«Έπρεπε να επιστρέψω για να σώσω την Ανόρθωση»

Για το πώς βίωσε την επιστροφή στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στην ομάδα, μίλησε ο Πρόεδρος της Ανόρθωσης, Ανδρέας Παντελή, φιλοξενούμενος στην εκπομπή «Ώρα για μπάλα» της Cytavision. Ο διοικητικός ηγέτης της ομάδας της Αμμοχώστου, τόνισε πως τα προβλήματα της Ανόρθωσης είναι αρκετά αλλά επιβάλλεται να ανακάμψει άμεσα.

Αναλυτικά οι δηλώσεις του Προέδρου της Ανόρθωσης, Ανδρέα Παντελή στην εκπομπή «Ώρα για μπάλα» της Cytavision:
 
Για το πως είδε αυτή την αγωνιστική:
«Οι παραδοσιακές ομάδες παραμένουν να είναι φαβορί. Ο ΑΠΟΕΛ θα είναι ο πρώτος διεκδικητής του πρωταθλήματος αλλά δεν μπορούμε να πούμε ποιος θα είναι ο δεύτερος. ΑΠΟΕΛ και Απόλλωνα βλέπω να πηγαίνουν μέχρι το τέλος για διεκδίκηση του τίτλου».
 
Για το ντέρμπι στο «Αντώνης Παπαδόπουλος» και πως βίωσε ο ίδιος την επιστροφή:
«Ήταν συγκινητικό. Ήταν ένα ντέρμπι με πολλή κόσμο και τα συναισθήματα ήταν ανάμεικτα. Αν και η ομάδα βρέθηκε να χάνει με 2-0, οι ποδοσφαιριστές προσπάθησαν και έφεραν ένα καλό αποτέλεσμα. Η προσπάθεια και το πάθος ήταν από τα καλά στοιχεία που ξεχώρισα στο παιχνίδι. Σαφώς και η Ανόρθωση χρειάζεται αρκετή βελτίωση».
 
Για τις αδυναμίες και τους στόχους της ομάδας:
«Υπάρχουν τέσσερις μεταγραφές από τις οποίες έχουν γίνει οι δύο και θα γίνουν σύντομα και οι άλλες δύο για να βοηθήσουμε την ομάδα να ανακάμψει. Η Ανόρθωση είναι μεγάλη ομάδα και πρέπει να επιστρέψει στις νίκες. Δεν μπορεί η Ανόρθωση να είναι στην ένατη θέση. Πρέπει να δούμε σοβαρά και το κύπελλο για να φθάσουμε μέχρι το τέλος».
 
Για τους δύο ποδοσφαιριστές που θα αποκηθούν:
«Βλέπει αρκετούς ποδοσφαιριστές ο προπονητής. Είδαμε 4-5 περιπτώσεις και μέχρι αύριο θα έχουμε κατάληξη. Σε πρώτη φάση θέλει ενίσχυση επιθετικά η ομάδα. Εξαρτάται όμως ο τύπος ποδοσφαιριστή. Δεν έχει συζητηθεί τίποτα με τον Άλβες».
 
Για την γενική εικόνα της ομάδας:
«Βλέποντας τους παίχτες, υπάρχουν αρκετά καλοί απλώς το ρόστερ είναι ελλιπές. Έχοντας την εμπειρία του ποδοσφαίρου, χρειάζεται ενδυνάμωση η ομάδα. Έχουμε χάσει τον τρόπο λειτουργίας σαν ομάδα. Υπήρχαν μια σειρά από προβλήματα και γι’ αυτό είμαστε σήμερα εδώ σε αυτή τη κατάσταση. Πρέπει να ξεκινήσουμε από τον τρόπο λειτουργίας. Δεν έχουμε χρόνο, γι αυτό άμεσα πρέπει να ξεκινήσουμε διορθωτικές κινήσεις».
 
Για το παρελθόν του στην Ανόρθωση:

«Προτιμώ να μην πάω στο παρελθόν μου στην Ανόρθωση. Ναι η Ανόρθωση βρίσκεται σε μία άσχημη κατάσταση αλλά πρέπει να ανακάμψει η ομάδα».

