«Ο Χριστόφιας είπε να με σακουλιάσουν και να με πετάξουν έξω»

Συνεχίστηκε η δικαστική διαδικασία της προσφυγής του εργολάβου Μιλτιάδη Νεοφύτου εναντίον του Δημήτρη Χριστόφια, με την αντεξέταση από πλευράς του συνηγόρου υπεράσπισης του τέως Προέδρου της Δημοκρατίας Ανδρέα Παπαχαραλάμπους.
 
Ο εργολάβος ρωτήθηκε αν τα χρήματα που έπαιρνε πήγαιναν σε όλα τα τμήματα της Ομόνοιας για να απαντήσει ότι τον Δημήτρη Χριστόφια ενδιέφερε μόνο το ποδόσφαιρο όπου ήθελε διακρίσεις για να τις παρουσιάσει στους ψηφοφόρους του ΑΚΕΛ.  Ο Μιλτιάδης Νεοφύτου κατέθεσε έγγραφο με τους λογαριασμούς της εταιρείας του το οποίο αναφέρει ότι υπήρχε σαφής κερδοφορία μέχρι το 2011 και ζημιές μετά το 2011.
 
«Πήγα στην Ομόνοια με εντολή Χριστόφια για να υποστηρίξω νέα του υποψηφιότητα. Στην Ομόνοια κουμάντο έκανε ο Χριστόφιας. Έβαζα εκατομμύρια και ο ίδιος έκανε παρεμβάσεις στην Τράπεζα Κύπρου να μου αυξάνει τα πιστωτικά όρια για να μην έχω πρόβλημα με την εταιρία μου».
 
Όταν αποκλείστηκε η Ομόνοια από την Ευρώπη το 2012 ο Δημήτρης Χριστόφιας έδωσε εντολή να με πετάξουν έξω, ανέφερε ο κ. Νεοφύτου: «Σακουλιάστε τον και πετάξετε τον. Βγήκε μάλιστα ο Χριστόφιας από τον Άστρα και έλεγε ότι δεν είμαι καλά. όλα αυτά από τον φίλο μου τον Χριστόφια».
 
Όπως κατέθεσε ο Μιλτιάδης Νεοφύτου ο Δημήτρης Χριστόφιας του ζητούσε να πάρει στην Ομόνοια τους Οκκά, Αλωνεύτη και Ηλία Χαραλάμπους γιατί χωρίς αυτούς δεν μπορούσε να σταθεί η Ομόνοια.
 
Τους ισχυρισμούς του Μιλτιάδη Νεοφύτου απέρριψε η γραμμή υπεράσπισης του Δημήτρη Χριστόφια.
 
Αναλυτικά η γραπτή κατάθεση του Μιλτιάδη Νεοφύτου
Μέσα σε 2.500 λέξεις ο Μιλτιάδης Νεοφύτου σκιαγραφεί στην αγωγή του κατά του πρώην Προέδρου της Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, τη σχέση της Ομόνοιας με το ΑΚΕΛ και πώς αυτή επηρέασε τη δική του προεδρία στο σωματείο.
 
Αναλυτικά:
«Η Ομόνοια Λευκωσίας είναι ένα από τα μεγαλύτερα και πιο ιστορικά σωματεία της Κύπρου. Από την ίδρυση της το 1948 (εν μέσω του εμφυλίου πολέμου στην Ελλάδα) ταυτίζεται με το χώρο της αριστεράς κι είναι ευρέως γνωστό ότι, το σωματείο εξ ιδρύσεως του σχετίζεται κι ελέγχεται από την ηγεσία του ΑΚΕΛ. Ενδεικτικά, επί του σημείου αυτού, παρουσιάζω ως Τεκμήριο 25 δέσμη δημοσιευμάτων που δείχνουν ότι επικρατεί αυτή η αντίληψη, χωρίς κατ’ ανάγκη να υιοθετώ το περιεχόμενο των δημοσιευμάτων αυτών. Επίσης, παρουσιάζω ως Τεκμήριο 26 δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης» ημερ. 08.05.2016 το οποίο επικαλείται κομματικές πηγές του ΑΚΕΛ, οι οποίες παραδέχονται ότι, η κακή πορεία της Ομόνοιας επηρεάζει αρνητικά τη συσπείρωση του κόμματος ενόψει των βουλευτικών εκλογών. Πρόσφατα, μάλιστα, μερίδα οπαδών της Ομόνοιας διαδήλωσε έξω από τα γραφεία του ΑΚΕΛ, απαιτώντας να παύσει ο έλεγχος του σωματείου από το κόμμα.
 
Παρουσιάζω ως Τεκμήριο 27 σχετικό δημοσίευμα από την εφημερίδα «Πολίτης» ημερ. 08.12.2015.

Επανερχόμενος στην προεκλογική εκστρατεία του 2008, η ποδοσφαιρική ομάδα της Ομόνοιας παρουσίαζε κακή πορεία, κάτι που ο Εναγόμενος φοβόταν ότι θα είχε αντίκτυπο στη συσπείρωση του κόσμου του ΑΚΕΛ προς την υποψηφιότητα του. Παρουσιάζω ως Τεκμήριο 28 αναλυτικό πίνακα όλων των αποτελεσμάτων της ποδοσφαιρικής περιόδου 2007/08.

Ο Εναγόμενος μου ανέφερε συχνά τότε ότι, σε διάφορες προεκλογικές συγκεντρώσεις και συλλαλητήρια, ο κόσμος τον ρωτούσε συνεχώς για το θέμα της Ομόνοιας. Έτυχε να ήμουν και προσωπικά παρών σε συνάντηση του Εναγομένου με επιχειρηματίες, όπου κάποιοι εξ αυτών τον ρωτούσαν για την κακή πορεία της Ομόνοιας κι αυτός τους καθησύχαζε λέγοντας ότι προτεραιότητα είχαν οι εκλογές αλλά αμέσως μετά θα επιλαμβανόταν και θα έλυε τα προβλήματα της Ομόνοιας.

Ο Εναγόμενος μου έλεγε ότι, πολλοί ζητούσαν μάλιστα την παραίτηση του τότε προέδρου της Ομόνοιας Δώρου Σεραφείμ, ο οποίος είχε στενή σχέση με τον Εναγόμενο. Ο κ. Σεραφείμ ήταν υπάλληλος του Λαϊκού Καφεκοπτείου, το οποίο είναι συμφερόντων του ΑΚΕΛ, ενώ η σύζυγος του Ναυσικά ήταν ιδιαιτέρα του Εναγομένου στο ΑΚΕΛ.

Εγώ, αν και ποτέ δεν είχα ιδιαίτερη σχέση με το ποδόσφαιρο, ήμουν από το 2006 μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Ομόνοιας. Είχα εκλεγεί με πρωτοβουλία του Εναγομένου ώστε να εξετάσω τις πιθανότητες ανέγερσης ιδιόκτητου γηπέδου της Ομόνοιας.

Οι «φίλοι μας από πάνω»
Σε μια συνεδρία στις αρχές Ιανουαρίου του 2008, ο κ. Σεραφείμ ανακοίνωσε την παραίτηση του από την προεδρία του σωματείου, λέγοντας ότι αυτή ήταν η επιθυμία «των φίλων μας πάνω», εννοώντας τον Εναγόμενο και την ηγεσία του ΑΚΕΛ. Ο κ. Σεραφείμ προέτρεψε τα υπόλοιπα μέλη να μην παραιτηθούν για να μη δημιουργηθεί διοικητικό αδιέξοδο κι έτσι την προεδρία ανέλαβε προσωρινά ο Άγις Ιακωβίδης.

