Ντε Καμάργκο: Το δεκάρι που έγινε επιθετικός και κόστισε 4 εκατομμύρια

Ο πρωταθλητής Κύπρου είναι σε προχωρημένες επαφές με τον 33χρονο Βραζιλιάνο (με βελγικό διαβατήριο) επιθετικό Ιγκόρ Ντε Καμάργκο, ο οποίος εφόσον δεν προκύψει κάτι απρόοπτο θα ενισχύσει την γραμμή κρούσης του ΑΠΟΕΛ.

Τα πρώτα του ποδοσφαιρικά βήματα τα έκανε στην Γκενκ, στην οποία αγωνίστηκε και την χρονιά που ολοκληρώθηκε καταγράφοντας 29 συμμετοχές και έξι γκολ. Στην Γκενκ ήταν από το 2000 μέχρι τον Γενάρη του 2005 οπόταν μετακόμισε ως δανεικός στην Μπράσελς. Με 14 γκολ σε 28 αγώνες προσέλκυσε το ενδιαφέρον της Σταντάρ Λιέγης, η οποία τον απέκτησε τον Γενάρη του 2006.

Στην ομάδα που αγωνίζεται σήμερα ο Κωνσταντίνος Λαΐφης είχε τα καλύτερα ποδοσφαιρικά του χρόνια. Σε 4,5 σεζόν έπαιξε σε 110 παιχνίδια και πέτυχε 31 τέρματα στο πρωτάθλημα Βελγίου, ενώ εξαιρετικές εμφανίσεις έκανε και στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις με έξι γκολ σε 20 αγώνες. Σκόραρε μάλιστα σε βάρος του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού με τους δύο μεγάλους του ελληνικού ποδοσφαίρου να ενδιαφέρονται κατά καιρούς για την απόκτηση του.
Οι εμφανίσεις του με τη φανέλα της Σταντάρ ανέβασαν κατακόρυφα το κασέ του στο ποδοσφαιρικό χρηματιστήριο, με την Γκλάντμπαχ να βγάζει τέσσερα εκατ. ευρώ από το ταμείο της για να πάρει τον Ντε Καμάργκο στη Γερμανία τον Ιούλιο του 2010.

Στην Γκλάντμπαχ έκατσε για δυόμιση χρόνια, μετρώντας 14 γκολ σε 58 παιχνίδια και τον Γενάρη του 2013 μετακόμισε στη Χόφενχαϊμ έναντι 1,4 εκατ. ευρώ. Η πορεία του στην Μπουντεσλίγκα δεν ήταν ανάλογη, καθώς σε ένα χρόνο έπαιξε μόλις 8 αγώνες, σκοράροντας ένα γκολ.

Ένα χρόνο μετά (Γενάρη 2015) η Σταντάρ Λιέγης κτύπησε την πόρτα της Χόφενχάιμ και πήρε ξανά τον Ντε Καμάργκο στο Βέλγιο με τον εννέα φορές διεθνή με την Εθνική Βελγίου ν’ αναγεννάτε ποδοσφαιρικά. Σε ενάμιση χρόνο παρουσίας, στη δεύτερη θητεία του στην Σταντάρ πέτυχε 16 τέρματα, ένα εκ των οποίων (κόντρα στην Μουσκρόν) ψηφίστηκε ως το καλύτερο της περιόδου στο βελγικό πρωτάθλημα.

Ο Ντε Καμάργκο το μεγαλύτερο διάστημα της καριέρας του αγωνιζόταν ως δεύτερος επιθετικός, καθώς κύριο χαρακτηριστικό του ήταν η τεχνμική κατάρτιση και η ταχύτητα, γεγονός που τον έκαναν πολύ επικίνδυνο σε κατά μέτωπο επιθέσεις. Τα τελευταία τρία χρόνια καθερώθηκε στη θέση του φουνταριστού, εντούτοις μπορεί να δώσει λύσεις τόσο στα άκρα της επίθεσης, όσο και πίσω από τον επιθετικό.
 

Δειτε Επισης

«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»
Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»