Για τα σχέδια του:
«Δεν μπορούμε να έχουμε μακροπρόθεσμα σχέδια. Πρέπει να διορθώσουμε τον τρόπο λειτουργίας για να σταθεροποιηθούμε. Από τα επόμενα παιχνίδια πρέπει να ανακάμψει η ομάδα άμεσα».
 
Εάν σκεφτόταν με την αποχώρηση του το ενδεχόμενο της επιστροφής στην Ανόρθωση:
«Τότε με εκείνες τις συγκυρίες ήταν δύσκολο να σκεφτόμουνα ότι θα επέστρεφα. Μέσα από τα χρόνια είχα συνειδητοποιήσει ότι έπρεπε να επιστρέψω για να σώσω την ομάδα. Πριν αρκετούς μήνες είχε ξεκινήσει η συζήτηση και μιλώντας με αρκετούς έπρεπε να αναλάβω. Ήταν σωστό να εμπλακώ. Ο κόσμος πίστευε ότι μπορούσα να βοηθήσω».
 
«Υπάρχει μια μεγάλη δίψα από τον κόσμο για την Ανόρθωση για να επιστρέψει αυτή η ομάδα εκεί που ανήκει».
 
«Όταν είσαι σε μεγάλη ομάδα πρέπει να αντέχεις στην πίεση».
 
«Ο κ. Πουλλαιδης έχει μεταβιβάσει τις μετοχές στο σωματείο και από αυτή τη βδομάδα μπαίνουμε βαθιά για να λύσουμε τα προβλήματα της ομάδας».
 
«Υπάρχουν πάρα πολλά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν. Δεν μπορούμε να χρησιμοποιούμε και στη συνέχεια όμως το οποιοδήποτε πρόβλημα για τις αποτυχίες της ομάδας».
 
Για το θέμα Τιμούρ:
«Είμαστε ξεκάθαροι με τον προπονητή μας και δεν τίθεται οποιονδήποτε θέμα. Ο Τιμούρ είναι ένα κεφάλαιο για την Aνόρθωση αλλά με τα σημερινά δεδομένα πρέπει να συνεχίσουμε με την ομάδα όπως είναι».
 
Για το πρότζεκτ Ανόρθωση:
«Του χρόνου πρέπει να φτιαχτεί ομάδα που πρέπει να πρωταγωνιστήσει».
 
Για την πορεία του Κυπριακού ποδοσφαίρου:
«Το κυπριακό ποδόσφαιρο πιστεύω έχει ανέβει πάρα πολύ. Τα τελευταία χρόνια βρίσκεται ψηλά στον ευρωπαϊκό χάρτη. Σίγουρα υπάρχουν προβλήματα, αλλά στο χέρι μας είναι να επανακτήσει την αξία του. Για μας είναι πιο εύκολο να το προστατεύσουμε. Η διαιτησία αν προσπαθήσει ακόμη λίγο θα έχουμε άνοδο στο κυπριακό ποδόσφαιρο. Οι 14 ή 12 ομάδες δεν θα αλλάξουν κάτι το ιδιαίτερο».
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Παναθηναϊκός: Ο Λίλο χάρισε τη νίκη στην Αλβανία με απόκρουση πέναλτι στο φινάλε
Ανακοίνωσε Kecskés η ΑΕΛ
Επίσημη η μεταγραφή Pizzi στον ΑΠΟΕΛ
Έξαλλος ο Νεοφυτίδης με τον Ροναλντίνιο -«Να αποκλειστεί από όλες τις διοργανώσεις των UEFA και FIFA»
Χαμόγελα από το νικηφόρο ξεκίνημα της Κύπρου-Το μήνυμα της ΚΟΠ ενόψει της δύσκολης συνέχειας
Φιλική νίκη της Εθνικής Ελπίδων επί της Λευκορωσίας με 2-1
Νίκη της Κύπρου σε επίσημη διοργάνωση έπειτα από πέντε χρόνια-«Δεν χρειάζεται να πετάμε στα σύννεφα»
Απίστευτη καταγγελία Νεοφυτίδη-«Κήρυξαν λιποτάκτη τον Τζούλιου»
Η Εθνική Ελπίδων αντιμετωπίζει σε φιλικό τη Λευκορωσία
Η Εθνική Ανδρών στο ποδόσφαιρο αντιμετωπίζει την Λιθουανία για το Nations League