Ατύχησε και πλήρωσε την «τρύπα» στην άμυνα (vid+pic)

Με την πλάτη στον τοίχο θα υποδεχθεί την ερχόμενη Πέμπτη (21/7) στο ΓΣΠ την Μπεϊτάρ η Ομόνοια μετά την ήττα 1-0 στο Ισραήλ για τον β’ προκριματικό γύρο του Europa League.
 
Οι «πράσινοι» τα έχουν με την ατυχία τους καθώς είχαν τις κλασσικότερες ευκαιρίες για να πετύχουν το πολυπόθητο εκτός έδρας γκολ με τα δοκάρια των Σέρινταν (13’) και Παντελιάδη με εκτέλεση φάουλ (67’). Η ομάδα του Τζον Κάρβερ, ο οποίος παρέταξε ξανά σχήμα 4-4-2 με τον Κλέιτον (έπαιξε δεξί χαφ) για πρώτη φορά στο αρχικό σχήμα, καλείται να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα σε εφτά βράδια στη Λευκωσία, ώστε να μην βρεθεί πρόωρα εκτός ευρωπαϊκών διοργανώσεων, 

Η Μπεϊτάρ δεν είναι αμελητέα ποσότητα, εντούτοις σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ότι είναι καλύτερο σύνολο από την Ομόνοια, η οποία καλείται ν' ανατρέψει εις βάρος της σκορ 1-0.

Η ομάδα του τριφυλλιού πλήρωσε το κενό στο κέντρο της άμυνας στη φάση του 71’ οπόταν η Μπεϊτάρ κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη απειλητική της ενέργεια στο δεύτερο ημίχρονο.

Η λάθος τοποθέτηση του Παντελιάδη, ο οποίος υπέπεσε σε αρκετά λάθη και η αργή επιστροφή του Μαργκάσα, έδωσαν την ευκαιρία στους Ισραηλινούς να σκοράρουν σε υποδειγματική αντεπίθεση με δημιουργό τον Μάγκμπο και εκτελεστή τον Αμπουχατζίρα, ο οποίος πέρασε ως αλλαγή στο 65’ και σκόραρε έξι λεπτά αργότερα δικαιώνοντας τον Ραν Μπεν Σιμόν.

Η Ομόνοια δέχθηκε εκτός έδρας γκολ σε παιχνίδι ευρωπαϊκής διοργάνωσης έπειτα από τρεις ανέπαφες εστίες κόντρα σε Γιαγκελόνια, Μπρόντμπι και Μπάνατς.

Στο ξεκίνημα του αγώνα η Μπεϊτάρ μπήκε πιο δυνατά, χωρίς να καταφέρει να φτάσει με αξιώσεις στην εστία του Παναγή. Σταδιακά η Ομόνοια πατούσε καλύτερα στον (άθλιο) αγωνιστικό χώρο και κέρδισε μέτρα και έχασε την τεράστια ευκαιρία με το δοκάρι του Σέρινταν στο 13'. 

 

 

Η Μπεϊτάρ απάντησε στις ευκαιρίες μετά το λάθος του Παντελιάδη στο 29', με τον Ελλαδίτη να κάνει κακό γύρισμα στον Παναγή δίνοντας την ευκαιρία στον Βάντερπολ να πλασάρει προς το τέρμα, με τον Παντελιάδη να διώχνει σε κόρνερ προτού η μπάλα καταλήξει στα δίκτυα.  

Στο 31', η Ομόνοια σκόραρε αλλά το τέρμα δεν μέτρησε ποτέ καθώς ακυρώθηκε, ορθά, ως οφσάιντ. Μετά από εκτέλεση κόρνερ o Σιέρινταν πήρε την κεφαλιά, όμως ο Ντάρμπισαϊρ που έσπρωξε την μπάλα στα δίκτυα ήταν σε θέση οφσάιντ. 

Στο δεύτερο ημίχρονο η Ομόνοια ήταν καλύτερη από τον αντίπαλο της και έχασε νέα κλασσική ευκαιρία με τον Παντελιάδη να τραντάζει το οριζόντιο δοκάρι του Κλέιμαν στο 67' με απευθείας εκτέλεση φάουλ. Κόντρα στη ροή του αγώνα οι Ισραηλινοί κατάφεραν να σκοράρουν και να πάρουν θέση οδηγού στην υπόθεση πρόκριση. 

ΜΠΕΪΤΑΡ: Κλέιμαν, Κάλτχενς, Ταλ, Μόρι, Μάγκμπο, Κλαουντεμίρ, Έινμπιντερ, Ατζίλι, Βέρεντ (72'Μογιάλ), Μπριχόν (65'Αμπουχατζίρα), Βάλπορτ (85'Σέκχερτ).
 

ΟΜΟΝΟΙΑ: Παναγή, Καρλίτος, Μαργκάσα, Παντελιάδης, Όρσουλιτς, Φορέσκου, Φυλακτού, Κλέιτον, Αγκάγιεφ (68'Τουρέ), Σιέρινταν, Ντάρμπισαϊρ.
 
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: Μάγκμπο, Μογιάλ - Αγκάγιεφ, Φυλακτού, Όρσουλιτς, Σιέρινταν.
 
 
 
 
 

 

Δειτε Επισης

«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»
Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»