«Αν φυσάει και αν βρέχει…»

Δεν τρέφουν αυταπάτες. Αλλά δεν απεμπολούν δίχως μάχη το δικαίωμα στην ελπίδα. Στην Κλίφτονβιλ, αντίπαλο της ΑΕΚ στο β’ προκριματικό γύρο του Γιουρόπα Λιγκ, γνωρίζουν ότι είναι το αουτσάιντερ για την πρόκριση. Αλλά αυτό δεν τους πτοεί. Στον αντίποδα, τους εμπνέει.
Ο Τζέραρντ Λιτλ, προπονητής του συλλόγου της Β. Ιρλανδίας και παθιασμένος οπαδός της Σέλτικ, αισθάνεται πως το «Βατερλό» των Κελτών στο Γιβραλτάρ (ήττα 1-0 από την ημιεπαγγελματική Λίνκολν Ρεντ Ιμπς στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ) είναι μια καίρια υπενθύμιση πως το αουτσάιντερ μπορεί να «δαγκώσει» -και αυτό ακριβώς περιμένει από την ομάδα του απέναντι στους Λαρνακείς.
«Μετά από όσα έχουν συμβεί αυτή τη χρονιά πρέπει να πιστεύουμε ότι στο ποδόσφαιρο όλα μπορούν να γίνουν. Όταν μια ομάδα υιοθετεί μια επαγγελματική προσέγγιση και δουλεύει πολύ σκληρά, μπορεί να δρέψει καρπούς. Κοιτάξτε τα παραδείγματα της Λέστερ στην Πρέμιερ Λιγκ, της Ισλανδίας στο Euro2016 και το τι συνέβη τώρα στη Σέλτικ. Είναι ένας τεράστιος σύλλογος και θα καταφέρει να περάσει, αλλά όλες οι ομάδες είναι ευάλωτες, όταν οι αντίπαλοί τους αρνούνται να δείξουν σεβασμό και αγωνίζονται με αληθινή προσήλωση», τόνισε ο τεχνικός της Κλίφτονβιλ.
«Οι παίκτες μου είναι εκπληκτικοί από τη στιγμή που ξεκινήσαμε προπονήσεις για τη νέα σεζόν. Αναγνωρίζουμε ότι αυτό το παιχνίδι είναι ακόμη ένα βήμα πάνω από τα στάνταρ μας, αλλά το προσεγγίζουμε πεπεισμένοι ότι μπορούμε να κάνουμε ζημιά στους Κύπριους. Ελπίζουμε ο αέρας να φυσά και η βροχή να πέφτει, ώστε να δημιουργηθεί μια άβολη κατάσταση γι’ αυτούς», κατέληξε ο Λιτλ.
Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο Ντέιβι ΜακΝτεντ, ο οποίος άνοιξε το σκορ στο νικηφόρο επαναληπτικό της Κλίφτονβιλ απέναντι στη Ντιφερντάνζ. «Εκείνη η νίκη ήταν σπουδαία. Κατέδειξε πόση ποιότητα και τι χαρακτήρα διαθέτουμε».
  

Δειτε Επισης

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Ένας «μάγος» στο λιμάνι
«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»
«Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Αντώνη Παπαδόπουλο»
Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
Έχασε και από την Μπράιτον και πάει πληγωμένη στο Φάληρο η Άστον Βίλα
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
Σε αναμμένα κάρβουνα στην Άστον Βίλα-Αποχώρησε με πρόβλημα ο Ρότζερς
Ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορεί να παίξει ο Μαρτίνες κόντρα στον Ολυμπιακό