Το εύθραυστο πολυεργαλείο της Ανόρθωσης

Ένας κόφτης, που λατρεύει να παίζει στη μεσαία γραμμή, αλλά έχει περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του αγωνιζόμενος στην άμυνα, καλύπτοντας με χαρακτηριστική άνεση όλες τις θέσεις (στόπερ, δεξιός μπακ, αριστερός μπακ). Ένας μαχητής εξ ίσου αποτελεσματικός στις διεκδικήσεις σε έδαφος και αέρα, με καίριες τοποθετήσεις και καλή ανάγνωση του παιχνιδιού.
Αυτό είναι συνοπτικά το αγωνιστικό προφίλ του δέκατου μεταγραφικού αποκτήματος της Ανόρθωσης, Χεσούς Μαρία «Τσους» Ερέρο Γκόμεθ, τον οποίο οι συμπατριώτες του χαρακτηρίζουν ως ποδοσφαιρικό ελβετικό σουγιά (πολυεργαλείο) με μπόλικο ταλέντο και άφθονη εμπειρία. Πώς και γιατί ένας τόσο προικισμένος Ισπανός αποφάσισε στα 32 του να ξενιτευτεί για πρώτη φορά στην καριέρα του, για χατίρι της «Κυρίας»;
Η απάντηση είναι ο παράγοντας που υποχρέωσε τον νεοφερμένο άσο να περάσει μόλις τρία από τα 14 χρόνια της επαγγελματικής σταδιοδρομίας του στην πρώτη κατηγορία του ισπανικού πρωταθλήματος και τον άφησε εκτός μεταγραφικού στόχαστρου των μεγάλων συλλόγων της χώρας: η ευπάθειά του στους τραυματισμούς.
Ο μέσος όρος συμμετοχών του είναι λίγο πάνω από τα 20 παιχνίδια, ήτοι τα μισά από τα 40+ που δίνουν οι ισπανικές ομάδες των τριών πρώτων κατηγοριών. Ο τραυματισμός στο αριστερό γόνατο (2006) και οι δύο εγχειρίσεις (2011, 2013) ξεχωρίζουν στο ιατρικό ιστορικό του, το οποίο όμως είναι έμπλεο προβλημάτων στο γόνατο και μυϊκών τραυματισμών.
Η τελευταία γεμάτη χρονιά του, στη Γιαγοστέρα (σ.σ. ήταν συμπαίκτης του -επίσης αποκτηθέντος από την Ανόρθωση- Ρίος), και το λιγότερο απαιτητικό (από πλευράς αριθμού αγώνων και έντασης) κυπριακό πρωτάθλημα αποτελούν, από την άλλη, εχέγγυα πως ο Ερέρο μπορεί να αποδειχθεί ουσιαστική ενίσχυση για την «Κυρία».


 
Ο Ερέρο για τον… Ερέρο
Μέσα από τις κατά καιρούς συνεντεύξεις του ο Ισπανός άσος έχει αποκαλύψει πολλές πτυχές του εαυτού του. Ιδού οι κυριότερες τοποθετήσεις του 33χρονου για…
…την αγαπημένη του θέση: «Η αλήθεια είναι ότι πάντοτε έπαιζα πολύ στη μεσαία γραμμή και ορισμένες φορές στην άμυνα. Ανέκαθεν μου άρεσε περισσότερο το κέντρο, αλλά αισθάνομαι καλά και στα μετόπισθεν»
…τον αγαπημένο του συμπαίκτη: «Έχω μοιραστεί αποδυτήρια με σπουδαίους παίκτες, όπως ο Μιλίτο, Πάμπλο Αϊμάρ, Νταβίδ Βίγια, Βίκτορ Φερνάντες, Γκάμπι, αλλά πάντα λέω ότι για μένα ο Κάνι είναι φαινόμενο»
…την αποχώρησή του από τη Σαραγόσα το 2009: «Αφιέρωσα 14 χρόνια, σχεδόν τη μισή μου ζωή, στη Σαραγόσα και με πέταξαν σε δύο λεπτά»
…το χόμπι του: «Όποτε με αφήνουν ή μπορώ, κάνω ορειβασία ή αναρρίχηση. Δραπετεύω μ’ ένα φίλο και πάμε να κάνουμε τέσσερις ή πέντε κορυφές των Πυρηναίων στην Αραγονία. Ελπίζουμε να κάνουμε και κάτι πιο ψηλό»

 
Καριέρα
Έκανε τα πρώτα ποδοσφαιρικά βήματά του στην Ουνιβερσιδάδ Σαραγόσα, ομάδα της γειτονιάς του, αλλά χωρίς δισταγμό μεταπήδησε στη Ρεάλ Σαραγόσα, όταν εκείνη τον ζήτησε το 2004. Από το 2005 ως το 2009 ήταν στην πρώτη ομάδα της Σαραγόσα, με την οποία την τριετία στην Πριμέρα Ντιβισιόν μέτρησε αθροιστικά μόλις 20 συμμετοχές. Τον πρώτο χρόνο μετά τον υποβιβασμό ήταν μεταξύ των κορυφαίων στην προσπάθεια για επάνοδο, αλλά ο τότε προπονητής Μαρθελίνο πήρε την απόφαση να μην του ανανεώσει το συμβόλαιο.
Η επόμενη τριετία τον βρήκε στην Καρταχένα, με την οποία διέπρεπε υπό τις οδηγίες του Χουάν Ιγνάθιο Μαρτίνεθ. Ο έτερος προπονητής που τον πίστεψε απόλυτα και συνέβαλε ουσιαστικά στη ραγδαία ωρίμανσή του ήταν ο Καταλανός Ρούμπι. Συνεργάστηκαν την πρώτη από τις δύο χρονιές του Ερέρο στη Χιρόνα και το καλοκαίρι του 2014 ήταν ο βασικός λόγος της μετακόμισής του στη Βαγιαδολίδ.
  

 

 

Δειτε Επισης

Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας