Νέο μετάλλιο για την Ελλάδα με τους Μάντη και Καγιαλή!

Ένα ακόμα μετάλλιο, του οποίου το χρώμα δεν γνωρίζουμε ακόμα, πανηγυρίζει η Ελλάδα στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο. Οι Παναγιώτης Μάντης και Παύλος Καγιαλής, κατακτώντας τη δεύτερη θέση στην 8η, την 9η και τη 10η ιστιοδρομία, που πραγματοποιήθηκαν την Τρίτη, θα είναι σίγουρα στο βάθρο.
 
Το ελληνικό πλήρωμα, με τους μόλις 6 βαθμούς ποινής που συγκέντρωσε στις τρεις τελευταίες ιστιοδρομίες, προσπέρασε τους Αυστραλούς Μπέλτσερ/Ράιαν και ανέβηκε στη δεύτερη θέση, ενώ απέχει 29 βαθμούς ποινής από τους Αμερικανούς Χιουζ/ΜακΝέι, που είναι 4οι, διαφορά η οποία δεν μπορεί να καλυφθεί.
 
Έτσι, στον αγώνα μεταλλίων της Τετάρτης (17/08, 19:05 ώρα Ελλάδος), το μόνο που απομένει να φανεί είναι αν οι Έλληνες θα μπορέσουν να διεκδικήσουν ακόμα και το χρυσό μετάλλιο, κάτι που δεν είναι εύκολο.
 
Στον αγώνα μεταλλίων συμμετέχουν τα 10 πρώτα πληρώματα της κατάταξης και οι βαθμοί ποινής διπλασιάζονται, ενώ τη συγκεκριμένη κούρσα δεν μπορεί να την "πετάξει" κανένα πλήρωμα. Αυτή τη στιγμή, στην πρώτη θέση είναι οι Κροάτες Μάρενιτς/Φάντελα με 27 βαθμούς ποινής, ενώ οι Μάντης/Καγιαλής είναι 11 βαθμούς πίσω, με 38. Στην τρίτη θέση είναι οι Αυστραλοί Μπέλτσερ/Ράιαν με 40 βαθμούς.
 
Για να πάρει το ελληνικό πλήρωμα το χρυσό μετάλλιο, θα πρέπει να τερματίσει τουλάχιστον έξι θέσεις μπροστά από τους Κροάτες και μία θέση μπροστά από τους Αυστραλούς. Το αργυρό μετάλλιο εξασφαλίζεται για τα ελληνικά χρώματα, αν οι Αυστραλοί μείνουν πίσω από τους Μάντη/Καγιαλή. Σε κάθε άλλη περίπτωση, θα βρεθούν στο τρίτο σκαλί του βάθρου.
 
Πηγή: sport24.gr
 
 
 

Δειτε Επισης

Μάβερικς-Θάντερ 117-116: Από το -17 στους τελικούς της Δύσης!
MVP για τρίτη φορά στο NBA ο Γιόκιτ, τέταρτος ο Αντετοκούνμπο
Euroleague Final Four-Οι ώρες των ημιτελικών για αιώνιους
Αποθέωση στο αεροδρόμιο για τους θριαμβευτές και τη μεγάλη πρόκριση στο Final Four της EuroLeague
Θρυλική «άλωση» της Βαρκελώνης με ΜακΚίσικ-Παπανικολάου και ο Ολυμπιακός πάει Βερολίνο
Τα άτομα με προβλήματα ακοής, όρασης θα μπορούν να βιώσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες
Θα επηρεάσει ο τραυματισμός του Γιάννη την Εθνική Ελλάδας και το Προολυμπιακό;
Ίρβινγκ και Ντόντσιτς έστειλαν το Ντάλας στα ημιτελικά της Δύσης
Η στιγμή που ο Τζέιμς βούτηξε μέσα στους οπαδούς της Φενέρμπαχτσε, στη σύρραξη της Κωνσταντινούπολης
Φερστάπεν: «Δεν θα παραλύσει η Red Bull με την φυγή του Νιούι»