ΒΙΝΤΕΟ: H γκάφα της χρονιάς από Ντεγκρά (όργια Αβραάμ)

Σε ένα χορταστικό ματς, με τέσσερα γκολ και πολλές (εκατέρωθεν) ευκαιρίες ΑΕΛ και Ηρακλής έμειναν στην ισοπαλία, με το τελικό αποτέλεσμα να αντικατοπτρίζει την εικόνα που είχε ο αγώνας σε ολόκληρη τη διάρκειά του.

Ο νεανικός Ηρακλής, αν και προηγήθηκε στο σκορ (με γκολ του Λάμπρου), τελικά στο 55' βρέθηκε με την πλάτη... στον τοίχο, με τον Ανδρέα Αβράαμ με δύο προσωπικά του τέρματα να γυρίζει το παιχνίδι. 

Για να φτάσουν οι "κυανόλευκοι" στην ισοφάριση προηγήθηκε μία επική γκάφα του Ματίας Ντεγκρά, που "κουβάλησε" τη μπάλα πολλά μέτρα έξω από την περιοχή του και σαν να μην έφτανε αυτό, την έστρωσε και στον Λεοζίνιο, με τον Βραζιλιάνο να μην έχει πρόβλημα να σκοράρει και να χαρίσει στον Ηρακλή, έναν πολύτιμο βαθμό στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. 

 

 

«Χτύπησε» με Λάμπρου ο Ηρακλής, το έφερε στα ίσια ο Αβράαμ

Εξαρχής αμφότερες οι ομάδες αποτελούσαν ερωτηματικά σχετικά με την εικόνα που θα παρουσιάσουν στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Από τη μια η νεοφώτιστη ΑΕΛ με τις πολλές αλλαγές στο ρόστερ της. Από την άλλη ο Ηρακλής των χιλίων (εξωαγωνιστικών) προβλημάτων.

Παρόλα αυτά το παιχνίδι στο πρώτο μέρος ήταν εξαιρετικό. Το… μενού είχε δύο γκολ, φάσεις και εξαιρετικό ρυθμό στα πρώτα του 35’.

Η ομάδα του Αγγελου Αναστασιάδη, ήταν αυτή που ξεκίνησε φουριόζα το παιχνίδι, όμως ο Ηρακλής, ήταν αυτός που… χτύπησε πρώτος, με σκόρερ τον νεαρό Λάζαρο Λάμπρου, που έκανε ντεμπούτο με γκολ στη Super League, εκμεταλλευόμενος, την εξαιρετική ασίστ του Λεοζίνιο, σε μία αντεπίθεση για… σεμινάριο που έβγαλαν οι «κυανόλευκοι».

Η… αντίδραση της ΑΕΛ, δεν άργησε να έρθει. Μόλις τρία λεπτά αργότερα, ένας άλλος νεοφερμένος, ο Ανδρέας Αβράαμ εκμεταλλεύτηκε την ολιγωρία του Κυριακίδη και με πλασέ νίκησε τον Χουάντερσον.

Στη συνέχεια του αγώνα, οι μεγάλες φάσεις μπορεί να απουσίαζαν, ωστόσο αμφότερες οι ομάδες είχαν καλές στιγμές, με τους φιλοξενούμενους να «χτυπούν» στην κόντρα, με τους Λεοζίνιο και Λάμπρου, να δημιουργούν αρκετά προβλήματα στην άμυνα της ΑΕΛ.

Στην αντίπερα όχθη οι «βυσσινί», είχαν σε εξαιρετική ημέρα τους Ναζλίδη, Αβράαμ που σε πολλές φάσεις εξέθεσαν την άμυνα του Ηρακλή.

Αβράαμ Χ2

Οπως το πρώτο ημίχρονο, έτσι και το δεύτερο ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς με την ΑΕΛ αυτή τη φορά να είναι η ομάδα που χαμογέλασε, αφού στο 55' κατάφερε να... γυρίσει το παιχνίδι, με "δράστη" τον ίδιο παίκτη, τον Ανδρέα Αβράαμ που πήρε το ριμπάουντ έπειτα από την κεφαλιά του Ντέλετιτς και την εντυπωσιακή απόκρουση του Χουάντερσον και αφού πρώτα η μπάλα χτύπησε στο δοκάρι της εστίας του Ηρακλή. 


