Μολών λαβέ! Καταιγιστικός ο Ολυμπιακός, 6-1 τη Βέροια

Ο Ολυμπιακός χρειάστηκε περίπου ένα εικοσάλεπτο για να... μπει στο ματς, όταν όμως το έκανε το μόνο που κατάφερε να κάνει η Βέροια απέναντι στις ορέξεις των «ερυθρόλευκων» ήταν να αναπαριστάνει τον... σάκο του μποξ! Στην πρεμιέρα των δύο ομάδων στη φετινή Super League το βράδυ της Κυριακής στο Καραϊσκάκη για την 3η αγωνιστική, στον αγωνιστικό χώρο εμφανίστηκε μονάχα μία ομάδα! Οι Πειραιώτες ήταν καταιγιστικοί, έπαιξαν κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο, βγάζοντας στον αγωνιστικό χώρο αρκετούς αυτοματισμούς και δημιουργώντας πολλές φάσεις, για να αποζημιώσουν έτσι τους περίπου 20.000 οπαδούς τους που βρέθηκαν στο φαληρικό γήπεδο.  
 
Καθάρισε ο «μαέστρος» Μάριν
Ο Πάουλο Μπέντο παρέταξε την ομάδα του με το κλασικό 4-2-3-1, με τον Καπίνο στο τέρμα, τους Φιγκέιρας – Ντε Λα Μπέγια δεξιά και αριστερά στην άμυνα και Μποτία – Ντα Κόστα δίδυμο στα στόπερ. Οι Καμπιάσο και Μιλιβόγεβιτς ήταν οι αμυντικοί χαφ, ο Μαρίν μπροστά τους ως επιτελικός, ο Σεμπά στο αριστερό άκρο της επίθεσης, ο Ελιουνούσι στο δεξί και ο Ιντέγε στην «κορυφή». Φυσικά, σε αυτή την ενδεκάδα η απουσία του Φορτούνη ήταν η πιο «λαμπερή», ωστόσο ο παίκτης που τον αντικατέστησε τα κατάφερε και με το παραπάνω! Ο Μάρκο Μάριν έκανε στον αγωνιστικό χώρο αυτό ακριβώς για το οποίο ήρθε στο Λιμάνι: τη διαφορά. Ο Γερμανός καθάρισε το ματς από το πρώτο ημίχρονο, με δύο ασίστ που έγιναν γκολ και άλλες τρεις που κατέληξαν σε κλασική ευκαιρία.
Μαρίν – Ιντέγε και... τρίποντο
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε από τα πρώτα δευτερόλεπτα με κατοχή μπάλας και διάθεση για γρήγορη κυκλοφορία, ενώ έντονο ήταν και το πρέσινγκ των «ερυθρόλευκων» στη μεσαία γραμμή που συνεχίστηκε σε όλο το 90λεπτο. Το πρώτο σουτ του αγώνα ήταν απλώς... προειδοποιητικό, στο 4ο λεπτό από τον Μιλιβόγεβιτς, ενώ και η κεφαλιά του Ιντέγε στο 6' μετά από σέντρα του Μάριν πέρασε λίγο άουτ. Οι δύο παραπάνω «ερυθρόλευκοι» ήταν άλλωστε και οι καλύτεροι για την ομάδα τους σε αυτό το ματς, ο ένας σε ρόλο δημιουργού και ο άλλος σε αυτόν του εκτελεστή.
 