Περί τις αρχές Μαρτίου του 2008, μετά την εκλογή του Εναγομένου στην προεδρία της Δημοκρατίας, βρισκόμουν στο εξωτερικό και - όπως συνήθιζα - είχα το κινητό μου τηλέφωνο απενεργοποιημένο. Όταν επέστρεψα στην Κύπρο, βρήκα διάφορα μηνύματα τόσο από τον Εναγόμενο όσο κι από τον Άντρο Κυπριανού, νυν γενικό γραμματέα του ΑΚΕΛ. Επικοινώνησα αμέσως με τον Εναγόμενο κι αυτός μου είπε ότι, θα πρέπει να βοηθήσω επειγόντως στο θέμα της Ομόνοιας. Συγκεκριμένα, μου ζήτησε να αναλάβω την προεδρία της Ομόνοιας στην επικείμενη γενική συνέλευση του σωματείου. Εγώ του είπα ότι ήθελα να συζητήσουμε από κοντά αυτό το θέμα, όμως ο ίδιος δεν μπορούσε λόγω του βεβαρημένου του προγράμματος. Τις αμέσως επόμενες ημέρες, διέρρευσε στον Τύπο ότι θα ήμουν ο επόμενος πρόεδρος της Ομόνοιας.

Τελικά συναντήθηκα με τον Εναγόμενο γύρω στις 20.03.2008 στο Προεδρικό Μέγαρο. Μου επιβεβαίωσε όσα είχαμε συζητήσει τηλεφωνικώς και μου τόνισε ότι, η Ομόνοια έπρεπε πάση θυσία να πρωταγωνιστήσει και να κατακτήσει τίτλους και διακρίσεις κατά τη διάρκεια της θητείας του ως Προέδρου της Δημοκρατίας. Ο Εναγόμενος μου ανέφερε ότι, η επιτυχής πορεία της Ομόνοιας ήταν απαραίτητη για να επιτύχει την επανεκλογή του στις προεδρικές εκλογές του 2013. Γι’ αυτόν τον σκοπό η επιθυμία του ήταν να αναλάβω την προεδρία του σωματείου και να ακολουθώ πιστά τις οδηγίες που θα μου έδιδε προσωπικά. Εγώ στην αρχή είχα κάποιους ενδοιασμούς διότι δεν γνώριζα πολλά πράγματα για το ποδόσφαιρο, ωστόσο ο Εναγόμενος με καθησύχασε λέγοντας μου ότι απλά θα έκανα ό,τι μου έλεγε εκείνος. Εγώ συμφώνησα να τον ενημερώνω για όλα τα θέματα της Ομόνοιας και να ακολουθώ πιστά τις οδηγίες του, ούτως ώστε η Ομόνοια να διαγράψει καλή πορεία και να βοηθηθεί ο Εναγόμενος στην επανεκλογή του. Όταν ρώτησα για τα έξοδα, ο Εναγόμενος μου είπε ότι ήταν δικό του θέμα το πώς θα πληρώνονταν όλα τα έξοδα κι ότι θα μεριμνούσε για να καλύψει όλα τα χρήματα που θα βάζαμε τόσο εγώ όσο κι η εταιρεία μου. Εγώ αποδέχθηκα λόγω της φιλίας και μεγάλης εμπιστοσύνης που έτρεφα για τον Εναγόμενο κι επειδή δεν μπορούσα να διανοηθώ ότι, ο καλός μου φίλος, όντας μάλιστα και Πρόεδρος της Δημοκρατίας, θα μπορούσε να με ξεγελάσει.

Κατ’ εφαρμογή της συμφωνίας μας με τον Εναγόμενο, στις 26.03.2008 η γενική συνέλευση της Ομόνοιας εξέλεξε νέο διοικητικό συμβούλιο, το οποίο ακολούθως καταρτίστηκε σε σώμα με πρόεδρο εμένα πάντα με την παρέμβαση και καθ’ υπόδειξη του Εναγομένου, όπως μου είχε πει ότι θα φρόντιζε να γίνει. Παρουσιάζω λίστα των μελών του τότε διοικητικού συμβουλίου της Ομόνοιας ως Τεκμήριο 29.

