«Tips για την Μπεϊτάρ

Ευρίσκεται, αυτονόητα, στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Ουδόλως συμπτωματικά ήταν ο παίκτης που συνόδευσε τον Τζον Κάρβερ στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου εν όψει της αποψινής αναμέτρησης της Ομόνοιας με την Μπεϊτάρ. Μόλις λίγους μήνες μετά την απόφασή του να βγει για πρώτη φορά στην καριέρα του εκτός συνόρων ο Αμίρ Αγκάγεφ επιστρέφει στο Ισραήλ -και δη ως αντίπαλος. Όπως ήταν αναμενόμενο, οι συμπατριώτες του άδραξαν την ευκαιρία να τον ρωτήσουν για το νέο σταθμό της καριέρας του, αλλά και για το παρελθόν του.
Ακολουθούν οι απαντήσεις του 24χρονου Ισραηλινού άσου για…
…τη διαφορά στις προπονήσεις: «Στην Ομόνοια η ένταση των προπονήσεων είναι μεγαλύτερη, σίγουρα. Η ομάδα έχει καινούργιο προπονητή, τον Άγγλο Τζον Κάρβερ, ο οποίος είχε θητεύσει στην Πρέμιερ Λιγκ με τη Νιούκαστλ και κρατά την ένταση των προπονήσεων σε υψηλό επίπεδο».
…τις πιθανότητες να είναι απόψε βασικός: «Ξεκίνησα στην ενδεκάδα το τελευταίο μας ευρωπαϊκό παιχνίδι και νομίζω ότι το ίδιο θα συμβεί και με την Μπεϊτάρ. Είναι συναρπαστικό, σκέφτομαι το παιχνίδι, δεν υπολόγιζα ότι θα επέστρεφα στο Ισραήλ ως αντίπαλος, πόσο μάλλον απέναντι στην Μπεϊτάρ, όπου έχω έναν πολύ καλό φίλο (σ.σ. Ομάρ Ατζίλι)»
…το αν του ζητήθηκαν tips για την Μπεϊτάρ: «Ναι. Κι εγώ ζήτησα αύξηση μισθού»
…τον Νίκο Νταμπίζα: «Έχει παίξει σε Νιούκαστλ, Λέστερ, εθνική Ελλάδας, έχει στεφθεί πρωταθλητής Ευρώπης το 2004. Είναι ο ηγέτης μας. Ήρθε στην ομάδα πριν τρεις μήνες και έφερε τον προπονητή»
…την Ομόνοια: «Έκανα τον έλεγχό μου για την ομάδα. Έχει γεμάτη τροπαιοθήκη, 20 πρωταθλήματα και 14 κύπελλα. Είχε έναν βαθύπλουτο ιδιοκτήτη και τώρα επιχειρεί να σταθεί ξανά στα πόδια της και να γίνει ξανά ανταγωνιστική. Απ’ όσα μου λένε οι συμπαίκτες μου, η Ομόνοια είναι ο μεγαλύτερος σύλλογος στην Κύπρο, αυτός με τον περισσότερο κόσμο. Οι οπαδοί μας είναι τρελαμένοι με την ομάδα. Μπορεί ο ΑΠΟΕΛ να έχει τον πρώτο λόγο σε τίτλους, αλλά από πλευράς αποδοχής η πλειονότητα του πληθυσμού είναι με την Ομόνοια»
…την επικοινωνία σε μια ομάδα με παίκτες από 12 χώρες: «Υπάρχουν οι παίκτες μου μιλούν ελληνικά, ο Άγγλος προπονητής, ο Έλληνας βοηθός που μιλά λιγότερα αγγλικά. Η βασική γλώσσα επικοινωνίας μας είναι τα αγγλικά, τα οποία ως ένα βαθμό με δυσκολεύουν. Δεν αντιλαμβάνομαι τα πάντα, εκπλήσσομαι όμως που κατανοώ τα περισσότερα. Τα πάω αρκετά καλά ως τώρα. Όταν μας μιλά ο προπονητής, το κάνει σε αργό ρυθμό και χρησιμοποιεί και τα χέρια. Στο γήπεδο, εξυπακούεται, αντιλαμβάνομαι τα πάντα»
…τον Ντίνο Ντλοβού (σ.σ. συμπαίκτη του στην Μπνέι Γεχούντα την περίοδο 2011/12): «Μιλήσαμε στη διάρκεια της εβδομάδας μέσω facebook. Ήθελε να έρθει στο παιχνίδι, αλλά το θυμήθηκε αργά και έπρεπε να του βρω εισιτήριο. Μου είπε ότι είναι πιθανό να φύγει, ίσως συναντηθούμε»
