Δεν θα «κάψει» ξανά τον Κλέιτον στα άκρα ο Κάρβερ

Με τον Κλέιτον σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Ντάρμπισαϊρ και τον Σέρινταν στα άκρα προσανατολίζεται να παρατάξει την Ομόνοια ο τεχνικός του τριφυλλιού, Τζον Κάρβερ στον επαναληπτικό της Πέμπτης (21/7 19:30) με την Μπεϊτάρ στο ΓΣΠ.
 
Ο Άγγλος προπονητής θα αναπροσαρμόσει το αγαπημένο του 4-4-2 σε 4-4-1-1 με τον Βραζιλιάνο σε ρόλο ελεύθερου «σκοπευτή», καθιστώντας τον πιο επικίνδυνο.
 
Ο Κλέιτον είναι ο πιο ποιοτικός παίκτης που διαθέτει, αυτή τη στιγμή, στο ρόστερ της η Ομόνοια και η επιλογή να αγωνιστεί στα άκρα στο πρώτο παιχνίδι με τους Ισραηλινούς, αποδείχθηκε λανθασμένη, καθώς χρειάστηκε να σπαταλήσει πολλές δυνάμεις, ώστε να είναι συνεπείς και στα ανασταλτικά καθήκοντα που απαιτεί ο ρόλος του ακραίου χαφ σε σχηματισμό 4-4-2.  
 
Έχοντας χάσει το βασικό στάδιο προετοιμασίας ο Κλέιτον, όπως είναι λογικό, δεν βρίσκεται στα επιθυμητά επίπεδα φυσικής κατάστασης και η τεχνική ηγεσία των «πρασίνων» θα επιδιώξει στον επαναληπτικό να επωφεληθεί όσο το δυνατό περισσότερο από τον 33χρονο ποδοσφαιριστή.
 
Τοποθετώντας τον σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον προωθημένο Ντάρμπισαϊρ το πεδίο δράσης του θα είναι πιο κοντά στην αντίπαλη εστία, και θα μπορεί να εκμεταλλευτεί τα κύρια χαρακτηριστικά του: το δυνατό σουτ και την κάθετη πάσα είτε στον προωθημένο, είτε στους ακραίους επιθετικούς.
 
Τα άκρα των Ισραηλινών
Η Μπεϊτάρ έχει προβάδισμα πρόκρισης από τη νίκη 1-0 στο Ισραήλ, όμως σε καμία περίπτωση δεν έδειξε ότι διαθέτει καλύτερο σύνολο από την Ομόνοια, η οποία ήταν άτυχη (και άστοχη) στις ευκαιρίες που τις παρουσιάστηκαν στο Ισραήλ.
 
Οι «πράσινοι» επιβάλλεται να είναι αποτελεσματικοί και συνάμα ιδιαίτερα προσεκτικοί ιδίως στις αντεπιθέσεις των Ισραηλινών από τα άκρα, όπου διαθέτουν ταχύτητα.
 
Η ανατροπή του 1-0 γίνεται πολύ πιο εύκολα, διατηρώντας το μηδέν παθητικό και αυτό θα πρέπει να είναι κατά νου του Τζον Κάρβερ, των παικτών αλλά και των χιλιάδων φίλων της Ομόνοιας, οι οποίοι θα δώσουν βροντερό παρών στο ΓΣΠ και θα πρέπει να υποστηρίξουν με θέρμη την ομάδα, χωρίς όμως να τη φορτώσουν με άγχος που ενδεχομένως να προκαλέσει ζημιά.
 

Δειτε Επισης

Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας