«Η χλωρίνη... έκαψε το δέρμα μας!»

Η εικόνα του νερού στην πισίνα των καταδύσεων του Ρίο προκάλεσε την έντονη ανησυχία των αθλητών που είδαν τις προσπάθειές τους στο τελικό των συγχρονισμένων καταδύσεων από πλατφόρμα 10 μέτρων να καταλήγουν σε... έντονο πράσινο χρώμα!
Ο εκτελεστικός διευθυντής της FINA, Κορνέλ Μαρκουλέσκου, προσπάθησε να υποβαθμίσει το συμβάν (σ.σ. «Δεν υπήρχε κίνδυνος για τους καταδύτες, απλώς δεν ήταν καλή εικόνα για την τηλεοπτική κάλυψη») ωστόσο οι Αμερικανοί πολίστες που αγωνίστηκαν κόντρα στη Γαλλία είχαν άλλη άποψη!
Βλέπετε, το πράσινο χρώμα στο νερό εμφανίστηκε και στην πισίνα του πόλο, με τον αρχηγό των ΗΠΑ, Τόνι Αζεβέδο, να εξηγεί ότι «με δυσκολία μπορούσα να ανοίξω τα μάτια μου στο τελευταίο οκτάλεπτο! Μιλάμε για Ολυμπιακούς Αγώνες ωστόσο έριξαν τόση χλωρίνη στο νερό, που δεν μπορούσαμε να δούμε μπροστά μας! Είναι απαράδεκτα πράγματα. Κάηκε το δέρμα μας».
Πρόσθεσε, δε, πως πλέον το πρόβλημα δεν έχει να κάνει μόνο με την αισθητική των τηλεθεατών, αλλά αφορά την υγεία των αθλητών! «Το γελοίο του πράγματος δεν είναι το πράσινο χρώμα! Έχω αγωνιστεί και σε άλλες πισίνες με πράσινο χρώμα! Ποιος νοιάζεται για το πράσινο νερό; Θα μπορούσε να είναι οποιοδήποτε χρώμα. Αυτό που μετράει είναι η ασφάλεια και η υγεία μας».
Θυμίζουμε πως η Οργανωτική Επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων εξήγησε πως το πράσινο χρώμα της πισίνας οφείλεται σε ρύθμιση της αλκαλικότητας και του pH, διευκρινίζοντας ότι η υγεία των αθλητών δεν βρίσκεται σε κανέναν απολύτως κίνδυνο.
Πηγή: sport24.gr  

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)