ΑΠΟΕΛ: Πόσο καλύτερος θα είναι σε 13 βράδια που θα κρίνονται 7 εκατ. ευρώ

Αν ο ΑΠΟΕΛ δεν καταφέρει να περάσει το βράδυ της 19ης Ιουλίου το εμπόδιο της TNS στο ΓΣΠ θα πρόκειται για τη μεγαλύτερη αποτυχία στη σύγχρονη ιστορία της ομάδας.
 
Το ισόπαλο 0-0 στην Ουαλία δεν ξεμπέρδεψε την υπόθεση πρόκριση για τους «γαλαζοκίτρινους», οι οποίοι στη Λευκωσία το πιθανότερο σενάριο είναι να «καθαρίσουν» εύκολα το παιχνίδι απέναντι σ’ ένα αντίπαλο που δεν έδειξε κανένα σημάδι επικινδυνότητας.
 
Η μουρμούρα για την εμφάνιση της ομάδας του Τόμας Κρίστιανσεν στην ευρωπαϊκή της πρεμιέρα είναι υπερβολική. Ήταν το πρώτο επίσημο παιχνίδι της χρονιάς. Προηγήθηκε το βασικό στάδιο προετοιμασίας, ενώ ούτε ο πλαστικός χλοοτάπητας βοηθά μια ομάδα αμάθητη σε αυτές τις συνθήκες να παίξει μπάλα.
 
Αν το σουτ του Μοράις κατέληγε στα δίκτυα ή αν ο Ντε Βινσέντι δεν ήταν επιπόλαιος στην τελική προσπάθεια και ο ΑΠΟΕΛ κέρδιζε 1-0, τα δεδομένα για την πορεία του ΑΠΟΕΛ στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις θα ήταν διαφορετικά;
 
Σαφώς και η εικόνα που παρουσίασε ο πρωταθλητής Κύπρου στο «Παρκ Χολ» δεν είναι αντιπροσωπευτική των δυνατοτήτων του και θα ήταν παράλογο, λαμβάνοντας υπόψη τη χρονική περίοδο, αν τα πόδια των παικτών δεν ήταν «βαριά».
 
Το ερώτημα που τίθεται και είναι το (πιο) σημαντικό είναι πόσο βελτιωμένος θα είναι ο ΑΠΟΕΛ σε 13 βράδια όταν θα δώσει τα καθοριστικά παιχνίδια του γ’ προκριματικού γύρου, τα οποία θα κρίνουν τα 6-7 εκατ. ευρώ που μοιάζουν αναγκαία, ίσως και απαραίτητα για να βγει η σεζόν.
 
Με τους ποδοσφαιριστές να έχουν άλλο ένα ενενηντάλεπτο στα πόδια τους και με την προσθήκη των Γιαννιώτα (είναι πανέτοιμος καθώς ακολούθησε την προετοιμασία του Ολυμπιακού) και Λάγο δεδομένα ο ΑΠΟΕΛ θα έχει περισσότερες διαθέσιμες επιλογές και καλύτερο βαθμό ετοιμότητας.
 
Την ίδια ώρα ο Κρίστιανσεν αν και δείχνει ξεκάθαρη πρόθεση να στηριχθεί στους «παλιούς», τουλάχιστον στο ξεκίνημα της ευρωπαϊκής πορείας θα πρέπει να ετοιμάσει όσο το δυνατό καλύτερα τους Ορλάντι και Μπρεσάν, ώστε να είναι έτοιμοι να προσφέρουν επιπρόσθετες λύσεις.  
 
Για τον ΑΠΟΕΛ η ισοπαλία στις ευρωπαϊκές πρεμιέρες στα προκριματικά του Champions League είναι σύνηθες φαινόμενο. Ήταν άλλωστε η τέταρτη συνεχόμενη και έβδομη σε δέκα παιχνίδια από το 1992 μέχρι φέτος.
 
Τυχαίο ή όχι οι δύο τελευταίες φορές που ο ΑΠΟΕΛ άρχισε με νίκη το ευρωπαϊκό του οδοιπορικό στα προκριματικά της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης (με Σκεντερμπέου 0-2 το 2011 και Στρέιμουρ 0-2 το 2009) είχε προκριθεί στους ομίλους.
 
Με ισοπαλία 2-2 κόντρα στην Ελσίνκι ξεκίνησε η προσπάθεια των γαλαζοκιτρίνων το 2014, οπόταν και πάλι είχαν προκριθεί στους χρυσοφόρους ομίλους. 
 

Δειτε Επισης

Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ: Ένας «μάγος» στο λιμάνι
«Ψηλά στη λίστα του ΑΠΟΕΛ για μεταγραφή ο Καρλίτος, έδειξε ενδιαφέρον και ο Άρης Θεσσαλονίκης»
«Ο Παναθηναϊκός ενδιαφέρεται για τον Αντώνη Παπαδόπουλο»
Σκάουτ από την ΑΕΚ Αθηνών για τον Πίττα στη Στοκχόλμη-«Τους έδωσα κάτι καλό για να δουν»
Έχασε και από την Μπράιτον και πάει πληγωμένη στο Φάληρο η Άστον Βίλα
ΒΙΝΤΕΟ: Εξάρα η ΑΪΚ Στοκχόλμης κόντρα στη Νορκόπινγκ, δύο γκολ ο Πίττας
Ορίστηκαν οι διαιτητές για τα παιχνίδια του δεύτερο γκρουπ
Ο Φανιέρος πρόσφερε το μεγαλύτερο ποσό στον έρανο της Ανόρθωσης εις μνήμη του πατέρα του
Σε αναμμένα κάρβουνα στην Άστον Βίλα-Αποχώρησε με πρόβλημα ο Ρότζερς
Ανοικτό το ενδεχόμενο να μπορεί να παίξει ο Μαρτίνες κόντρα στον Ολυμπιακό