Υποψήφιοι αρεσκείας του ΑΚΕΛ
Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι, ο Εναγόμενος μπορούσε να ελέγχει πλήρως τα συλλογικά όργανα της Ομόνοιας. Ως πρόεδρος του σωματείου, συμμετείχα σε συνεδρίες του γραφείου αθλητισμού του ΑΚΕΛ, το οποίο είναι αρμόδιο για τα θέματα της Ομόνοιας. Κάθε φορά που υπήρχε εκλογική συνέλευση του σωματείου, το γραφείο αυτό καταρτίζει το συνδυασμό υποψηφίων και φροντίζει όπως οι υποψήφιοι της αρεσκείας του εκλεγούν. Στις συναντήσεις που είχα κληθεί ήσαν παρόντες τα έμμισθα στελέχη του ΑΚΕΛ Φανής Χριστοδούλου, Ματθαίος Ματθαίου και Κώστας Κούκος.

Όταν ανέλαβα την προεδρία του σωματείου, διαπίστωσα ότι τα οικονομικά της Ομόνοιας βρίσκονταν σε πολύ άσχημη κατάσταση και χρειάζονταν άμεσα πολύ μεγάλα χρηματικά ποσά, τα οποία ανέρχονταν σε εκατομμύρια ευρώ. Όταν ανέφερα αυτό το γεγονός στον Εναγόμενο, μου ζήτησε να μην ανησυχώ, με καθησύχασε και με διαβεβαίωσε ότι θα με αποζημίωνε για οποιαδήποτε χρήματα χρειαζόταν να καταβάλω είτε εγώ είτε η εταιρεία μου, δηλαδή η Ενάγουσα 1. Ο Εναγόμενος επαναλάμβανε την απαίτηση του ότι η Ομόνοια έπρεπε να πρωταγωνιστήσει και συνεπώς τα έξοδα της δεν θα έπρεπε να περιοριστούν αλλά αντιθέτως να αυξηθούν.

Ο τρόπος με τον οποίο θα υλοποιείτο το σχέδιο του Εναγομένου ήταν να καταβάλλει η Ενάγουσα 1 τα χρήματα στην Ομόνοια, τα οποία στη συνέχεια θα μας επιστρέφονταν μέσω πληρωμών από εταιρείες που ήλεγχε ο Εναγόμενος και το ΑΚΕΛ. Τα πρώτα χρόνια, η συμφωνία τηρείτο και μας επιστράφηκαν πολλά χρήματα, όπως περιγράφω πιο κάτω. Δυστυχώς όμως, όταν - συνεπεία κάποιων γεγονότων - η δημοτικότητα του Εναγομένου κατακρημνίστηκε με αποτέλεσμα να μην έχει πιθανότητες επανεκλογής, σταμάτησε να τηρεί τη συμφωνία.

Στα πλαίσια της συμφωνίας μας με τον Εναγόμενο, από τις 26.03.2008 μέχρι τις 03.09.2012, οπότε και τελικά παραιτήθηκα από την προεδρία της Ομόνοιας, είχαμε καταβάλει για τη λειτουργία και τις οφειλές του σωματείου συνολικό ποσό € 21.606.123,26. Τα εν λόγω ποσά καταβλήθηκαν ως εξής:
Α. € 2.565.778,13 το 2008·
Β. € 6.851.918,00 το 2009·
Γ. € 7.052.110,00 το 2010·
Δ. € 997.962,00 το 2011·
Ε. € 4.138.355,13 το 2012.
Παρουσιάζω ως Τεκμήριο 30 δέσμη αποδείξεων εκδομένων από τον Αθλητικό Σύλλογο Ομόνοια Λευκωσίας για την καταβολή των εν λόγω ποσών.

Δεν είχα ποτέ λόγο να αμφιβάλλω ότι, τα χρήματα που καταβάλλαμε για τους σκοπούς της Ομόνοιας θα επιστρέφονταν. Ο Εναγόμενος, κατά την περίοδο 2008 έως 2012 μερίμνησε όπως μας επιστραφούν συνολικά €8.578.332,39, όπως περιγράφω πιο κάτω.

