Tρίτη νορβηγική ομάδα στο δρόμο του ΑΠΟΕΛ

Η Ρόζενμποργκ θα είναι οριστικά η αντίπαλος του ΑΠΟΕΛ στον γ’ προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ, παρά την ήττα με 3-2 από την Νόρκεπινγκ στο δεύτερο παιχνίδι μεταξύ των δύο ομάδων.

Οι Νορβηγοί με ασπίδα το 3-1 του πρώτου αγώνα στην έδρα τους, προηγήθηκαν με 2-0 μέχρι το 55’ και από εκεί και πέρα καθησυχάστηκαν. Οι Σουηδοί κατάφεραν να ανατρέψουν τα εις βάρος του δεδομένα αυτού του αγώνα, όχι όμως και αυτά της πρόκρισης. Έτσι, η Ρόζενμποργκ προκρίθηκε από τον β’ προκριματικό γύρο της διοργάνωσης.

Η Ρόζενμποργκ προηγήθηκε με 2-0 από τέρματα των Gytkjaer (35’) με εύστοχη εκτέλεση πέναλτι και De Lanlay (55’). Την ανατροπή για τους Σουηδούς πέτυχαν οι Andersson (55', 77' ) και Nyman (57’).

H Ρόζενμποργκ είναι σε προχωρημένο επίπεδο ετοιμότητας σε σχέση με τον ΑΠΟΕΛ, καθώς το πρωτάθλημα Νορβηγίας βρίσκεται στην 16η αγωνιστική και η Ρόζενμποργκ είναι στην κορυφή με 37 βαθμούς, τέσσερις μπροστά από τη δεύτερη. Το παιχνίδι παρακολούθησε και ο Γιώργος Κωστή, μέλος του τεχνικού τιμ του ΑΠΟΕΛ.

Τρίτη νορβηγική ομάδα
Αυτή θα είναι η τρίτη φορά στην ιστορία του ΑΠΟΕΛ που θα βρεθεί απέναντί του ομάδα από την Νορβηγία.
 
ΑΠΟΕΛ-Γκιόβιν Λιν
Η προϊστορία ξεκινά από το 1963. Στην παρθενική του παρουσία στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις, ο ΑΠΟΕΛ αντιμετώπισε στα προκριματικά του κυπέλλου κυπελλούχων την Γκιόβιν-Λιν. Οι γαλαζοκίτρινοι στις 8 Σεπτεμβρίου κέρδισαν με το ευρύ 6-0. Τρία γκολ πέτυχε ο Τάκης Χαϊλής, δύο ο Νίκαρος Αγαθοκλέους και ένα ο Πάπαλος . Στη ρεβάνς στη Σκανδιναβία πήρε και δεύτερη νίκη, αυτή τη φορά με 1-0 (πεν. Παρτάκκης), και πήρε την πρόκριση, κάτι που κατάφερε για πρώτη φορά κάποια κυπριακή ομάδα.
 
ΑΠΟΕΛ-Όλεσουντ
Επόμενη πρόσκληση για την ομάδα της Λευκωσίας κόντρα σε Νορβηγούς ήταν την περίοδο 2013-14, όταν συνάντησε στον γ΄προκριματικό γύρο του Τσάμπιονς Λιγκ την Όλεσουντ. Η ομάδα της Λευκωσίας κέρδισε τον πρώτο αγώνα με 2-1 (33’ Σέρτζιο, 80’ Αλωνεύτης) και το δεύτερο στην Νορβηγία με 1-0 (36’ Αντόρνο).

Δειτε Επισης

Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας
BINTEO: Φοβερή Πάφος, έστησε πάρτι στο ΓΣΠ με τρία γκολ και πάει για ιστορική κατάκτηση Κυπέλλου