Τα λάθη που «εγκλώβισαν» τον Νταμπίζα

Έστω και αργά στην Ομόνοια πάρθηκε η απόφαση γι’ απόκτηση κεντρικού αμυντικού. Οι αριθμοί (28 γκολ παθητικό) και η εικόνα των «πρασίνων» ανασταλτικά σχεδόν σε κάθε αγώνα μαρτυρούσαν ή καλύτερα φώναζαν πως η προσθήκη κεντρικού αμυντικού θα ήταν προτεραιότητα για τους Νίκο Νταμπίζα και Τζον Κάρβερ.
 
Η επανεγγραφή του Κρέσιτς και οι προσθήκες των Αζίζ και Μπρέβελντ έκλεισαν τις τρεις από τις τέσσερις θέσεις των μεταγραφών που δικαιούται κάθε ομάδα να κάνει τον Ιανουάριο. Οι τάσεις φυγής του Ρουσιά και το ενδιαφέρον της Γιαγκελόνια για τον Σέρινταν «πάγωσε» τις εξελίξεις για την προσθήκη αμυντικού, αφού ενδεχόμενη αποχώρηση επιθετικού θα διαφοροποιήσει το πλάνο ενίσχυσης.
 
Η πλευρά του Ρουσιά διαβεβαιώνει τη διοίκηση της Ομόνοιας ότι δεν συμφώνησε με καμία ομάδα, διαψεύδοντας τη φημολογία που τον θέλει να έχει δώσει τα χέρια με την ΑΕΚ για συνεργασία από το ερχόμενο καλοκαίρι.
 
Οι Πολωνοί γράφουν ότι αν δεν καταφέρουν να πάρουν τώρα τον Σέρινταν συμφώνησαν μαζί του για το καλοκαίρι. Η Ομόνοια τονίζει πως δεν προτίθεται να ξεπουλήσει ποδοσφαιριστές, κινδυνεύει, όμως, σοβαρά να χάσει και τους δύο χωρίς σεντ σε μερικούς μήνες.
 
Το λάθος της επιτροπής προγραμματισμού του τριφυλλιού είναι πως έπρεπε να «δέσει» και τους δύο στο «Ηλίας Πούλλος» με νέα συμβόλαια πριν τον ερχομό του νέου έτους. Κανείς στην Ομόνοια δεν μπορεί μετά βεβαιότητας να πει ότι οι δύο παίκτες ή τουλάχιστον ο ένας εκ των δύο θα βρίσκονται στο Γέρι και μετά το
τέλος της τρέχουσας περιόδου.
 
Αγωνιστικά ομιλούντες το σενάριο να μείνουν οι Σέρινταν-Ρουσιάς τουλάχιστον ως το καλοκαίρι και η τέταρτη μεταγραφή της Ομόνοιας να αφορά κεντρικό αμυντικό είναι το καλύτερο για τους «πράσινους», ώστε να διεκδικήσει με περισσότερες πιθανότητες τους στόχους για έξοδο στην Ευρώπη και κατάκτηση του κυπέλλου.
 
Όμως, και το μέλλον των Σέρινταν-Ρουσιά στο «Ηλίας Πούλλος» έπρεπε να είχε εξασφαλιστεί νωρίτερα και ο κεντρικός αμυντικός ποιότητας που τόσο πολύ λείπει από την ομάδα θα έπρεπε να ήταν από τις αρχές Γενάρη στο «Ηλίας Πούλλος».
 
Ο τεχνικός διευθυντής της Ομόνοιας έστω αργά καλείται να καλύψει την «τρύπα» στα μετόπισθεν παίρνοντας το ρίσκο να χάσει ένα επιθετικό όπλο σε περίπτωση που η Ομόνοια δεχθεί να παραχωρήσει έναν από τους δύο επιθετικούς της για τους οποίους υπάρχει ενδιαφέρον από άλλες ομάδες.
 
Κανένα θέμα με Κάρβερ
Μπορεί να γράφτηκαν και να λέχθηκαν πολλά σχετικά με το μέλλον του Τζον Κάρβερ, όμως η διοίκηση της Ομόνοιας δεν έθεσε θέμα τεχνικής ηγεσίας στη συνεδρία της Δευτέρας (23/1).
 
Το συμβούλιο των «πρασίνων» δεν θεωρεί άμοιρο ευθυνών τον Άγγλο προπονητή, εντούτοις η διοίκηση Αντώνη Τζιωνή παραμένει πιστή στο δόγμα της ότι το νέο πλάνο λειτουργίας του ποδοσφαιρικού τμήματος θα κριθεί στο τέλος της σεζόν. Να διευκρινίσουμε πως το συμβόλαιο του Κάρβερ με την Ομόνοια έχει διάρκεια μέχρι το Μάη του 2018.
 

Δειτε Επισης

Έγινε χαμός στην Πάφο για το κύπελλο-Πανηγύρισαν με την ψυχή τους (pics)
Έτσι έγραψε ιστορία η Πάφος-Κέρδισε το πρώτο της τρόπαιο και εξασφάλισε ευρωπαϊκό εισιτήριο
Καρσέδο: Είμαι περήφανος για την ομάδα, πανευτυχής για αυτό που καταφέραμε
BINTEO: Η στιγμή που οι παίκτες της Πάφου σηκώνουν το τρόπαιο στον ουρανό
Το μήνυμα Ντουμπόφ μετά την κατάκτηση του κυπέλλου-«Είναι μόνο η αρχή, ονειρευόμαστε και πρωτάθλημα»
Τρελά πανηγύρια από τους ποδοσφαιριστές της Πάφου-Σήκωσαν ψηλά τους Ντούμποφ και Καρσέδο (pics)
Το σχόλιο Χριστοδουλίδη μετά την κατάκτηση του Κυπέλλου από την Πάφο-Ποιους ξεχώρισε
Πήρε φόρα από τη... σήραγγα η Πάφος, διέλυσε με τριάρα την Ομόνοια και κατέκτησε το πρώτο της Κύπελλο
Έγραψε ιστορία και γίνεται ευρωπαία η Πάφος-Τα λεφτά που διεκδικεί στο Europa League
BINTEO: Έριξαν φωτοβολίδες στο γήπεδο και έκαψαν τα δίχτυα οι οπαδοί της Ομόνοιας