Φ.Κωνσταντίνου: "Κάναμε δώρο 2 πρωταθλήματα στον ΑΠΟΕΛ"

O ΠΑΟΚ φιλοξενεί σήμερα στην Τούμπα (20:30) τον Απόλλωνα, στο τελευταίο φιλικό παιχνίδι που δίνει πριν από τους… τελικούς με τον Άγιαξ για τα προκριματικά του Champions League.
 
Ο υπεύθυνος επικοινωνίας της κυπριακής ομάδας, Φανούρης Κωνσταντίνου, μίλησε στο ραδιοφωνικό PAOK24 στον «Libero 107,4», σκιαγραφώντας τον σημερινό αντίπαλο του ΠΑΟΚ και σχολιάζοντας τα βήματα προόδου του ΠΑΟΚ τα τελευταία χρόνια.
 
Για την προετοιμασία του Απόλλωνα: Ταξιδέψαμε στην έδρα της Εθνικής Ουγγαρίας. Στην Ουγγαρία ο καιρός ήταν παρόμοιος με τη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία ήταν τουλάχιστον στους 27-30 και δεν ήταν και τόσο καλές οι συνθήκες. Ωστόσο, ήταν καλύτερες από ότι έχουμε στην Κύπρο που η θερμοκρασία φτάνει τους 48 και τους 50 βαθμούς.
 
Για την παρουσία του Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια: Ο Απόλλων είναι ομάδα αντίστοιχη του εκτοπίσματος του ΠΑΟΚ στην Κύπρο. Ψάχνουμε τους δύο εγχώριους τίτλους κάθε χρόνο, πήραμε τελευταία Κύπελλα, συμμετέχουμε στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και την τελευταία διετία κάναμε δώρο δύο πρωταθλήματα στον ΑΠΟΕΛ. Ψάχνουμε την πρόκριση στην επόμενη φάση του Europa League και τον τίτλο στο Super Cup στο ξεκίνημα της φετινής σεζόν.
 
Για το αν έχει αλλαγές η ομάδα συγκριτικά με πέρυσι: Έχουμε κάνει έξι μεταγραφές. Διατηρήσαμε όλο τον βασικό μας κορμό, όλα τα μεγάλα ονόματα. Έχουμε εξαιρετικούς κυνηγούς. Είναι οι τρεις καλύτεροι στην Κύπρο. Ο Πιέρχ ο Πολωνός, ο Μάνγκλιτσα διεθνής με την Κροατία και ο Αμπραχάμ ένας Ιβοριανός που αγωνιζόταν στη Νις. Ο ΠΑΟΚ είναι πιο μεγάλη, πιο δυνατή ομάδα με πολλαπλάσιο μπάτζετ, αλλά τα χρήματα δεν παίζουν μπάλα. Θα είναι καλή πρόβα για εμάς, μακάρι να το απολαύσει ο κόσμος.
 
Για την παρουσία στην ομάδα του Φώτη Παπουλή: Είναι το μεγαλύτερο αστέρι του Απόλλωνα. Έχει μέσο όρο 12 γκολ τη χρονιά τελευταία. Για αυτό είναι ο αρχηγός μας και είναι σα βασιλιάς στη Λεμεσό. Θα μας βοηθήσει να πετύχουμε τους στόχους μας. Είναι καλό παιδί και το ότι είναι Έλληνας για εμάς μετρά διπλά.
 
Για τις σημερινές δοκιμές του Απόλλωνα στην Τούμπα: O προπονητής θα δοκιμάσει δύο συστήματα. Θα αγωνιστεί πρώτα με 4-4-2 και μετά στην παραλλαγή του με 4-1-3-2 που δούλεψε στην Ουγγαρία. Θα δούμε ενόψει της Γκρασχόπερς ποιο λειτουργεί καλύτερα. Γιατί αν προκριθούν αυτοί θέλουμε να πάμε στην Ελβετία να προκριθούνε. Ο Παπουλής έχει ένα πρόβλημα στον αχίλλειο και έμεινε στην Κύπρο και ο Μακρίδης είναι στην αποκατάσταση από χιαστούς. Όλοι οι υπόλοιποι είναι εδώ για τον απογευματινό αγώνα.
 
Για την πορεία της ομάδας του Απόλλωνα τα τελευταία χρόνια: Είναι αλήθεια ότι με τον Κίρζη στη διοίκηση τα τελευταία χρόνια έχουμε αναγνώριση από το κοινό στην Κύπρο, μας χαρακτηρίζουν την πιο οργανωμένη ομάδα. Η αποχή από τους τίτλους με μόλις ένα Κύπελλο και πρωτάθλημα μετά το 2010 είναι κάτι που μας λείπει γιατί συρρικνώνεται έτσι το στοιχείο της μεγάλης ομάδας. Ο ΠΑΟΚ προσπαθεί χρόνια να χτυπήσει τον Ολυμπιακό. Έχει περάσει Παναθηναϊκό και ΑΕΚ και αυτό είναι σημαντικό πολύ. Θέλουμε να έχουμε την ώθηση στο πρωτάθλημα για να είμαστε στην κορυφή και να πάρουμε την πρωτιά από τον ΑΠΟΕΛ. Ελπίζουμε να είναι όλα καλά και στο έτοιμο νέο γήπεδο μας σε 18 γήπεδο μας το οποίο θα είναι κοινό με την ΑΕΛ και τον Άρη Λεμεσού.
 
Για τις πιθανότητες του Απόλλωνα για το πρωτάθλημα φέτος: Προκαταβολικά πρώτο φαβορί είναι ο πρωταθλητής ΑΠΟΕΛ. Και η ΑΕΚ έκανε βήματα προόδου και κοντράρει για το πρωτάθλημα μαζί με τον Απόλλωνα. Αυτές οι τρεις ομάδες είναι ένα βήμα μπροστά μαζί με την ΑΕΛ, την  Ανόρθωση και την Ομόνοια που είναι μεγάλες ομάδες.
 
  
 
 

Δειτε Επισης

Η μπάλα στήνεται στη σέντρα-Αρχίζει το EURO U-17 στην Κύπρο
Η αναφορά του Κυβερνητικού Εκπροσώπου για τη νίκη της Πάφου-«Η χαρά μας είναι εμφανής»
Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League