ΑΕΛ Λάρισα 2-2 Ηρακλής – Στιγμιότυπα - 12.09.2016 από HereWeBet

Για να επιτευχθεί το γκολ αυτό χρειάστηκε οι παίκτες του Ηρακλή, να κάνουν ένα ακόμα ολέθριο λάθος, δείγμα της απειρίας αρκετών παικτών του Νίκου Παπαδόπουλου. Αμεσα ο Ελληνας τεχνικός, άλλαξε τα σχέδια του, ρίχνοντας στη "μάχη" τους Σαραμαντά και Καραγκούνη.

Ο Ηρακλής, έξι λεπτά αργότερα είχε την ευκαιρία του να σκοράρει με τον Λεοζίνιο να δέχεται τη μπάλα στο σημείο του πέναλτι, όμως ο Βραζιλιάνος σάστισε με αποτέλεσμα να μην καταφέρει να πλασάρει, αν και βρέθηκε σε θέση τετ α τετ.

Ισοφάρισε ο Λεοζίνιο με... ασίστ του Ντεγκρά

Ο,τι δεν κατάφερε στο 61' ο Λεοζίνιο, το πέτυχε τέσσερα λεπτά αργότερα. Βέβαια, για να φτάσει στην ισοφάριση ο άσος του Ηρακλή, προηγήθηκε ένα ολέθριο λάθος του Ντεγκρά, με τον Αργεντινό πορτιέρε να... κουβαλάει τη μπάλα πολλά μέτρα εκτός περιοχής, με αποτέλεσμα να την χάσει και από εκεί και έπειτα ο Λεοζίνιο είχε εύκολο έργο για την ισοφάριση.

Κάπως έτσι το παιχνίδι στα εναπομείναντα λεπτά ακροβατούσε σε τεντωμένο... σκοινί με τις δύο ομάδες να υποκύπτουν σε πολλά αβίαστα λάθη, με την ΑΕΛ να πιέζει τον Ηρακλή και τον Αγγελο Αναστασιάδη να βάζει στο τελευταίο τέταρτου του αγώνα και δεύτερο επιθετικό τον Μαρουκάκη. Αυτός ήταν και ο παίκτης που στο 80' άγγιξε το γκολ, όμως ο Χουάντερσον είπε "όχι" στην κεφαλιά που επιχείρησε από το ύψος της μικρής περιοχής. 

Το 2-2 δεν άλλαξε μέχρι το φινάλε παρά την πίεση που άσκησε η ΑΕΛ, στα καρέ του Ηρακλή, με τις δύο ομάδες να ξεκινούν με... Χ τις υποχρεώσεις τους στο πρωτάθλημα.

  


2-2 Το απίστευτο λάθος του Ντεγκρά – ΑΕΛ... από HereWeBet

Δειτε Επισης

Ο τρομερός Παυλίδης και ο… απλησίαστος Κέιν
Λουτσέσκου: Με τον ΠΑΟΚ υπογράψαμε ανανέωση συμβολαίου με ρήτρα τέσσερα εκατομμύρια ευρώ
Επιμένουν οι Γάλλοι-«Ο Αλμέιδα παραμένει στη λίστα της Μαρσέιγ»
«Ο Ολυμπιακός έδειξε ποιότητα με την Άστον Βίλα, να χαρίσουμε στη Φλωρεντία ένα τρόπαιο στη μνήμη του Τζο Μπαρόνε»
Συγκινεί ο Γιαννάκης του ΠΑΟΚ-«Θέλω να πάρει ο Ολυμπιακός το Conference κι ο Παναθηναϊκός τη Euroleague»
Ο ΠΑΟΚ αφιέρωσε το πρωτάθλημα στον Ιβάν Σαββίδη-«Στον άνθρωπο που άλλαξε την ιστορία»
Οι πιθανοί αντίπαλοι του ΠΑΟΚ στο Champions League-Εάν προκριθεί βρίσκει στον δρόμο του τον ΑΠΟΕΛ
Ανατροπή και Ευρώπη ο Oλυμπιακός, παίζει τα ρέστα του με Άρη ο Παναθηναϊκός
Κοιμήθηκε αγκαλιά με την κούπα ο Βιεϊρίνια (pic)
O ΠΑΟΚ το σήκωσε στην κατάμεστη Τούμπα και αποθεώθηκε μπροστά σε 50.000 οπαδούς του