Δάνειο (για τα κριτήρια) από την RCB...
Σε μια περίπτωση, περί τα τέλη του 2011, η Ομόνοια χρειαζόταν επειγόντως €2.000.000 ώστε να περάσει τα κριτήρια του Δεκεμβρίου της UEFA και να μην τις επιβληθούν κυρώσεις από τις ποδοσφαιρικές αρχές. Ο Εναγόμενος μου τηλεφώνησε και μου είπε να πάω στη Λεμεσό να βρω τον Κιρίλ Ζιμάριν, ανώτατο εκτελεστικό διευθυντή της Russian Commercial Bank (RCB), ο οποίος θα μου έδιδε τα χρήματα που χρειαζόταν η Ομόνοια. Πράγματι, συναντήθηκα με τον κ. Ζιμάριν, τον οποίον δεν γνώριζα προηγουμένως, στην παρουσία του στενού μου συνεργάτη Σταύρου Αλετρά κι η εν λόγω τράπεζα συμφώνησε να δανειοδοτήσει την Ομόνοια με €2.000.000 με μόνη εξασφάλιση την προσωπική μου εγγύηση. Επισυνάπτω ως Τεκμήριο 31 αντίγραφο της συμφωνίας δανείου.

...και παρατράβηγμα από Τράπεζα Κύπρου
Ωστόσο, επειδή η προθεσμία των κριτηρίων ήταν πολύ κοντά και δεν προλαβαίναμε, ο Εναγόμενος παρενέβη προς την Τράπεζα Κύπρου ώστε να αυξηθεί το όριο παρατραβήγματος της Ενάγουσας 1 και να καταβληθούν από εκεί τα χρήματα. Ακολούθως, όταν ερχόταν το δάνειο της RCB θα επιστρεφόταν κατευθείαν στην Ενάγουσα 1. Για το θέμα των παρεμβάσεων του Εναγομένου για να αυξάνονται τα όρια παρατραβήγματος της εταιρείας μου προς όφελος της Ομόνοιας έχει δώσει ένορκη μαρτυρία ο Νικόλας Καρυδάς, πρώην ανώτατο στέλεχος της Τράπεζας Κύπρου, ενώπιον της ερευνητικής επιτροπής για την οικονομία υπό την προεδρία του Γεώργιου Πική. Παρουσιάζω ως Τεκμήριο 32 σχετικό δημοσίευμα από την εφημερίδα «Πολίτης» ημερ. 24.08.2012, το οποίο αναφέρεται στις θέσεις του κ. Καρυδά.

Πράγματι, όταν εκταμιεύθηκε το δάνειο από την RCB, αυτό πήγε κατευθείαν στην Ενάγουσα 1. Παρουσιάζω ως Τεκμήριο 33 κατάσταση λογαριασμού που δείχνει το εισερχόμενο έμβασμα. Πρέπει ωστόσο να αναφέρω ότι, παρά τις διαβεβαιώσεις του Εναγομένου, το δάνειο δεν αποπληρώθηκε, με αποτέλεσμα η RCB να μου κινήσει αγωγή ως εγγυητή. Πρόκειται για την αγωγή υπ’ αρ. 2411/2013 του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας, στην οποία έχω καταστήσει τον Εναγόμενο τριτοδιάδικο. Παρουσιάζω ως Τεκμήριο 34 αντίγραφα των δικογράφων της εν λόγω αγωγής.

Συνολικό ποσό € 678.332,39 επιστράφηκε στην Ενάγουσα 1 από την Ομόνοια. Παρουσιάζω ως Τεκμήριο 35 αντίγραφα των σχετικών επιταγών κι εμβασμάτων.

Η New Winner Investments
Το υπόλοιπο ποσό που μας επιστράφηκε μέχρι στιγμής, συνολικού ύψους € 5.900.000 προήλθε από την εταιρεία New Winner Investments Limited, η οποία είναι συμφερόντων του ΑΚΕΛ. Παρουσιάζω ως Τεκμήριο 36 δέσμη με αντίγραφα των εισερχομένων επιταγών κι εμβασμάτων που έλαβε η Ενάγουσα 1 από την εταιρεία αυτή.

