Πέρασε το εμπόδιο του Μαναρινό ο Παγδατής

Ο Μάρκος Παγδατής έκανε σπουδαία εκκίνηση στο τουρνουά του Όκλαντ, αφού ξεπέρασε το «εμπόδιο» του Αντριάν Μαναρινό, κι έτσι άφησε πίσω του την εγκατάλειψη στην Ντόχα του Κατάρ με αντίπαλο τον Ράντεκ Στέπανεκ! 

Στο προτελευταίο παιχνίδι του προγράμματος στο Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας, ο Μάρκος Παγδατής σημείωσε μία σπουδαία πρόκριση στον δεύτερο γύρο της διοργάνωσης, κόντρα στον Αντριάν Μαναρινό. Ο Κύπριος τενίστας με τη νίκη αυτή, άφησε πίσω του την πρόωρη φυγή του από την Ντόχα του Κατάρ, εκεί όπου άφησε στη μέση την αναμέτρηση με τον Ράντεκ Στέπανεκ, λόγω ενός προβλήματος τραυματισμού. 

To No36 της Παγκόσμιας κατάταξης, πήρε την πρόκριση με νίκη στα δύο set, και μάλιστα με το ίδιο σκορ, 6-4, 6-4, σε κάτι παραπάνω από μιάμιση ώρα αγώνα στο «court» του Όκλαντ! Ο Κύπριος τενίστας «έβγαλε» επτά άσους, ενώ σε ποσοστό κερδισμένων πόντων πίσω από το πρώτο σερβίς του, έφτασε στο 80%, αποδίδοντας αρκετά καλά, παρόλο το «μουδιασμένο» ξεκίνημα στο πρώτο set της αναμέτρησης. 

Συγκεκριμένα, ο Μάρκος, ξεκίνησε προσεκτικά, ενώ όταν αποφάσισε να παίξει με περισσότερο ρίσκο, την «πλήρωσε» μιας και βρέθηκε στο πέμπτο «game», με «break» κάτω, κι έτσι, η συνέχεια ήταν δύσκολη. Αυτό όμως, αποδείχτηκε πως ήταν δύσκολο μόνο στα χαρτιά, με τον Κύπριο πρωταθλητή, να επιστρέφει άμεσα με «Love game» στο σερβίς του Μαναρινό, και από κει και μετά, είχε τον απόλυτο έλεγχο. Πιο αναλυτικά, στο δέκατο «game» του ματς, ο Παγδατής ήταν μπροστά με 5-4, και πέτυχε «break» για να «σφραγίσει» με αυτόν τον τρόπο το προβάδισμα του.  

Στο δεύτερο «κομμάτι» της συνάντησης, όλα ήταν διαφορετικά και ιδιαίτερα «κλειστά». Ο Μάρκος και ο Άντριαν πρόσεξαν πολύ στα σέρβις «game» τους, με αποτέλεσμα, να φτάσουμε στο ένατο «game» για να κινδυνέψει κάποιος από τους δύο. Εκεί, ο Μαναρινό «άγγιξε» το «break point», αλλά δεν το πήρε, με το εξαιρετικό σερβίς του Παγδατή να κάνει την εμφάνιση του. 

Στην συνέχεια, συνέβη ότι και στο πρώτο set, δηλαδή, ο φιναλίστ του US Open 2009, έπαιξε ένα εξαιρετικό «game» υποδοχής, «βγάζοντας» καλές επιστροφές, κάτι που του επέτρεψε να φτάσει σε διπλό, «match point»! Ο Γάλλος προσπάθησε να τα «σβήσει» αλλά δεν τα κατάφερε, με αποτέλεσμα ο Μάρκος να πάρει μία μεγάλη πρόκριση στον δεύτερο γύρο του «Sydney International»!

Εκεί, θα πετύχει στον «δρόμο» του, τον πάντα θεαματικό Ντάστιν Μπράουν. Ο Γερμανός στη Νέα Ζηλανδία απέκλεισε τον Μο σε ένα παιχνίδι που είχε διάρκεια δύο ώρες, με τους δύο τενίστες να «βγάζουν» τρία set, 7-6(4), 3-6, 6-4, και στο τέλος να πέρασε ο εμπειρότερος. 

Στις υπόλοιπες «μάχες» του προγράμματος, «θύμα» έκπληξης «έπεσε» ο Άλμπερτ Ράμος Βινιόλας, που ηττήθηκε σχετικά εύκολα από τον Ζοάο Σόουσα, μετά από μιάμιση ώρα αγώνα και δύο set, 6-1, 7-5, τα οποία πήρε ο πεισματάρης Πορτογάλος. 

Το Νο44 της Παγκόσμιας κατάταξης, στην επόμενη φάση, περιμένει τον Μπέρναντ Κλάιν που πήρε «μεγάλη» νίκη-πρόκριση επί του Φακούντο Μπανίς με 6-1, 6-7(8), 7-6(3), έπειτα από «σκληρή» κόντρα μέσα στο γήπεδο.

Τρίτη 10/01: 1ος γύρος - Auckland Open:
8-Baghdatis (Cyprus) beat Mannarino (France) 6-4 6-4 
Lu (Taiwan) beat Khachanov (Russia) 4-6 7-6(5) 7-6(9) 
Klein (Britain) beat Bagnis (Argentina) 6-1 6-7(6) 7-6(3) 
Sousa (Portugal) beat 5-Albert Ramos (Spain) 6-1 7-5
Harrison (U.S.) beat Garcia-Lopez (Spain) 6-1 6-2.
 
Πηγή: www.tennis24.gr
 

Δειτε Επισης

Ανακοινώθηκε η μεγαλύτερη Ολυμπιακή ομάδα προσφύγων για το Παρίσι 2024
O Λεχέτσκα έβαλε «stop» στον Ναδάλ στη Μαδρίτη
Νίκη με ανατροπή για τον Κεραυνό επί της Ανόρθωσης
«Ήταν δύσκολη ήττα για εμάς, να ανασυγκροτηθούμε και να κερδίσουμε αύριο»
Νέα τεράστια επένδυση από τους Τούρκους-Πότε θα επιστρέψει η Formula 1 στην Κωνσταντινούπολη
«Δεν μπορούμε να αφήνουμε τους διαιτητές να καθορίζουν το παιχνίδι, πρέπει να το κάνουμε εμείς»
Έξαλλος ο Μπαρτώκας μετά το φινάλε του Ολυμπιακός-Μπαρτσελόνα, είχε επεισόδιο με τον Σάδα (vid)
Άλωσαν τη Νέα Υόρκη και μένουν «ζωντανοί» οι Σίξερς
Ο Λεμπρόν Τζέιμς ενεργοποίησε την «βόμβα»-Ελεύθερος για μεταγραφή και περιμένει τον… γιο του
Ζωντανοί οι Μπακς παρά τις απουσίες Αντετοκούνμπο και Λίλαρντ, λύγησαν τους Πέισερς