ʼγγιξε τ’ αστέρια ή γλύτωσε την «καταστροφή» ο ΑΠΟΕΛ

Ο ΑΠΟΕΛ αποκλείστηκε από μια καλύτερη ομάδα. Αυτό το παραδέχθηκαν όλοι. Από τον προπονητή των «γαλαζοκιτρίνων, Τόμας Κρίστιανσεν, μέχρι τον αντιπρόεδρο της εταιρείας, Βάσο Ηλιάδη. Όμως, το ότι η Κοπεγχάγη είναι καλύτερη ομάδα από τον ΑΠΟΕΛ το ξέραμε από τη μέρα της κλήρωσης.

Και το 2009 οι Δανοί είχαν καλύτερο σύνολο από τον πρωταθλητή Κύπρου. Και η Βίσλα το 2011 είχε σπουδαίους παίκτες. Ο ΑΠΟΕΛ τις κοίταξε στα μάτια και τις κέρδισε. Στα 180’ που διήρκησαν οι αναμετρήσεις με την Κοπεγχάγη, οι «γαλαζοκίτρινοι» δεν επιβλήθηκαν σχεδόν καθόλου του αντιπάλου τους στο γήπεδο, δημιούργησαν μόλις τρεις ευκαιρίες στο σύνολο των δύο αγώνων και ανασταλτικά δεν ενέμπνεαν σιγουριά.

Η αλήθεια είναι πως ο ΑΠΟΕΛ πήγε στα ματς της χρονιάς εντελώς απροετοίμαστος και δεν βοήθησε τον εαυτό του να κάνει, άλλη μια, ποδοσφαιρική υπέρβαση.
 

  • Πέραν του Ορλάντι κανένα από τα νέα αποκτήματα δεν βοήθησε καθόλου.
     
  • Ο Τόμας Κρίστιανσεν στηρίχθηκε σε 12 ποδοσφαιριστές (οι έντεκα που ξεκίνησαν στα παιχνίδια με την Κοπεγχαγη συν ο Βάντερ), με αποτέλεσμα να μην έχει έτοιμες λύσεις από τον πάγκο για να του αλλάξουν τη ροή του αγώνα.
     
  • Η μεσοαμυντική λειτουργία του ΑΠΟΕΛ έχει αποδυναμωθεί. Οι Μοράις και Βινίσιους είναι επιρρεπείς στα ατομικά λάθη, δεν έχουν πλέον τα τρεξίματα που είχαν τα προηγούμενα χρόνια, ενώ κατά ένα χρόνο μεγαλύτεροι (συνεπώς και πιο αργοί) είναι και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί Αστίθ και Καρλάο.

Έχασε το 60% των τερμάτων του
Ο ΑΠΟΕΛ είχε πανηγυρίσει προκρίσεις σε ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ στηριζόμενος πάντα στην ομάδα της προηγούμενης χρονιάς. Φέτος οι «γαλαζοκίτρινοι» πήγαν στα «καυτά» ματς των προκριματικών του Τσάμπιονς Λιγκ χωρίς τον πρώτο σκόρερ της περσινής σεζόν (Φερνάντο Καβενάγκι) και ακολούθως πούλησαν τον Τόμας ντε Βινσέντι.

Οι αντικαταστάτες τους Ιγκόρ ντε Καμάργκο και Ρενάν Μπρεσάν δεν μπόρεσαν ν’ αναπληρώσουν, τουλάχιστον άμεσα, το κενό τους και γι’ αυτό ο ΑΠΟΕΛ έτρεξε για αγορά του Φακούντο Μπερτόλιο και οι πληροφορίες λένε ότι ψάχνει και επιθετικό.

Υπέρβαση το Γιουρόπα
Για την εικόνα που βγάζει, μέχρι στιγμής- πολλά μπορεί ν’ αλλάξουν με την ενσωμάτωση του Μπερτόλιο και αν οι Ντε Καμάργκο-Μπρεσάν αλλάξουν ταχύτητα- για τον ΑΠΟΕΛ η πρόκριση στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ αποτελεί τεράστιο επίτευγμα.

Η συμμετοχή για έκτη φορά τα τελευταία οκτώ χρόνια σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης είναι κορυφαία επίδοση για κυπριακή ομάδα και δεν πρέπει να μειώνεται από κανένα. Η μηδενιστική κριτική, που είθισται γίνεται στον ΑΠΟΕΛ, μόνο κακό αντίκτυπο θα έχει.

Ο ΑΠΟΕΛ ψήλωσε μόνος του τον πήχη των προσδοκιών και αυτό που στεναχωρεί τους φίλους του δεν είναι ότι απέτυχε να προκριθεί επί της Κοπεγχάγης, αλλά απέτυχε να κάνει όσα έπρεπε (σωστός προγραμματισμός, διαχείριση ρόστερ) ούτως ώστε να εφοδιαστεί με γερά «όπλα» για να ξεπεράσει (ξανά) τον εαυτό του.

Υ.Γ. Αν κοιτάξει κανείς με ηρεμία το φετινό ευρωπαΐκό οδοιπορικό του ΑΠΟΕΛ στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ, οι «γαλαζοκίτρινοι» θα πρέπει να νιώθουν και ανακουφισμένοι που υπήρξε το τελευταίο εξάλεπτο με την Ρόσενμποργκ και τους έστειλε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ και θα καρπωθούν περίπου 7 εκ. ευρώ.

Γιατί στ’αλήθεια αν άγγιξε τ’ αστέρια του Τσάμπιονς Λιγκ με το γκολ του Πιέρου στο χθεσινό ματς, η «καταστροφή» απείχε μόλις έξι λεπτά στο παιχνίδι με τη Ρόσενμποργκ. 
 

Δειτε Επισης

Η Γουέστ Χαμ στον δρόμο της ΑΕΚ-Αναλυτικά όλα τα ζευγάρια
Αυτά είναι τα ζευγάρια της φάσης των «16» του Γιουρόπα Λιγκ
Ο Ρονάλντινιο είναι η νέα προσθήκη στην Kings League του Πικέ
ΒΙΝΤΕΟ: Νέο τραγούδι κατά του Πικέ από τη Σακίρα-«Κάνω like στη φωτογραφία μου»
«Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν πρέπει να μιλούν για σχοινί...»
Μετά τον Ρονάλντο μετρά μόλις μία ήττα η Γιουνάιτεντ του Τεν Χαγκ
Χωρίς περιθώρια η Πάφος, θέλει να διευρύνει το σερί του ο Άρης
«Στο τέλος σαν πολεμιστές πήραμε αυτό που θέλαμε, για εμάς και για τον κόσμο μας»
Τσάβι: Να κάνουμε αυτοκριτική και να επιστρέψουμε πιο δυνατοί
Ο τερματοφύλακας της Σεβίλλης έπαιξε μπουνιές με οπαδό της Αϊντχόφεν (pics)