Προειδοποιήσεις πριν την... καταιγίδα
Στο 10' ήρθε και η πρώτη κλασική ευκαιρία για την ομάδα του Μπέντο, όταν μετά από λάθος του Παπαδόπουλου στην άμυνα της Βέροιας, ο Μαρίν πέρασε κάθετα τη μπάλα για τον Ιντέγε που βγήκε τετ-α-τετ όμως ο Λόπεθ απέκρουσε σε κόρνερ. Κάπως έτσι, θα συνεχιζόταν το ματς μέχρι και το τελευταίο σφύριγμα του Δελφάκη, με τη Βέροια να περιμένει... τη μοίρα της, κλεισμένη στην άμυνα της και τον Ολυμπιακό να κάνει ότι θέλει στον αγωνιστικό χώρο.
Στο 23' ο Μιλιβόγεβιτς βγάζει τη μπάλα δεξιά για τον Φιγκέιρας, όμως ο Πορτογάλος καθυστέρησε μέσα στην περιοχή. Δύο λεπτά μετά, τελικώς οι πρωταθλητές έβαλαν το ματς στο δρόμο του, ανοίγοντας το σκορ στο 25'. Μετά από γέμισμα του Μιλιβόγεβιτς, ο Ιντέγε παίρνει την πρώτη κεφαλιά, ο Λόπεθ αποκρούει, όμως ο Μαρίν παίρνει το «ριμπάουντ» και επιστρέφει τη μπάλα στον Νιγηριανό φορ που απλώς την σπρώχνει στα δίχτυα από κοντά για το 1-0. Ένα ακόμη τρίλεπτο μετά, στο 28', ο Ολυμπιακός κάνει το 2-0 με τους Ελιουνούσι και Μαρίν συνδυάζονται άψογα, τον Γερμανό να βγάζει συστημένη σέντρα για τον Σεμπά ο οποίος νίκησε τον Λόπεθ με καρφωτή κεφαλιά.
 
Τρίτο πριν το φινάλε και... λήξη
Κάπως έτσι, οι παίκτες του Μπέντο συνέχισαν να «σφυροκοπούν» την άμυνα της Βέροιας. Νέα σέντρα από τον Μαρίν στο 30', με την κεφαλιά-ψαράκι του Ελιουνούσι να καταλήγει στο δοκάρι και μετά άουτ. Άουτ πέρασε και το σουτ του Φιγκέιρας στο 33' μετά από ωραία αντεπίθεση και συνδυασμό των Ελιουνούσι-Ιντέγε. Ο δείκτης του σκορ πάντως ανέβηκε στο 3-0 πριν το ημίχρονο, με ένα εξαιρετικό γκολ του Ελιουνούσι στο 41'. Οι Πειραιώτες κυκλοφόρησαν ταχύτατα τη μπάλα, ο Μιλιβόγεβιτς πέρασε κάθετα για τον Ιντέγε, αυτός έξυπνα με το κεφάλι έσπασε τη μπάλα δεξιά για τον Ελιουνούσι και ο Νορβηγός νίκησε τον Λόπεθ με απευθείας πλασέ με το αριστερό. Ενδεικτικό του τι συνέβη σε αυτό το πρώτο ημίχρονο στον αγωνιστικό χώρο του Καραϊσκάκη ήταν ότι το 45λεπτο έκλεισε με 10-τελικές και κατοχή μπάλας 66% για τον Ολυμπιακό.
 
Πηγή: sdna.gr
 

Δειτε Επισης

Ο τρομερός Παυλίδης και ο… απλησίαστος Κέιν
Λουτσέσκου: Με τον ΠΑΟΚ υπογράψαμε ανανέωση συμβολαίου με ρήτρα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ
Επιμένουν οι Γάλλοι-«Ο Αλμέιδα παραμένει στη λίστα της Μαρσέιγ»
«Ο Ολυμπιακός έδειξε ποιότητα με την Άστον Βίλα, να χαρίσουμε στη Φλωρεντία ένα τρόπαιο στη μνήμη του Τζο Μπαρόνε»
Συγκινεί ο Γιαννάκης του ΠΑΟΚ-«Θέλω να πάρει ο Ολυμπιακός το Conference κι ο Παναθηναϊκός τη Euroleague»
Ο ΠΑΟΚ αφιέρωσε το πρωτάθλημα στον Ιβάν Σαββίδη-«Στον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία»
Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Champions League-Εάν προκριθεί βρίσκει στον δρόμο του τον ΑΠΟΕΛ
Ανατροπή και Ευρώπη ο Oλυμπιακός, παίζει τα ρέστα του με Άρη ο Παναθηναϊκός
Κοιμήθηκε αγκαλιά με την κούπα ο Βιεϊρίνια (pic)
O ΠΑΟΚ το σήκωσε στην κατάμεστη Τούμπα και αποθεώθηκε μπροστά σε 50.000 οπαδούς του