…το λόγο της μετακίνησής του στην Ομόνοια: «Είναι αλήθεια ότι ο ιδιοκτήτης της Μπνέι Γεχούντα, Μπαράκ Αμπράμοφ, δεν ήθελε να φύγω και μου πρότεινε διπλασιασμό αποδοχών. Όμως ήμουν στην ομάδα από τα 13 μου και έρχεται στη ζωή σου η στιγμή που επιζητείς την αλλαγή, να νιώσεις κάτι διαφορετικό, ιδίως στο εξωτερικό. Η σύζυγος μου κι εγώ θέλαμε να δοκιμάσουμε αυτήν την μετάβαση. Το οικονομικό ήταν μια παράμετρος, αλλά όχι η σημαντικότερη, ήταν δευτερεύουσα μπροστά στην επιθυμία για κάτι διαφορετικό»
…το ωραιότερο τέρμα του με την Μπνέι Γεχούντα: «Αυτό απέναντι στη Μακάμπι τελ Αβίβ που μας έβγαλε στην Ευρώπη το 2012. Είχα πετύχει ένα εξ ίσου όμορφο με τη Μακάμπι Πετάχ Τίκβα, αλλά απέναντι στη Μακάμπι τελ Αβίβ είχε διπλάσια αξία»
…τη σημασία του ταλέντου σε μια επιτυχημένη καριέρα: «Ένα πολύ σημαντικό πράγμα στο ποδόσφαιρο είναι το φυσικό ταλέντο, αλλά και το μυαλό. Οι ποδοσφαιριστές έχουν μια ζωή που πολλοί θα ζήλευαν, με καλά χρήματα και πολλή διαφήμιση. Υπάρχουν όμως παίκτες που δεν έχουν μυαλό, βγαίνουν εύκολα εκτός πορείας και καταστρέφουν την καριέρα τους. Όποιος έχει μυαλό και το συνδυάζει με ταλέντο και καλή ζωή (καλό ύπνο, καλή διατροφή, άθληση), δεν χάνεται».
…την αίσθηση πως δεν είναι αρκετά αθλητικός τύπος: «Τέτοιου είδους επισημάνσεις ανέκαθεν μ’ ενοχλούσαν. Δεν έχω συναντήσει πολλούς παίκτες που να γυμνάζονται και να προπονούνται όσο εγώ. Ουδέποτε ένιωσα αδυναμία ή έλλειμμα σε φυσική κατάσταση. Υπάρχουν κάποιοι που δεν έχουν ιδέα από ποδόσφαιρο, απλώς βλέπουν μπάλα στην τηλεόραση και δεν γνωρίζουν ότι δουλεύω σκληρά, τρέφομαι υγιεινά και έχω παντρευτεί από μικρή ηλικία ένεκα του ποδοσφαίρου. Αλλά, οκ, έτσι έχει το πράγμα, εγώ επικεντρώνομαι στο πώς θα είμαι επιτυχημένος. Υπάρχουν ποδοσφαιριστές στο Ισραήλ που μιλούν για το μεγάλο άλμα στο εξωτερικό και στο τέλος του απλώς επιστρέφουν μ’ ένα καλύτερο συμβόλαιο. Για μένα δεν είναι αυτός ο στόχος. Θέλω να κάνω μια καλή σεζόν με την Ομόνοια κι από κει και πέρα όριό μου είναι ο ουρανός»
…τη σχέση του με τον Μόσε Νταμάιο, μέχρι πρότινος πρόεδρο της Μπνέι Γεχούντα κι από χθες νέο CEO της Μπεϊτάρ: «Έχουμε μια  ιδιαίτερη, πολύ στενή σχέση. Είναι σαν ένας δεύτερος πατέρας, με υποστήριζε από την αρχή, κάθε λεπτό. Πάντοτε με ανέβαζε. Παρακολουθεί όλα τα παιχνίδια των ακαδημιών, κάθε χρονιά ψάχνει έναν παίκτη που θα πάρει υπό την προστασία του και ένας εξ αυτών ήμουν κι εγώ. Από τότε που δεθήκαμε, είμαστε διαρκώς σε επαφή. Ένιωθα εξαιρετικά μαζί του στην Μπνέι Γεχούντα και μερικές φορές βολευόμουν και δεν ήθελα να φύγω. Τώρα έφυγα και εγώ και αυτός, είχε κι εκείνος μια προσφορά που μπορεί να του αλλάξει την καριέρα»
  

Δειτε Επισης

«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»
Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
H συμφωνία του Ουάρντα με τη Δόξα, τα ψυχολογικά προβλήματα και οι 150 χιλιάδες
Εννέα χρόνια αήττητος ο ΑΠΟΕΛ στο ΓΣΠ κόντρα στην ΑΕΚ
Η υπόσχεση του Μπεν Σιμόν, οι δύο νίκες επί του ΑΠΟΕΛ και οι πιθανές επιστροφές
Κλήση για προπονήσεις της Εθνικής Γυναικών ενόψει Γεωργίας
Το συγκινητικό μήνυμα των οπαδών της Πάφου για τον Νάσο-«Αυτό το κύπελλο το θέλουμε και για σένα»