώσουν τη δική τους παράσταση. Μεγάλα ονόματα όπως οι Άριεν Ρόμπεν, Έντβιν Τζέκο, Χένρικ Μικιταριάν θα χάσουν τη γιορτή του ποδοσφαίρου, καθώς οι χώρες τους δεν εξασφάλισαν θέση στα τελικά της διοργάνωσης. Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ καταγράφει μια δεκάδα ποδοσφαιριστών, και όχι μόνο, που θα λάμψουν διά της απουσίας τους από το EURO λόγω τραυματισμών ή τιμωρίας. 

1.ΜΙΣΕΛ ΠΛΑΤΙΝΙ 
ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ UEFA
 


Η μεγαλύτερη απουσία στο EURO 2016 δεν αφορά ποδοσφαιριστή. Ο μέχρι πρότινος ισχυρός άνδρας του ευρωπαϊκού ποδοσφαίρου ονειρευόταν να είναι αυτός που θα παραδώσει το τρόπαιο «Ανρί Ντελονέ» στη νικήτρια ομάδα, αλλά αντ’ αυτού δεν θα παραστεί με το αξίωμα του προέδρου στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα που θα γίνει στην πατρίδα του, καθώς τιμωρήθηκε από την Επιτροπή Ηθικής της FIFA με ποινή απαγόρευσης ενασχόλησης με το ποδόσφαιρο για τέσσερα χρόνια, λόγω ύποπτης πληρωμής από τον τέως πρόεδρο της FIFA Σεπ Μπλάτερ για… υπηρεσίες που ποτέ δεν αποδείχτηκαν «διαφανείς».

2.ΚΑΡΙΜ ΜΠΕΝΖΕΜΑ 
ΧΩΡΑ: ΓΑΛΛΙΑ


Ο αποκλεισμός του επιθετικού της Ρεάλ Μαδρίτης από την αποστολή των «τρικολόρ», είναι απόρροια της εμπλοκής του στο «ροζ» σκάνδαλο εκβιασμού του συμπαίκτη του στην εθνική, Ματιέ Βαλμπουενά. Σε 81 συμμετοχές με την εθνική Γαλλίας έχει πετύχει 27 τέρματα, όντας ο 8ος σκόρερ στην ιστορία της ομάδας, γεγονός που αποδεικνύει τη σημαντικότητα της απουσίας του. 

3. ΜΑΡΚΟ ΡΟΪΣ
ΧΩΡΑ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ


Το έχει μοίρα του να χάνει τις μεγάλες διοργανώσεις σε εθνικό επίπεδο. Ο άσος της Ντόρτμουντ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού κα «κόπηκε» από την 23αδα της Γερμανίας την τελευταία στιγμή (δηλώθηκε την Τρίτη και λίγο μετά το όνομά του αποσύρθηκε). Όπως ακριβώς είχε συμβεί και πριν από δύο χρόνια στο Μουντιάλ της Βραζιλίας, ενώ ο Ρόις είχε χάσει για τον ίδιο λόγο και το Μουντιάλ του 2010 στη Νότια Αφρική.

4. ΒΙΝΣΕΝΤ ΚΟΜΠΑΝΙ
ΧΩΡΑ: ΒΕΛΓΙΟ 


Ο τραυματισμός του αρχηγού της Εθνικής Βελγίου και της Μάντσεστερ Σίτι, στον ημιτελικό του Champions League κόντρα στη Ρεάλ Μαδρίτης, αποδείχθηκε πιο σοβαρός απ’ ό,τι αρχικά είχε εκτιμηθεί και ο έμπειρος κεντρικός αμυντικός χάνει το EURO στερώντας από το Βέλγιο την πιο αξιόπιστη λύση που διαθέτει στα μετόπισθεν. 

5. ΙΛΚΑΪ ΓΚΟΥΝΤΟΓΚΑΝ 
ΧΩΡΑ: ΓΕΡΜΑΝΙΑ 


Σημαντικότατη απώλεια για τον τεχνικό της Εθνικής Γερμανίας, Γιόακιμ Λεβ, ο οποίος πέραν του Ρόις δεν υπολογίζει ούτε στον Ιλκάι Γκουντογκάν, ο οποίος τραυματίστηκε σοβαρά στο γόνατο σε προπόνηση της Ντόρτμουντ και θα δεν θα δώσει το παρών του στα γήπεδα της Γαλλίας. 