Κάθε φορά που γινόταν κάποια πληρωμή από την εταιρεία αυτή κατόπιν εντολών του Εναγομένου, μου τηλεφωνούσε ο Βενιζέλος Ζαννέτος, ανώτατο στέλεχος του ΑΚΕΛ κι υπεύθυνος των οικονομικών του κόμματος, και μου έλεγε, για παράδειγμα, «σου βάλαμε €250.000». Ο κ. Ζαννέτος μου επιβεβαίωσε προσωπικά ότι, η εταιρεία αυτή ανήκει κι ελέγχεται από το ΑΚΕΛ.

Παρουσιάζω ως Τεκμήριο 37 τα αποτελέσματα έρευνας που διεξήχθη εκ μέρους μου στον Έφορο Εταιρειών σχετικά με την εταιρεία New Winner Investments Limited. Όπως φαίνεται, μέτοχοι της εταιρείας - προφανώς ονομαστικοί - παρουσιάζονται οι Χαράλαμπος Αγρότης και Μάριος Ευθυμίου. Ο Χαράλαμπος Αγρότης, ο οποίος εξ όσων γνωρίζω απεβίωσε πολύ πρόσφατα, ήταν καλαδελφός του πρώην βουλευτή του ΑΚΕΛ Νίκου Κατσουρίδη, ενώ ο κ. Ευθυμίου εργάζεται στο Λαϊκό Καφεκοπτείο. Διευθύντρια και γραμματέας της εταιρείας είναι η εταιρεία APLaw Services Limited, συμφερόντων του δικηγόρου Αρτέμη Αρτεμίου, γνωστού κι από την ανάμιξη του στα διοικητικά της Νέας Σαλαμίνας Αμμοχώστου. Όταν γίνονταν οι συναλλαγές που περιέγραψα, διευθυντές ήσαν οι σημερινοί μέτοχοι. Παρατηρώ ότι, παλαιότερα είχε διατελέσει διευθυντής της εταιρείας κι ο τότε βουλευτής Άγις Αγαπίου (εξελέγη το 2001).

Σχέδιο εξόφλησης μέσω (πώλησης) Χαλεπιανών
Ο Εναγόμενος υποσχόταν επανειλημμένως ότι, θα μεριμνούσε όπως εξοφληθούν όλες οι οφειλές προς εμένα και την Ενάγουσα 1, δηλαδή τα ποσά που ανέφερα στην Παράγραφο 55 ανωτέρω. Το σχέδιο του, όπως μου ανέφερε, ήταν η εξεύρεση των χρημάτων αυτών μέσω της πώλησης ενός κτήματος που ανήκε σε εταιρεία συμφερόντων του ΑΚΕΛ, αφού πρώτα αναβαθμιζόταν η πολεοδομική ζώνη.

Συγκεκριμένα, αναφέρομαι στο ακίνητο στην περιοχή Χαλεπιανές στο Πέρα Χωριό Νήσου παρά τον αυτοκινητόδρομο Λευκωσίας - Λεμεσού, όπου αρχικά σχεδιαζόταν η ανέγερση ιδιόκτητου γηπέδου της Ομόνοιας. Το κτήμα αυτό ανήκει στην εταιρεία Lockwood Properties Limtied. Παρουσιάζω ως Τεκμήριο 38 τα αποτελέσματα σχετικής έρευνας που έγινε στον Έφορο Εταιρειών. Διευθυντές της εταιρείας είναι και πάλι η APLaw Services Limited, καθώς κι η APLaw Nominees Ltd., επίσης εταιρεία του κ. Αρτεμίου. Η τελευταία είναι και γραμματέας της εταιρείας. Παλαιότερα, διετέλεσαν διευθυντές διάφορα πρόσωπα που σχετίζονται με τον Εναγόμενο και το ΑΚΕΛ, συμπεριλαμβανομένων του προαναφερόμενου Μάριου Ευθυμίου, του πρώην διευθυντή της ΛΟΕΛ Ιωσήφ Λένιν και του πρώην προέδρου της Ομόνοιας Ελπιδοφόρου (Δώρου) Σεραφείμ. Μέτοχος της Lockwood κατά 100% είναι η προαναφερόμενη New Winner Investments Limited.