6. ΝΤΑΝΙ ΓΟΥΕΛΜΠΕΚ
ΧΩΡΑ: ΑΓΓΛΙΑ

Με επιθετικούς όπως οι Χάρι Κέιν, Γουέιν Ρούνεϊ, Τζέιμι Βάρντι και Ντάνιελ Στάριτζ η Εθνική Αγγλίας παρουσιάζεται πάνοπλη στη γραμμή κρούσης και μάλλον ο Ρόι Χόντσον πονοκεφαλιάζει για τον καταρτισμό της ενδεκάδας. Η απουσία του Ντάνι Γουέλμπεκ (υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στον χόνδρο και θα μείνει εκτός δράσης για εννέα μήνες) δεν παύει όμως από το να στερεί ταχύτητα και εκρηκτικότητα στην Εθνική Αγγλίας. 

7. ΦΑΜΠΙΟ ΚΟΕΑΝΤΡΑΟ 
ΧΩΡΑ: ΠΟΡΤΟΓΑΛΙΑ


Την πόρτα του χειρουργείου πέρασε και ο αριστερός μπακ της Μονακό, Φάμπιο Κοεντράο. Ο Πορτογάλος μπακ τραυματίστηκε στο δεξί μηρό πριν από το παιχνίδι με τη Λιλ και δεν βρίσκεται στις επιλογές του Φερνάντο Σάντος για το μεγάλο ποδοσφαιρικό ραντεβού του καλοκαιριού. 

8. ΜΑΡΚΟ ΒΕΡΑΤΙ
ΧΩΡΑ: ΙΤΑΛΙΑ 


Ένα πρόβλημα στο πέλμα στερεί από τον μέσο της Παρί Σεν Ζερμέν τη συμμετοχή στην τελική φάση του EURO. Παρά τη συντηρητική αγωγή που ακολούθησε το τελευταίο διάστημα ο 23χρονος ποδοσφαιριστής δεν κατάφερε να ξεπεράσει τις ενοχλήσεις και υποβλήθηκε σε επέμβαση στην Ντόχα. Η «σκουάντρα ατζούρα» χάνει τον πιο ποιοτικό της μέσο.

9.  ΚΛΑΟΥΝΤΙΟ ΜΑΡΚΙΖΙΟ
ΧΩΡΑ: ΙΤΑΛΙΑ


Ραντεβού με την ατυχία είχε και ο Κλαούντιο Μαρκίζιο. Ο μέσος της Γιουβέντους  τραυματίστηκε σοβαρά στο χιαστό, στο εντός έδρας παιχνίδι πρωταθλήματος με το Παλέρμο, που τον κρατά εκτός αγωνιστικής δράσης για μεγάλο χρονικό διάστημα. Άλλη μια αξιόπιστη λύση που χάνει ο Αντόνιο Κόντε. 

10. ΡΑΦΑΕΛ ΒΑΡΑΝ
ΧΩΡΑ: ΓΑΛΛΙΑ 


Τεράστια απώλεια για την Εθνική Γαλλίας ενόψει του EURO 2016. Ο αμυντικός της Ρεάλ Μαδρίτης τέθηκε εκτός μάχης λόγω τραυματισμού, παραμονές του τελικού του Champions League, και δεν προλαβαίνει ούτε την τελική φάση του EURO καθώς θα μείνει εκτός δράσης για ένα μήνα. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δειτε Επισης

Μάβερικς-Θάντερ 117-116: Από το -17 στους τελικούς της Δύσης!
MVP για τρίτη φορά στο NBA ο Γιόκιτ, τέταρτος ο Αντετοκούνμπο
Euroleague Final Four-Οι ώρες των ημιτελικών για αιώνιους
Αποθέωση στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της EuroLeague
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;
Ίρβινγκ και Ντόντσιτς έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά της Δύσης
Η στιγμή που ο Τζέιμς βούτηξε μέσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, στη σύρραξη της Κωνσταντινούπολης
Φερστάπεν: «Δεν θα παραλύσει η Red Bull με την φυγή του Νιούι»
Στην τέταρτη θέση ο Κοντίδης στο Hyeres-Δεν έγινε η κούρσα μεταλλίων