Όπως μου ανέφερε ο Εναγόμενος, η ιδέα για αναβάθμιση της πολεοδομικής ζώνης ανήκε στον πρώην Υπουργό Οικονομικών Χαρίλαο Σταυράκη. Μετά την αναβάθμιση, ο Εναγόμενος υπολόγιζε ότι, το κτήμα θα μπορούσε να πωληθεί σε επενδυτές έναντι € 40 - 50 εκατομμυρίων. Ο ίδιος ο Εναγόμενος ζήτησε από εμάς μια συνοπτική εκτίμηση του τι θα άξιζαν τα κτήματα αναλόγως σε ποια πολεοδομική ζώνη θα αναβαθμιζόταν η περιοχή. Περί τον Ιούνιο του 2010 ετοιμάστηκε από την εταιρεία μου αυτή η εκτίμηση, την οποία παρέδωσα προσωπικά στον Εναγόμενο και αντίγραφο αυτής παρουσιάζω ως Τεκμήριο 39. Αυτά τα χρήματα αρκούσαν για να εξοφληθούν τα χρέη της Ομόνοιας (συμπεριλαμβανομένων και των οφειλών του Εναγομένου προς εμένα και την Ενάγουσα 1) και θα περίσσευαν και χρήματα για άλλες ανάγκες του ΑΚΕΛ.

Η Lockwood
Ως αποτέλεσμα, το 2010 ο Εναγόμενος έδωσε οδηγίες στον τότε Υπουργό Εσωτερικών Νεοκλή Συλικιώτη να ξεκινήσει τις διαδικασίες για αλλαγή της ζώνης. Ήμουν παρών σε αυτήν την συνάντηση στο Προεδρικό Μέγαρο, διότι ο Εναγόμενος μου είχε αναθέσει να ξεκινήσω παράλληλες διαδικασίες για να ανακινηθεί το ζήτημα της αναβάθμισης κι από τους κοινοτάρχες της περιοχής. Για τον σκοπό αυτό συναντήθηκα με τον κοινοτάρχη Πέρα Χωρίου Νήσου. Παρουσιάζω ως Τεκμήριο 40 αντίγραφο της σχετικής εισήγησης της Lockwood (ιδιοκτήτριας του τεμαχίου) προς το Πολεοδομικό Συμβούλιο.

Μετά τη ρήξη των σχέσεων μου με τον Εναγόμενο, αλλά πριν την έγερση της παρούσας αγωγής, τον Οκτώβριο του 2013 ο γενικός γραμματέας του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού επικοινώνησε με το γενικό διευθυντή της Ενάγουσας 1, Γιαννάκη Ιωάννου, για να πληροφορηθεί αναφορικά με τα πολεοδομικά χαρακτηριστικά της περιοχής, τα ενοίκια που επικρατούσαν στην αγορά και το κέρδος που θα μπορούσε να αποφέρει η πώληση κάποιου εκ των κτημάτων αυτών. Η προσπάθεια του κ. Κυπριανού ήταν να βρεθεί τρόπος να εξοφληθούν τα οφειλόμενα προς εμάς ώστε η υπόθεση να μην καταλήξει στα Δικαστήρια. Ο κ. Ιωάννου ετοίμασε σχετική έκθεση, την οποία παρέδωσε στον κ. Κυπριανού, αντίγραφο της οποίας παρουσιάζω ως Τεκμήριο 41. Δυστυχώς, η προσπάθεια δεν τελεσφόρησε κι οι οφειλές ουδέποτε εξοφλήθηκαν.

Μετά από τα πρώτα 2-3 χρόνια στην προεδρία της Ομόνοιας, ένιωθα κουρασμένος κι έβλεπα ότι, ο χρόνος, η ενέργεια και τα χρήματα που αφιέρωνα στην Ομόνοια ήταν εις βάρος της επιχείρησης μου. Για παράδειγμα, λόγω των μεγάλων παρατραβηγμάτων σχετικά με την Ομόνοια, το κόστος δανεισμού της Ενάγουσας 1 εκτοξεύθηκε στα ύψη. Ως αποτέλεσμα, είχα κατ’ επανάληψη εκφράσει την πρόθεση μου να παραιτηθώ από την προεδρία. Ωστόσο, ο Εναγόμενος πάντοτε με πίεζε να παραμείνω, διαβεβαιώνοντας με να μην ανησυχώ.

Τελικά, στις 03.09.2012, δεν άντεξα άλλο και παραιτήθηκα χωρίς να διαβουλευτώ με τον Εναγόμενο. Ο Εναγόμενος θύμωσε πολύ κι έκτοτε τερμάτισε όλες τις πληρωμές που γίνονταν και περιέγραψα πιο πάνω. Από τότε, δεν έχουμε λάβει άλλα χρήματα ούτε από τη New Winner, ούτε από τη Lockwood.

Κατά την ημέρα αποχώρησης μου από την Ομόνοια, οι οφειλές του Εναγομένου με βάση τη συμφωνία μας ανέρχονταν σε €13.647.217,46. Παρουσιάζω ως Τεκμήριο 42 αντίγραφο των λογιστικών εγγράφων της Ομόνοιας, όπου φαίνεται το εν λόγω ποσό ως οφειλή προς την Ενάγουσα 1.

Επιπλέον, λόγω των διαφόρων χρεωστικών υπολοίπων και παρατραβηγμάτων στα οποία προβαίναμε κατ’ εφαρμογή της συμφωνίας μας με τον Εναγόμενο, η Τράπεζα Κύπρου χρέωσε τους λογαριασμούς μας με τόκους συμποσούμενους μέχρι τις 14.09.2016 σε €8.440.302,08, ποσό το οποίο προέκυψε λόγω της παράβασης της συμφωνίας εκ μέρους του Εναγομένου. Παρουσιάζω ως Τεκμήριο 43 πίνακα των σχετικών τόκων που αντιστοιχούν στις οφειλές που προέκυψαν για τις ανάγκες της Ομόνοιας, με βάση τη συμφωνία μας με τον Εναγόμενο, τον οποίο ετοίμασε ο εξωτερικός ελεγκτής της Ενάγουσας 1, Λούκας Παπαλλής».
  
 
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: «Τα πιο σπουδαία γκολ είναι αυτά της ζωής»-Βραβεύτηκε ο μικρός Ανδρέας από το «Famagusta»
Αυξημένα μέτρα ασφαλείας στο ντέρμπι Ανόρθωσης-Ομόνοιας στο Παπαδόπουλος (pics)
Με αυτούς μπαίνουν στο γήπεδο Άρης και Απόλλων
Με δύο αναμετρήσεις η 4η αγωνιστική του πρωταθλήματος Cyprus League by Stoiximan
Δύο προπονήσεις για την Εθνική Παίδων-Οι παίκτες που κλήθηκαν
«Έφυγε ο Μηνάς μας, η θέση του στο Αντώνης Παπαδόπουλος θα είναι πάντα εκεί»
Χέρι φιλίας μεν, καρφιά δε από Κούμα-«Λύσεις υπάρχουν, αλλά όχι με ετσιθελισμούς»
Οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον αγώνα ΑΡΗ-ΑΠΟΛΛΩΝ
Καρμιώτισσα - Ομόνοια 29Μ για την 4η αγωνιστική της Cyprus League
Αυτές είναι οι διευθετήσεις της Αστυνομίας για τον ποδοσφαιρικό αγώνα Ανόρθωση-Ομόνοια Λευκωσίας